En kvinde vi kan li’: Terese Ask

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag sætter vi fokus på en række stærke kvinder, som kan inspirere os andre badass-kvinder, som vi er flest.

Første kvinde er Terese Ask, founder af Impression PR og Busigirl, der er et community for karrieredrevne unge kvinder, med fokus på at motivere og inspirere gennem podcast, artikler og events. Det er netop sidstnævnte, vi har taget en snak med hende om.

____________________________________________________________________________________

Hvordan fik du ideen til Busigirl?

Jeg fik idéen til Busigirl, fordi jeg lyttede meget til amerikanske podcasts for 4-5 år siden. Jeg søgte inspiration til livet som iværksætter, og søgte at blive inspireret af ligesindede kvinder. Som årene gik, savnede jeg et dansk alternativ med mulighed for at udvikle sit netværk, og besluttede på opfordring fra familie og veninder at starte det selv.
__________

Hvorfor er det nødvendigt at have en podcast som din?

Jeg synes det er utrolig vigtigt, at vi kvinder er hinandens bedste veninder og løfter hinanden op i stedet for det modsatte. En podcast giver mulighed for at tune ind, når lytteren har allermest brug for en peptalk og er desuden et medie, der ofte går hånd i hånd med positive oplevelser. De fleste lytter til podcasts, når de går en tur i den friske luft, laver mad eller andet aktivt. Der er en god synergi i at blive motiveret, mens man laver noget rart, det giver et ekstra skud energi.
__________
Hvorfor skal kvinder tale højt om karriere, penge, networking osv? Hvorfor er det emner, der er vigtige? 
Det er emner, der er utrolige vigtige at råbe højt om, fordi der desværre fortsat ikke er ligestilling mellem kvinder og mænd. Selv i Danmark hvor de fleste tror, vi er godt med, er der lang vej endnu. Det er et samfundsproblem, men i høj grad også vores egen skyld, fordi vi kvinder tvivler mere på os selv, end mænd typisk gør. Vi tror ikke, at vi kan finde ud af at investere eller starte vores egen virksomhed for eksempel, og vi er bange for at fejle. Derfor er det nødvendigt at tale højt om disse emner, så vi kan få flere kvinder til at tro på sig selv, også selvom man fejler. For når man fejler, lærer man altid noget, så man kan rejse sig igen og gøre det bedre næste gang.
__________

Hvad har været din største sejr med podcasten?

Min største sejr indtil videre har været at blive inviteret til Europa Parlamentet i Bruxelles og optage en podcast episode med politiker Pernille Weiss. Vi diskuterede netop ligestilling og det har været fantastisk at have hendes opbakning og vide, at unge kvinder bliver set og hørt. Jeg har også haft en masse gode oplevelser med alle de andre fantastiske gæster gennem årene samt lytterne, som har gjort mit eget netværk endnu stærkere og lært mig en masse nyt – blandt andet at investere.
__________

Har du et mål med podcasten?

Mit mål med podcasten er, at den skal vokse sig endnu større. Busigirl var den første danske podcast med fokus på karriere, livsstil og female empowerment, og jeg vil meget gerne ramme endnu flere kvinder, når vi sender hver fredag. Derudover har jeg en drøm om at kunne holde et kæmpe Busigirl event på en location, så snart tiderne tillader det, med panel talks, karrieresnak, networking, lyserøde drinks og meget mere. Vi afholdte vores første virtuelle event i januar hvor over 130 kvinder deltog, og det var fantastisk at mærke det sammenhold og den motivation, der blev spredt hele vejen rundt. Jeg tror på, at det community vi er ved at bygge op har et kæmpe potentiale!
__________

Hvorfor er det vigtigt at kvinder supporter kvinder? 

Det er vigtigt, fordi vi kvinder generelt set er meget kærlige, sociale og til tider sensitive væsner. Vi har brug for at spejle os i hinanden, tale sammen, og inspirere hinanden på en anden måde end jeg tror, mænd typisk har. Dette viser mediebilledet også. Der er mange flere magasiner, hjemmesider, Instagram profiler m.m. målrettet kvinder, og det tror jeg bestemt er et bevis på, at vi kvinder ofte søger svar og motivation hos hinanden, og netop derfor skal vi være gode til at give hinanden det – for der er nok succes til os alle!
__________
Følg Terese på @tereseask, @busigirldk og @impressionprdk

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være