Har jeg stress?

Har jeg stress?


af Christiane S-M

For nogle uger siden, gik det helt galt for mig. Jeg kunne ikke skelne den ene dag fra den anden, jeg var konstant træt, og jeg havde ingen energi - what so ever. 

I realiteten har jeg haft det sådan her længe, men denne gang var det virkelig der, hvor jeg næsten ikke kunne være i mig selv. Alt rodede – jeg glemte aftaler, og jeg følte mig fuldstændig trængt op i en krog. Jeg overvejede at tage en sygedag, men hver dag var der møder jeg syntes var for vigtige – der var ikke tid til en sygedag, det har der ikke været i flere år. Jeg husker ikke sidst, jeg var syg.


"Jeg overvejede at tage en sygedag, men hver dag var der møder jeg syntes var for vigtige – der var ikke tid til en sygedag, det har der ikke været i flere år."

Jeg kører ind for at parkere bilen ved kontoret. En eller anden mand i bilen bag ved mig virker utålmodig, fordi jeg skal lave en baglæns parallel parkering. Jeg kan nærmest mærke hans utilfredshed med, at han nu skal vente de ekstra 2 min, det tager for mig at få parkeret. Da jeg endelig har parkeret, bryder jeg helt sammen. Buhuuuuu – tårerne løber bare ned af kinderne på mig. Jeg er godt klar over, at det ikke har noget med manden i bilen at gøre – det var bare dråben. Jeg følte mig presset fra alle sider.  Jeg tager tre dybe indåndinger, tørrer mine øjne, stiger ud af bilen og smiler til en forbipasserende. Dagen er i gang. 


" Jeg følte mig presset fra alle sider. Jeg tager tre dybe indåndinger, tørrer mine øjne, stiger ud af bilen og smiler til en forbipasserende. Dagen er i gang."

På kontoret åbner jeg for min computer og tager min notesblok med min to-do liste frem. Jeg har ikke åbnet min mail endnu. Der er 28 punkter på to do listen. Jeg lader den ligge på bordet, åbner min mail og jeg ser, at jeg udover mine 15.763 ulæste mails har 52 mails fra dags dato. Jeg begynder at svare. Pludselig er klokken 17.30 og min to – do liste er nu vokset med 30%.

Jeg lukker computeren – tager hjem, er sulten. Jeg må arbejde, efter jeg har lavet mad. Jeg sætter mig i sofaen, og jeg er bare træt - så træt. Jeg vil bare sove. Tanken om at min mailboks roder sådan, og at jeg ikke kan nå at muge ud i den, før der i morgen er 52 nye mails der skal tages stilling til, gør mig svimmel. Jeg ved godt, at størstedelen af de ulæste mails er gamle mails fra det forrige årti, og at jeg aldrig har kunne sætte min telefon og computer til at snakke sammen, så en læst mail på telefonen, den er stadig ulæst på computeren. Men stadig.


"Tanken om at min mailboks roder sådan, og at jeg ikke kan nå at muge ud i den, før der i morgen er 52 nye mails der skal tages stilling til, gør mig svimmel."


Telefonen ringer. Der er et akut problem som vedrører ChriChri, og som jeg bliver nødt til at tage mig af asap. Et af den slags problemer hvor andre sådan med vilje prøver at gøre livet surt for dig. Jeg kan ikke mere.

Næste eftermiddag tager jeg til lægen. 24 timer senere kommer blodprøverne tilbage.

Verdict: Jeg har allarmerende lavt stofskifte.

Lavt stofskifte, mig???? Nej det tror jeg ikke! (viskende - Øhhhh hvad betyder lavt stofskifte egentlig???)


Symptomer på lavt stofskifte er følgende: 

- Træthed

- Øget søvnbehov

- Kulde-skærhed

- Muskel- og ledsmerter

- Vægtøgning

- Væskeophobning

- Tørhed af hud, hår og negle

- Forstoppelse

- Hæshed samt dårlig hukommelse

- Nedtrykthed
 

Har du lavt stofskifte? 

- Tager du på, selvom du spiser, hvad du plejer? 

- Taber du dig ikke, selvom du går på slankekur? 

- Svært ved at koncentrere dig og huske ting? 

- Kan du falde i søvn, bare du sætter dig ned? 

- Fryser du? 

- Bliver du forpustet af at gå op ad tre trappetrin?  

- Er det nærmest umuligt for dig at dyrke motion? 

- Får du ofte krampe i benene?  

Kilde: litteratursiden.dk


OMG!!!!!!!!!! Jeg læser lige listen fra internettet igen. 

Først tænker jeg: Okay det er jo seriøst symptomer på, at man skal på plejehjem!!! Jeg skal sku’ da ikke på plejehjem!!!

Jeg har da ikke tyndt hår – eller har jeg?! Jeg synes faktisk, at det måske har været lidt tyndere, end det plejer.

Jeg har da ikke vægt problemer – eller har jeg?

Min hud er da ikke tør – eller er den? 

Bang bang bang, hjernen kører derud af.

Jeg får en tid på Rigshospitalet, jeg snakker med deres stofskifte læge. Jeg fortæller ham, at jeg har følt mig lidt stresset over det seneste stykke tid, men tænker det er normalt, da jeg arbejder konstant og ikke har haft en sygedag i flere år. Jeg kan nikke genkendende til nogle af symptomerne, men meget få – så jeg tror altså ikke, at jeg har lavt stofskifte. Min krop har bare brug for ferie. Jeg skal bare lige lade op – jeg fik også kun en uges sommerferie i år.


"Jeg kan nikke genkendende til nogle af symptomerne, men meget få – så jeg tror altså ikke, at jeg har lavt stofskifte. "

Han siger, at man slet ikke behøver at have alle symptomerne på en gang, det kan bare være en af dem ikke alle sammen. Men et lavt stofskifte det har jeg, og det kan jeg ikke komme udenom. Han fortæller, at det ikke er en livsstils sydom, men derimod skjoldbruskkirtlen der producerer for få stofskiftehormoner. Jeg vil ikke kunne ændre ved dette ved at ændre min livsstil.

Den eneste behandling er at tage en pille, som kan skabe balance. En pille jeg skal tage resten af livet. En pille om dagen – og skiftende dosis alt efter hvor meget ens tal er vokset – for det må jo heller ikke vokse for meget.


"Den eneste behandling er at tage en pille, som kan skabe balance. En pille jeg skal tage resten af livet."

Jeg har nu taget pillerne i en rum tid, og jeg kan faktisk, tro det eller ej, mærke en forskel. Min træthed er slet ikke den samme. To-do listen fik jeg styr på over en arbejdsweekend, og den er nu blot på de der 13 punkter, som er meget normalt og et fint leje.

Husk på, at min to do liste også er fyldt med alle mine skæve ideer og pop up tanker, jeg får i løbet af dagen.

Jeg er kommet ned i gear, og jeg har lyttet til mig selv og min krop. Jeg kan virkelig mærke en forskel. Men jeg er stadig under observation, da mit stofskrifte ikke rigtig vil derop, hvor det skal ligge, så jeg prøver lidt forskellige dosis af, og jeg er til jævnlige tjek på Rigshospitalet. Men jeg kan mærke, at det hjælper, og jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg fandt ud af det.


"Jeg er kommet ned i gear, og jeg har lyttet til mig selv og min krop. Jeg kan virkelig mærke en forskel."

At jeg har brug for en ferie, det har ikke så meget med stofskiftet at gøre, men det er noget, jeg kan mærke, at min krop har brug for. Så derfor tog jeg på sommerferie her i oktober, og mit sommerferieprojekt var at få bugt med de oldgamle ulæste mails, der lå og sagde BING lige i ansigtet på en. Ud med dem. Og så læste jeg bare bøger og koblede af :-) Det fortjente jeg. 

 

XXX
Christiane

 

Vidste du at..
___________________

Lavt stofskifte oftest rammer kvinder.

Lavt stofskifte opstår, når skjoldbruskkirtlen ikke danner hormoner nok.

At lavt stofskifte ikke går væk forbi man tager på ferie :-)

Hvis du har mistanke om, at dit stofskifte er for lavt så kontakt din læge og få taget en blodprøve. Stofskiftet har betydning for alle processer i din krop, og det er vigtigt, at det bliver taget alvorligt.

Har du svært ved at blive gravid? Sygdommen kan også være årsag til, at man ikke kan blive gravid og til alvorlige problemer i graviditeten.

Undersøgelser viser at mange kvinder går i lang tid med stofskifte problemer uden behandling fordi det er så nemt at overse og forveksle med overbelastning eller stress.   

Lavt stofskifte kan være årsag til, at man tager på, selvom man ikke spiser mere, end man plejer. Udover det, kan det også være årsag til træthed, udkørthed, stress og tendens til depression.

 

Kilde: Bogen:  "Få livet tilbage - en bog om lavt stofskifte"

 

Christiane: Skal jeg få mine skønhedspletter fjernet?

Læs mere

Mit look til ELLE Style Awards: A True Love Story

Læs mere

Christiane: Babybule og døgnkvalme

Læs mere
Se alle smykker på Shop ChriChri Gå til shop
Perfekte hverdagsfund Gå til shop
Fantastiske tilbud på shoppen i dag Gå til shop
Notesbog med to do-lister Gå til shop
Hold styr på hverdagen Gå til shop
Sofabord-sæt fra Bloomingville Gå til shop

Tilmeld dig
nyhedsbrevFølg os

Det nye ChriChri Magasin – hvad går det ud på?

Læs mere

Fremtiden for
ChriChri Mag

Læs mere

Sneak peek på ChriChri
Mag - The Honest
Issue 

Læs mere


#chrichridk #chrichriinterior #chrichriwedding


chrichridk
🙄🙄🙄🙄🙄🙈 #chrichridk

chrichridk
Har du styr på alle tilsætningsstofferne, som findes i din mad? 🤔🤔🤔 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Skønne og fantastisk dygtige @nellenoell guider dig igennem den ideelle skønhedsrutine fra A-Z 🙏💕 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Det er en hellig dag i dag, og hvorfor ikke fejre det med at lave den bedste hjemmelavede nutella? 😋 Den smager og dufter VIDUNDERLIGT af letbrændte hasselnødder... 😋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk#chrichrifood

chrichridk
📢 KONKURRENCE 📢 Lige nu kan du være den heldige kartoffel, der vinder to VIP-billetter til den udsolgte festival innocent un-plugged 🙋 Alt er betalt! 🔹Link i bio🔹 @innocent #innocentunplugged#chrichridk

chrichridk
🙈😂🙈😂🙈😂😝😅 Indrøm at du grinte bare en lille smule...#chrichridk#sillysunday

chrichridk
Vi ❤️ vores mødre og har fundet 16 tegn på, at din mor er din BFF 💋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Skandinavisk design er enkelt og stilrent, og med denne prisvindende tandbørste kan du nu også børste tænder med stil! 😉 🔹Link i bio🔹 #chrichridk#hay#jordan

pilenskoekken
Denne lækre dessert er nu på bloggen 👏🏻 Skyr-flødeis med bagte rabarber 😍🎉

hyggebrix
Jeg søger den første udgave af CHRI CHRI Magazine som på billedet 💕 Måske nogen ikke bruger sit længere og vil sælge det til mig? 😍😍 @chrichridk @christianesm #chrichri #chrichridk #chrichrimag #chrichrimagazine #chrichrimagasinet #magasin #magazine #girlythings #girltime #girlymagazine

henriettej87
#Repost @chrichridk with @repostapp. ・・・ 😅😅😅 Vi gider altså ikke løbe i dag, selv om vi måske nok....muligvis....burde - men vi tænker "nej" 😜 #chrichridk#extrafriesplease

chrichridk
😅😅😅 Vi gider altså ikke løbe i dag, selv om vi måske nok....muligvis....burde - men vi tænker "nej" 😜 #chrichridk#extrafriesplease

suitfood.dk
Ananassmoothie 🍍 #colddrinks #kolddrink #dansksommer #ananas #ananassmoothie #smoothie #morgenmad #godmorgen #smoothies #pineapple #mellemmåltid #frisk #tasty #sweet #morgenbordet #healthy #healthyeating #chrichridk #chrichrifood #healthyfood #food #drink #suitfood find opskriften på www.suitfood.dk

chrichridk
Vi tæller ned til sommerferien og guider dig til at finde den perfekte bikini til DIN krop 👙☀️🙋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Nyd aftenen, skønne damer - No matter your situation 💋💋 #chrichridk#saturdaynight

chrichridk
De kommer i mange forskellige former og størrelser - og der findes ikke to par der er ens! 👀 Det handler selvfølgelig om bryster. Læs alle de sjove facts 🙈😆😆 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Det kan være svært at finde en god flaske vin, men frygt ej! Vi guider dig, så du kan nå at købe den perfekte vin inden i aften 🍷 Det er vel lørdag? 😉 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Tag forbi @muntheofficial i deres nye butik i St. Regnegade og lav din egen hindbærsnitte! 😋🙋 Psssst.... Du kan nå det ind til kl 15 😉 #chrichridk

chrichridk
Det ser alligevel ud til, at det gode vejr holder endnu en dag ☀️🙋 Så hvorfor ikke nyde lørdagen med en god bog i solen? 📚 #chrichridk

chrichridk
Hvis dit soveværelse har brug for fornyelse, har vi fundet de perfekte items til dig - og de koster alle mindre end 300 kr! 😀 We like! 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Hvis du mangler endnu et argument for at se gyserfilm i aften, så giver vi dig her den bedste grund af alle!!! 😍😍 Mr. Brenton Thwaites som har en af hovedrollerne i gyserfilmen 'Oculus'! YOU NEED TO SEE THIS! 😍😏 #yourewelcome #chrichridk

chrichridk
Det er fredag, det er fyraften, det er FORLÆNGET WEEKEND, og det er pinse! 😍👋🏻🙋 What's not to like?? Vi har smækket en guide sammen til dig med idéer til dét, du skal lave i din forlængede weekend 💋 🔹 Link i bio 🔹 #chrichridk #pinse #friday #weekend

chrichridk
Vi kan stadig ikke juble nok over, at det endelig er blevet sommer. Derfor har vi samlet 4 skønne DIY-guides til din sommer 🌞🌿💋🙋🌸💗 🔹 Link i bio 🔹 #chrichridk #DIY #gogogoladies #becreative

carlasofiemolge
Tak for tanken søde @frames_by_carina 💕 Jeg har netop været på posthuset efter en pakke 📦 og skal nu videre på arbejde i lufthavnen ✈️ Rigtig god fredag til alle jer derude. Håber I nyder den sidste dag med det skønne vejr ☀️🌻#bylassen#danishdesign#interior#inspiremeinterior#hltips#interior123#interior4all#interiordecor#interiordesign#nordichome#nordicdecor#nordiskehjem#nordicinspiration#skandinaviskehjem#boligmagasinet#detydre#boliginspiration#homesickblog#bobedre#interiørmagasinet#iboligendk#whiteinterior#interiør#boligindretning#livingroom#detydre#chrichridk#elledecoration#homecrush#inredningsdesign#ugensinstagrammer

chrichridk
Der er ikke noget, som en god kop kaffe ikke kan løse! ☕️ Fairtrade har stablet verdens største kaffepause på benene, hvor du de næste tre dage kan støtte bønderne og gøre en forskel! Team ChriChri deltager - gør du? 💋💋 🔹 Link i bio 🔹 #fairtradechallenge #dukangøreenforskel #chrichridk

chrichridk
Godmorgen ladies, det er fredag d. 13! 😨👻👻 Vi har fundet de 13 bedste gyserfilm på Netflix, som du skal se i aften 📽🍿👻 Men HUSK: se dem ikke alene! 🙄🙈 🔹 Link i bio 🔹 #hopeyouallsurvive #seeyouontheotherside #chrichridk

chrichridk
Hvordan giver man den ultimative kærlighedserklæring?? 🙄 Læs Nikolaj Stokholms virkelig morsomme fortælling om syv måneder med planlægningskaos, da han skulle fri til sin kæreste 😂💍❤️ 🔹 Link i bio 🔹 @nikolajstokholm #chrichridk #lovelovelove

chrichridk
ChriChri redaktionen er taget på strategi workshop i de smukkeste omgivelser på Comwell Borupgaard 🌞💋 Vi glæder os til at vise jer resultatet!! #chrichridk #chrichrimag @comwellborupgaard

chrichridk
Vi drømmer om en lækker frokost på kontoret i dag! Få fingrene i 5 lækre sommersalater på sitet lige nu! 🌿🌞💋 🔹 Link i bio 🔹 #chrichridk #foodlovers #summer #salad

ceciliejlarsen
Imens vi ser på ure 🙏🏻💋 #chrichridk

chrichridk
Føler du dig heller ikke klar til at vise stængerne frem? Sommerkjolerne skulle pludseligt luftes fra den ene dag til den anden, og du har ikke længere brug for flyverdragten men for lynhurtigt lækre solbrune ben! Vi har valgt at gøre det på denne sunde, nemme og hurtige måde med @vitaliberatadk 🙋☀️👗👙 🔹 Link i bio 🔹 #vitaliberata #vitaliberatadk #chrichridk @vitaliberata

chrichridk
Sommer er lig med festivaler og koncerter og i år er ingen undtagelse, når bl.a. Justin Bieber, Beyoncé og Rihanna svinger forbi vores lille land. Eller når Smukfest og Roskilde mm. skydes igang! 😍 Men som altid bliver billetterne revet væk, og man kan være nødsaget til at opsnappe dem privat! Vi guider dig lige nu til købe billetter uden om arrangøren UDEN at blive snydt! ☀️🎤🎸👯 🔹 Link i bio 🔹 #chrichridk #watchout #guide

carlasofiemolge
Igen var jeg så heldig, at Jonas serverede morgenmad ude på altanen her til morgen 🍳Dagen i dag skal bare nydes ude i solen, nu hvor vi begge har fri fra job☀️💓#altan#altanliv#grenehome#grønnefingre#søstrenegrene#industriel#interior#interiørmagasinet#interior123#interior4all#interiorinspo#interiordecor#homesickblog#iboligendk#boligliv#boligmagasinet#boligdrøm#skandinaviskehjem#nordichome#nordicdecor#nordiskehjem#nordicinspiration#hltips#inspiremeinterior#whiteinterior#chrichridk#urbangardencompany#forår#spring#kærestetid

chrichridk
For nogle falder det helt naturligt at have styr på månedens budget, og for nogle andre (os🙋🏼) er det lidt sværere! 🙄😁💸 Der er dog 10 enkle ting, som du nemt kan ændre på for at spare penge i hverdagen! 🔹 Link i bio 🔹 #chrichridk #moneyinthebank #guiltyascharged #letsgetrich

chrichridk
Veronica Maggio gav København et visit i går, og i den anledning fik vi lov til at møde hende! 🌞🎼💁🏼 Du kan nu komme helt tæt på den svenske sangerinde i et eksklusivt interview 💋 🔹 Link i bio 🔹 #chrichridk #veronicamaggio #welove #interview

chrichridk
🔴 Undgå madspild! 🔴 Du ved det allerede godt, men der er mange grunde til at stoppe madspild! Det koster både samfundet og DIG SELV mange penge ☝🏻️🙄💸 Vi giver dig nu 10 tips til at begrænse dit madspild! 🔹 Link i bio 🔹 #chrichridk #stopmadspil #safemoney #beagoodgirl

chrichridk
The struggle is real 😂😂 Husk solcremen damer! 🙋🏼 Happy sunny tuesday 🌞💋 #chrichridk #summerishere #sweatydays

suitfood.dk
Gulerodschips #snacks #sommer #summer ☀️ #snack #gulerodschips #gulderødder #carrots #carrot #sommersnack #saltedesnacks #chrichridk #chrichrifood #tilbehør #sprød #lavdineegnechips #homemade #matbloggsentralen #food #foodie #foodporn #foodpictures #suitfood #dansksommer #snackstilkolddrink #kolddrink #colddrinks find opskriften på www.suitfood.dk

chrichridk
.....jaaaaaaaaah, hva' siger I, piger? 😏👗👠💄👛 #chrichridk#carriebradshaw

chrichridk
Der var fart over feltet til Pandora Tour i går! 🎈 Og det var SÅ nice et arrangement. Se alle de skønne billeder 📸 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

malenehuusfeldt
Jaaaaa, ny cykel😍☀️ #newbike#cykel#bike#bicycle#sport#new#motion#chrichri#chrichridk#chrichricykel#summer#fri#fribikeshop#christianeshaumburgmüller#christianesm

chrichridk
Kender du det, at det kan føles som om, at du har taget 5 kg på i løbet af en enkelt nat?? 🙄 @umahro og @saratorvallbach giver gode råd 👍 🔹Link i bio🔹 #chrichridk#mybodyismyboss

chrichridk
Lav din egen lækre pesto med mandler, parmesan-ost og ramsløg, som lige nu blomstrer i det fri 🤗🙋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk#chrichrifood

carlasofiemolge
Morgenmad serveret af Jonas på altanen☀️💕#altan#altanliv#grenehome#grønnefingre#søstrenegrene#industriel#interior#interiørmagasinet#interior123#interior4all#interiorinspo#interiordecor#homesickblog#iboligendk#boligliv#boligmagasinet#boligdrøm#skandinaviskehjem#nordichome#nordicdecor#nordiskehjem#nordicinspiration#hltips#inspiremeinterior#whiteinterior#chrichridk#urbangardencompany#forår#spring

chrichridk
J. Co har sat sig bare rattet igen, og denne gang hænger han med Gwen, George og Julia.. Don't miss it! 😂😂 🔹Link i bio🔹 #chrichridk#carpool

lewismumfordwatches
Today we are in the Danish Fashion Magazine ChriChri and you can win one of our watches. Check link in bio. @chrichridk #lewismumfordwatches #chrichri #chrichridk #fashionmagazine #danishfashion #gowin #watchfashion

chrichridk
◾️▪️KONKURRENCE▪️◾️Nu kan du blive den heldige vinder af dette superlækre og stilige ur fra Lewis Mumford 😍😍🙋 🔹Link i bio🔹#chrichridk#lewismumford#lewismumfordunit

chrichridk
#8 Begræns Emoji-forbruget .... Say whaaaaaaat????! 😲🙄😑🤗😇😘😍😄😊😌😎 ....det handler om NO GO's når du skriver med en fyr 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

julierrandazzo
Aldrig har en cykeltur været sjovere ☀️🎈🎀🌿🚲 @theofficialpandora #thepandoratour #chrichridk

chrichridk
Du er DIG, og det er sådan det skal være 💋 #chrichridk#smuksomduer
ChriChri.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere