[single_post_category_name]

En kvinde vi kan li’: Cecilie Vinde

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag sætter vi fokus på en række stærke kvinder, som kan inspirere os andre badass-kvinder, som vi er flest.

Cecilie Vinde er medstifter af Lavinde Copenhagen, som hun har skabt sammen med sin mand. Cecilie Vinde sidder som salg- og marketingchef og har tidligere arbejdet med salg inden for forskellige brancher.

____________________________________________________________________________________

 

Hvorfor startede I Lavinde? 

Vi har  begge veninder og bekendte (og naturligvis også mig selv) som ofte talte om, at de ikke kunne finde makeup og hudpleje produkter, som formåede at leverer design og kvalitet til en god pris, og dét måtte vi lave om på. Det kunne ikke passe, at man ikke kunne forene de to ting og det blev så startskudet til Lavinde Copenhagen. Min bedre halvdel har tidligere arbejdet inden for hudpleje branchen og fandt hele ingrediensdelen meget spændende og vidste, at han fortsat gerne ville arbejde med den del, så vi havde også en god viden om det, inden vi kastede os ud i at lave makeup og hudpleje.

 

Hvordan fordeler din mand og dig arbejdet imellem jer?

Det kommer meget naturligt til os hvilke områder vi hver især sidder med. Det handler simpelthen om hvor vores kompetencer og interesser ligger. Jeg sidder primært med ansvaret for salg, markedsføring og produktudvikling. I forhold til produktudviklingen er det især makeupdelen jeg har styringen på og Fillip der har på hudpleje delen, men vi overlapper altid hinanden og alle produkter skal godkendes af os begge. Fillip sidder som administrerende direktør, da hans kompetencer især ligger indenfor dette område. Havde kompetencer ligget hos mig, havde jeg haft den rolle. Dertil arbejder han med design og produktudvikling. Han er skarp på ingredienser og har en stor interesse indenfor dette område. Fillip og jeg er begge beslutningstagere og vores medarbejdere kan gå til os begge, nogle gange giver vi dog bolden videre, hvis den anden har en større kompetence på området.

 

Har du altid gerne ville være selvstændig og kvinde i eget hus? Hvad kan det for dig?

Jeg har faktisk ikke altid haft drømmen om at være selvstændig men det har altid betydet meget for mig at jeg kunne klare mig selv og ikke skulle være afhængig af nogen mand. Begge mine forældre er selvstændige og det har naturligvis også påvirket mig. Da jeg mødte min mand, kunne jeg godt have en tendens til selv at ville klare tingene, for jeg ville ikke være afhængig af en anden, men man skal passe på ikke at have paraderne for meget oppe, for det kan ødelægge mere end det gavner. For mig har det vigtigste altid været, at jeg arbejdede med noget, som jeg havde så stor en interesse for, at jeg ikke ville være ked af at arbejde uden for normalt arbejdstid og den mission må man sige, er lykkedes.

 

Hvorfor synes du, det er vigtigt med stærke businesskvinder?

Det er vigtigt med stærke businesskvinder, som kan vise vejen frem og som beviser, at man ikke skal sætte kvinder i bås. Det er vigtigt at vise, at kvinder er lige så kvalificerede som mænd. At mænd har deres svagheder og styrker og det samme har kvinder – det handler blot om, hvordan vi håndterer dem. Det er vigtigt med nogle stærke forretningskvinder, der tør sætte sig selv i respekt overfor mændene og være et forbillede for andre kvinder, der kan have svært ved det.

 

Hvad skal kvinder blive bedre til i forhold til deres karriere?

Kvinder kan hurtigt lade sig begrænse af vores usikkerhed og ikke mindst beskedenhed. Mænd er som oftest gode til at smøre lidt tykt på og lader sig ikke begrænse, og lige præcis det kan vi lære meget af. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at jeg kunne stable en forretning på benene, de kompetencer havde jeg jo slet ikke, og se hvor jeg står i dag. Vi kvinder skal huske at fokusere på vores styrker i stedet for at lade os styre af vores frygt for at gøre noget forkert.

 

Hvad har været din største succes med Lavinde?

Personligt har succesen været, at jeg har udviklet mig til at være et rigtig stærkt menneske og jeg har opdaget mange nye sider af mig selv. Jeg er gået fra den mere usikre person til nu at have 4 medarbejdere og en succesfuld forretning.

I forhold til Lavinde Copenhagen så har den største succes været både hvor hurtigt vi er vokset, men især at vi som de første nogensinde har udviklet en mascara-serie, Eyelash Serum og Eye Mask anbefalet af Asthma Allergy Nordic. Vi har bevist, at allergivenlige produkter kan være yderst effektive, det er en stor kvalitet hos os. Vi har kombineret det eksklusive med det allergivenlige til en god pris, og så er jeg også piv stolt over at vores Beyond Volume & Curl Mascara i dag er en af de mest hypede mascaraer og en af de bedst solgte mascaraer i Matas.

 

Hvad har været den vigtigste lektie omkring at starte Lavinde?

Hele den personlige rejse har været helt fantastisk. Man lærer, at man som menneske kan håndtere rigtig mange udfordringer, som man ikke normalvis føler, at man har kunne klare. Brænder du, for det du laver, så kan du opnå rigtig meget. Da vi startede Lavinde Copenhagen, var vi begge nye indenfor rigtig mange områder og den eneste vej frem var at springe ud i det, spørge sig frem og ikke mindst dygtiggøre sig f.eks. via lærerige bøger, kurser og youtube. Vi har begge udviklet en del nye kompetencer, som vi kan bruge i mange forskellige situationer og ikke mindst hvis vi går med idéen om at starte endnu en virksomhed.

 

Har du 3 gode råd til andre kvinder, der gerne vil starte deres egen virksomhed?

Som kvinde kan man hurtigt begrænse sig og typisk tør vi måske ikke at springe ud i større projekter som at starte egen virksomhed, fordi vi måske ikke er så risikovillige og mere usikre på, om vi nu kan klare det. Prøv at lægge det væk og kun fokusere på hvem du er som menneske og de egenskaber du har. Hvad er dine styrker, hvad er dine svagheder og hvor er du ikke i tvivl om, at du kan kick ass? Omvendt så har vi som kvinde så mange kvalifikationer, som at vi er gode til at tage ansvar og finde en løsning, og det er jo en kæmpe fordel, når man skal starte egen virksomhed. Sidste råd er helt sikkert at du ikke skal være bange for at spørge andre til råds. Jeg er selv mentor for en studerende og jeg er så glad for at kunne hjælpe hende nemmere videre i hendes opstart af egen virksomhed.

 

Hvad er næste step for Lavinde?

Vi har stort fokus på at få flere Lavinde Copenhagen produkter på hylderne. Vi har en stor målgruppe, som er begrænset i de produkter, de anvender, da de har specifikke allergier, lider af eksem og generelt gerne vil passe på deres hud og krop bedst muligt, så derfor ligger fokus på at få udviklet en række lækre produkter, som de fleste kan anvende. Vi er steget over 300% i omsætningen over de sidste to år og vi forventer kun en endnu større stigning det næste år. Vi udvider til flere markeder og ser frem til at Lavinde Copenhagen kan forhandles i det meste af Europa.

 

Hvad drømmer du om at opnå? 

Dagligt får vi henvendelser fra vores kunder, som takker os, for at lave produkter de kan tåle og dét går lige i hjertet. Der er en stor målgruppe derude, hvor vores produkter virkelig gør en forskel og de – og alle vores andre kunder – fortjener en hel serie af Lavinde Copenhagen produkter. Jeg drømmer om den dag, hvor vi er et stort globalt brand, som kan tilbyde en bred vifte af eksklusive, allergivenlige produkter.

På det personlige plan drømmer jeg om at kunne inspirere og hjælpe andre videre i deres drømme og projekter. Jeg håber, at jeg kan være med til, at flere unge kvinder og mænd tør følge deres drømme og ikke lader sig begrænse af frygt, men fokuserer på deres styrker.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide