Gode råd til en minimalistisk garderobe

Selvom solen skinner over os i de her dage, kan vi ikke løbe fra at efteråret er på vej. Det kan være lige dele charmerende og til tider ganske ulideligt, når først regn og kulde for alvor gør sit indtog. Vi kan dog ikke komme uden om sæsonskiftet, så det er nok på tide vi så småt pakker sommertøjet ned og finder vintergarderoben frem. For er det ikke lidt sådan det er for de fleste af os? Der er ikke altid plads til både sommer -og vintertøjet på én gang i tøjskabet, så når sæsonen skifter betyder det ofte det helt store garderobeprojekt. Altså hvornår kommer den handyman og bygger det Carrie Bradshaw-værdige walk-in rum vi altid har drømt om!?

Vi har skrevet nogle tips til, hvordan du får det maksimale ud af din garderobe derhjemme, samt hvordan du gør den langt mere overskuelig for dig selv.

 

Køb det kun hvis du VIRKELIG ikke kan leve uden. Det er nok et af de bedste (og hyppigste) råd jeg selv har fået. Det indebærer altså dages overvejelser og nætter, hvor du drømmer om det her stykke tøj, før du må give dig selv lov at købe det. Jeg har fundet ud af, der faktisk er enormt mange ting jeg sagtens kan leve uden Det kan også være en god ide, at du laver en liste for dig selv. Her kan du liste de ting op du har brug for til den kommende sæson, og så handler det altså bare om at holde sig til den.

 

Sørg for at have en god basis garderobe. Man kommer lang vej med et par basis toppe, der oftest redder en hver kold efterårsdag. Jeg tror næsten ikke jeg kan komme gennem efteråret og vinteren uden en god basis top at tage under skjorterne og kjolerne – var der nogen der sagde frossenpind?! Derudover er en god beholdning af sokker og strømper altid et must  (og gerne i samme farve, længde, tykkelse osv.) Af en eller anden årsag står jeg altid med minimum 10 enlige strømper i alle længder og mønstre – kender I det? Andre basis items, der kan være med til at sikre du altid har en ægte ”go-to” garderobe, kan være et par klassiske jeans, der klæder din figur. Det kan også være en dejlig strik eller sweater, som er i god kvalitet og derfor holder sæson efter sæson.

 

Inddel din garderobe. Der er ikke noget mere uoverskueligt end en garderobe hvor tingene ikke har sin egen plads. Når tingene har en fast plads i skabet eller skuffen, opdager du også nemmere hvad du ikke får brugt. Det er en rigtig god ide at få nogle små kasser eller rumdelere  til alle dine strømper, dit undertøj og andre accessories. Du kan også sortere dit tøj efter kategorier, så du på den måde nemt kan bytte stakken med sommertoppe ud med stakken med striktrøjer, når sæsonen skifter

 

Vær tro mod din stil. Det nytter ikke noget du storshopper de søde blomstrede kjoler, fordi du ville ønske du var en kjolepige. De ender bare med at hænge i skabet og ærgre dig. Hold dig i stedet til de items du VED du kommer til at bruge. Selvfølgelig skal man komme lidt ud over sine egne grænser indimellem, men hvis du aldrig fik brugt den der nederdel du har liggende hjemme i skabet, kommer du nok heller ikke til at bruge den du står og prøver nede i butikken lige nu

 

Pas godt på dine ting. Nøglen til en god og langtidsholdbar garderobe er altså, at du er god til at pleje dit tøj og dine sko. Sørg for at vaske silkeblusen efter vaskeanvisningen og hæng den på sin bøjle, så snart du ikke bruger den. Tøj bliver SÅ meget hurtigere slidt af at blive smidt i en bunke eller ligge fremme hvor sollyset kan misfarve det. Det er også en rigtig god ide at give dine lædervarer som sko og tasker læderfedt i ny og næ, så de holder endnu længere. En anden god grund til at vedligeholde sine ting er, at du typisk kan få langt mere for tingene, hvis/når du vil sælge dem videre.

Så Ladies, I kan roligt gå igang med efterårsoprydningen af klædeskabet 😉

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og