[single_post_category_name]

Tekstiler der sender tankerne tilbage til ”The Good Old Days”.

ChriChri-redaktionen har været til lancering af den nye AW-kollektion hos Juna. Den stod på lækker morgenmad i de smukke rammer hos Stilleben på Frederiksborggade i hjertet af København.

Marie fra Juna Design fortalte alt om brandets rejse fra at være et ”alment” dansk brand til at genskabe sig selv. Vidste du godt at Junas historie går helt tilbage til 1972? Det har altså snart 50 års virke på bagen, og det er da også tydeligt at 1970erne er stor inspiration for Junas nye strategi. De har stort fokus på økologi og bæredygtighed. I 2018 var 10% af Junas tekstiler økologiske. I dag er det tal oppe på 70% – det er SÅ sejt! Marie fortalte også at målet er, at al sengetøj og køkkentekstil er 100% økologisk i 2020.

Nightwear & Daywear

Udover den økologiske tilgang til produktion, har Juna også slået et enormt stort slag for genbrug af materialer. Marie fortalte hvordan plastflasker er benyttet til at producere tæpper, og hvordan tidligere produkter fra lageret er blevet genanvendt til nye produkter. Juna-pigerne gik selv rundt i de fineste og mest romantiske outfits, hvoraf nogle er produceret af genanvendt sengetøj. Det er lige akkurat sådan, virksomhederne skal tænke i dag, så vi undgår spild og overproduktion. Vi er kæmpe fan af tiltagene! Der er også noget vildt nostalgisk og hyggeligt over den romantiske stil Juna bringer frem i deres nye kollektion. Man får straks tankerne tilbage på ”simpler times”, dengang man havde grøddage (hvad stortallet kalder veganer-dage i dag) og hellere reparerede sine viskestykker end blot at købe nyt. Som Marie så smukt sagde det, så handler bæredygtighed og vores tilgang til (over)forbrug helt fundamentalt om basic sense! Derfor har Juna også skabt en basiskollektion, sådan du ikke er nødt til at skifte al dit sengetøj ud når en af tingene har udtjent sin værnepligt. Nej, så kan du i stedet supplere op på lige den ting du mangler. Drøn smart!

Junas tekstiler er designet ud fra et princip om at tingene skal være funktionelle. Derfor har de pustet nyt liv i bæk og bølge-kvaliteten, som du nok husker at dine forældre havde, way back? Men det er faktisk virkelig praktisk, for det krøller slet ikke i samme omfang som de glatvævede kvaliteter kan gøre – slut med at stå og stryge på livet løs! (Nu håber jeg ikke min mor læser med, eftersom sengetøjsstrygning var en væsentlig del af min opdragelse – sorry mom!). Det sparer i hvert fald én en masse tid at gå efter bæk og bølge-kvaliteten, og så ser sengen bare dét finere ud end med helt krøllet sengetøj

I kan altså godt glæde jer til at se alle Junas nye produkter!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide