[single_post_category_name]

7 bøger du skal have med på sommerhusturen

Annonce for Gyldendal

Foråret står i sommerhusets tegn, og der findes få ting, der er lige så afslappende som at finde en solskinsplet i læ på terrassen med en kop kaffe og en god bog som selskab.  Her er 7 bøger, du ikke må snyde dig selv for at pakke med til sommerhusturen – vi er sikre på, du når igennem dem alle.


SOMMERHUSET af Marcia Willet

Efter sin mors død finder Matt en stak fotografier af sig selv i den fine lille rosentræsæske, som han op gennem sin barndom gemte forskellige små skatte i sammen med sin mor. Men Matt kan ikke genkende sig selv på fotografierne – både tøjet og omgivelserne virker fremmede. Og hvorfor er hans søster, Imogen, ikke med på nogen af dem?

DERFOR SKAL DU HAVE DEN MED I SOMMERHUS: Bogen hedder vitterligt SOMMERHUSET, så den skal næsten læses i den slags omgivelser.

 

DEN FRANSKE VILLA af Jennifer Bohnet

Carla Sullivan fylder snart 50. Børnene er fløjet fra reden, og hun er klar til at tage hul på næste kapitel af sit liv. Hun pakker sine ting og begiver sig af sted til Sydfrankrig og morens gådefulde barndomshjem, Villa Mimosa. Her træffer hun for første gang sin moster, Josette, der stadig bor i villaen. Som fortroligheden mellem dem vokser, afsløres familiens hemmeligheder, og Carla tvinges til at se både sin fortid og fremtid i et helt nyt lys.

DERFOR SKAL DU HAVE DEN MED I SOMMERHUS: Fordi du gerne vil lade, som om du er i Sydfrankrig, ikke?

 

SØSTERKLOKKERNE af Lars Mytting

Tvillingesøstrene Halfrid og Gunhild Hekne kommer til verden under en usædvanlig hård fødsel. Pigerne er nemlig vokset sammen fra hofterne og ned. Alt må de gøre samme. Ved deres død støber man til deres minde et par kirkeklokker, der i de kommende århundreder ringer over den lille norske dal. Til sidst er historien om søstrene kun et fjernt sagn, men klokkerne består. En dag banker de nye tider og verden udenfor på. Først flytter en yngre præst udefra ind på præstegården, hvor den nittenårige Astrid Hekne gør tjeneste. Med sig bringer han nye ideer fra hovedstaden og åbner en større verden for den unge pige.

DERFOR SKAL DU HAVE DEN MED I SOMMERHUS: Du kommer til at blive så opslugt af historien, at du har brug for ikke at blive forstyrret af hverdagens pligter og sysler.

 

RÆK MIG STJERNERNE af Jojo Moyes

Da Alice siger ja til at gifte sig med en flot, rig amerikaner, aner hun ikke, hvad det er, hun går ind til. Få måneder efter brylluppet sidder hun i et stort hus langt ude på landet uden et venligt ord eller en kærlig berøring fra sin mand, der tilsyneladende har mistet al interesse for hende. Heldigvis for Alice viser der sig en vej ud situationen, da hun møder Margery. Margery har en mission: Som del af Eleanor Roosevelts rejsende biblioteksprogram skal der bringes bøger ud til fattige familier i afsides beliggende hytter i bjergene, og sammen med et par af byens andre unge kvinder melder Alice sig til tjeneste.

DERFOR SKAL DU HAVE DEN MED I SOMMERHUS: Fordi du får lyst til at være under åben himmel, når du har læst hele historien.

 

HVIS SANDHEDEN SKAL FREM af Sara Ejersbo

Efter fire år i Singapore er Rebecca Hartling klar til at flytte hjem til København. Hun har styr på jobbet, kæresten og fremtiden – og nu har hun endelig glemt ham, som var grunden til, at hun rejste. Men Victor Kallesen har ikke glemt hende. Den succesfulde iværksætter er vant til at kæmpe for det, han vil have, og han er parat til at gøre alt for at få Rebecca tilbage i sit liv. Da de pludselig står ansigt til ansigt på en bar, må Rebecca indse, at et knust hjerte husker lidt for godt.
DERFOR SKAL DU HAVE DEN MED I SOMMERHUS: Fordi du kan skyde skylden på en let solskoldning, hvis du rødmer lidt, når det bliver hedt.

 

KUN DIG af Melanie Harlow

En bryllupsplanlægger og en skilsmisseadvokat er bedste venner og har helt forskellige syn på kærlighed. Hun drømmer om at møde den eneste ene, han er til one-night-stands. Da et one-night-stand ender med en baby på dørtrinnet, må de to venner hjælpes ad med det nye familieliv. Men kunne det blive starten på noget særligt? Tør de tage springet?

DERFOR SKAL DU HAVE DEN MED I SOMMERHUS: Fordi den egner sig perfekt til at blive læst med et køligt glas rosévin lige ved hånden.

 

HUSET VED RIVERTON af Kate Morton

Grace Bradley er kammerpige på herresædet Riverton, der i sommeren 1924 rammes af en frygtelig tragedie. En ung digter begår selvmord under en havefest med søstrene Hannah og Emmeline Hartford som vidner. De to søstre taler aldrig med hinanden igen. Da Grace mange år senere modtager et brev fra en filminstruktør, der vil lave en film om tragedien, tvinges den nu 98-årige kvinde til at rippe op i en fortid, hun har forsøgt at lægge bag sig.

DERFOR SKAL DU HAVE DEN MED I SOMMERHUS: Fordi at læse denne bog giver samme herlige følelse som at binge en sæson Downton Abbey.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide