Diverse

Efterårsroulade – med karameliseret pære

Ingredienser:

Kage:

• 3 æg
• 120 g. sukker
• 125 g. hvedemel
• 1 tsk. bagepulver med top
• 1 tsk. vaniljesukker
• 1 spsk. kanel
• En smule sukker/ kanelsukker

Fyld:

• 1 pære
• 2 spsk. smør
• 3 spsk. brun farin
• 500 ml. piskefløde
• Ca. 100 g. flormelis
• 1 pakke original philadelphia

Pynt:

• Rød figurmarcipan (evt. lidt brun farve for at få en broudux)
• Brun figurmarcipan
• Modelleringsværktøj
• Frisk timian

Imponér dine nærmeste med denne lækre efterårskage.

LÆS OGSÅ: Efterårstræstammer

Sådan gør du:

Kage:
Pisk æg og sukker til en luftig masse, vend herefter mel, bagepulver, vaniljesukker og kanel i dejen. Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Med en dejskraber, smøres dejen ud.

Bag rouladen-bunden i ovnen ved 220 grader i 7 min. Det er vigtigt, at den ikke får mere, da den ellers bliver for tør, og vil smuldre.
Når rouladen er bagt færdig, køles den af i 3-4 min. Vend herefter kagen over på et nyt stykke bagepapir, drysset med sukker/ kanelsukker.

Lav nu fyldet.

Fyld:

Smelt smør ved lav varme, i en lille gryde. Tilsæt herefter brun farin og pære skåret i tern, og lad den brune farin smelte helt. Lad det køle lidt af, og hæld det herefter ud over rouladebunden.
Pisk nu fløden til flødeskum. Si flormelis i, og pisk herefter philadelphia i også. Smør det nu ud på din rouladebund (der skal gemmes lidt til pynt oven på rouladen). Rul nu rouladen sammen. Skær enderne af, og kom rouladen på et fad.
Kom den resterende flødeskumsmasse i en sprøjtepose, med en stjerne tyl, og lav mønster oven på rouladen. Kom rouladen i køleskabet.

Pynt:

Lav mariehøns og blomster af den røde og brune figurmarcipan (se billede). Tag kagen ud af køleskabet, og placer blomster og mariehøns forskudt. Pynt yderligere med frisk timian, og rouladen er klar til servering.

Velbekomme!  

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *