[single_post_category_name]

Drømmer du om at starte selvstændig?

Går du med en iværksætter i maven, og overvejer du at tage kaste dig ud i det? Det kan virke enormt overvældende at tænke på at starte selvstændig, men hvis du har et ønske om at din blog, forretning eller webshop skal realiseres, er det da bare med at tage springet!? For at gøre springet mere overskueligt for dig, har vi samlet nogle punkter og tanker om netop dét at starte virksomhed. Der er nemlig rigtig mange ting, det er værd at tage med i overvejelserne, inden du påbegynder rejsen. Èn ting er i hvert fald helt sikker, du kommer til at få helt styr på begreberne CVR, ApS og A/S inden du starter op vi kommer nærmere ind på nogle af begreberne i vores mini-guide til dig.

 

1. Det er først og fremmest rigtig vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvorvidt du vil starte en enmandsvirksomhed eller et anpartsselskab op. Der er fordele og ulemper ved både at starte op som enmandsvirksomhed såvel som ApS selskab, og det vigtigste er, at du gør dig nogle tanker om, hvad der passer til den forretning du vil starte op.
En af fordelene ved enmandsvirksomheden er, at du ER virksomheden og den er relativ nem både at starte op og lukke ned igen.
En af fordelene ved anpartsselskabet er, at du har mulighed for at investere dit overskud. Anpartsselskabet er også nemt at starte op, og startkapitalindskuddet er endda blevet sænket til 40.000kr tidligere i år.
I bund og grund er vores første råd, at du overvejer, hvad du vil med din virksomhed på lang sigt også. Du kan læse mere om oprettelse af et ApS selskab her. Så er du et trin nærmere din drøm nu!

 

2. Dernæst er det vigtigt at du gør dig klare tanker om, hvorvidt der er et behov for dit produkt eller den service du yder. Skiller du dig ud fra dine konkurrenter på markedet? Kan du tilbyde det der helt særlige? Hvad er dine ambitioner for din virksomhed? Selvom der måske findes et hav af virksomheder, der tilbyder det samme som dig, skal du huske på at du er mindst lige så berettiget til at kunne få foden ind på markedet. Tænk hvis det lige er DIT produkt eller service, som folk har gået og manglet!
Derfor er budskabet her fra redaktionen: YOU GO GIRL (and boys)! Kast dig ud i det, og hav troen på dig selv!

 

3. Hvis du ikke selv er en ørn til regnskaber, kan du overveje at få hjælp til det. Et af de vigtigste elementer ved iværksætteri er også evnen til at erkende hvilke ting man IKKE er så god til, og så få hjælp til disse. På den måde sikrer du at du ikke sender fejlagtige årsregnskaber ind, eller pludselig står med håret i den økonomiske postkasse – vi vil hellere selv bestemme hvornår det er tid til at besøge frisøren. Der findes masser af bogholdere derude og oftest er de betalt pr time, så det er bare med at finde en der matcher dit behov – og ikke mindst dit budget.

 

4. Derudover er det en rigtig god ide at lægge en klar plan og strategi for hvad din virksomhed skal, inden du registrerer din virksomhed. Opsæt nogle realistiske mål og delmål. Hvis du vil starte op som blogger, kan du måske opsætte nogle mål om, hvor mange læsere du vil forvente at få ind. Hvis du i stedet overvejer at starte en webshop op, kan dine mål dække over, hvor mange modtagere af nyhedsbreve du vil opnå inden for en bestemt tidsperiode. Det er med til at gøre det SÅ meget nemmere, når du skal opnå de større mål, og eventuelt på et tidspunkt vil arbejde på at få investorer med på dit projekt – der går total Løvens Hule i den nu! Når du sætter dig selv sådan nogle mål, laver du automatisk også nogle deadlines til dig selv – gør dit bedste for at overholde dem!

 

5. Ofte hører man fra folk der er startet selvstændig, at de har enormt mange ”ensomme” arbejdsdage. Dette kan du imødekomme, ved at leje dig ind på et kontorfællesskab eller finde et fast work space. Din dagligdag bliver helt anderledes, når du har en fast base. Derhjemme er der ofte tusindvis af overspringshandlinger, der kalder på dig. Eller taler vi for os selv nu?
Ved at finde et kontorfællesskab eller et fast work space, kan du også lidt bedre undgå at arbejde i døgndrift. Mange der starter selvstændigt arbejder måske i forvejen 24/7, men ved at have en ”arbejdsplads” kan du lidt bedre lægge arbejdshatten på hylden, når du kommer hjem. Se inspiration til et kontorfællesskab her.

 

6. Vores sidste råd bliver en gentagelse. Kast dig ud i det, go for it og sørg for at få den bedste hjælp med på vejen, så du kan få den bedst mulige start!

 

Good luck!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Pia

    Fantastisk artikel som rammer spot on ned i de tanker jeg går rundt med 🙏🏻 Tror lige i fik givet mig sparket til at tage kontakt til den erhvervscoach jeg længe har overvejet at besøge.

    1. Ditte Obenhausen Hoff

      Hvor er vi glade for, at vi kunne bidrage med det kærlige spark så 😉 Det lyder som et rigtig godt udgangspunkt! Held og lykke med det hele 🙂 stort knus, Team ChriChri

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide