Opskrift på pasta med gin med en G&T on the side

Ingredienser

Pastaret

1 dl Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin

Olivenolie

400 g Rigati-pasta

1 økologisk citron

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

1-2 spsk. chiliflager

200 g tomatpuré

2 dl fløde

25 g smør

Salt, peber, sukker

100 g parmesan

Frisk basilikum

 

G&T

2 cl Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin

5 cl Tonic

1 økologisk citron

Frisk basilikum

Is

Reklame for Gordons Gin // opskrifter fra Gordons Gin

Fredag ​​den 9. april er den internationale Gin & Tonic-dag. Og er der nogen mere oplagt måde at fejre det på end ved at give din madlavning lidt ekstra procenter med denne lækre pastaret med gin i – og selvfølgelig en G&T on the side.

Opskrift på pastaret

SÅDAN GØR DU

Start med at fylde en stor gryde med vand. Tilsæt salt, og få den i kog.

Del citronen, og grill halvdelene med skæresiden nedad på en varm, tør pande. Lad dem stege, indtil skæresiden er mørk, forkullet og karamelliseret. Sæt dem herefter til side.

Hak løgene og riv parmesan, som du også sætter til side.

Varm nu en stor gryde op på medium varme, og kom ½ dl olivenolie i. Tilsæt løgene, og steg dem, indtil de bliver gennemsigtige. Det tager cirka 5 minutter. Hak dine hvidløg, og tilsæt dem sammen med chili-flagerne. Steg videre i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt lidt mere olivenolie, hvis gryden føles tør.

Kom nu al tomatpuréen i, og lad den stege, indtil den er lyserød og karamelliseret. Det tager 5-6 minutter. Det skal helst sidde lidt fast i bunden af gryden uden at blive brændt. Tilsæt nu din Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin, og deglacer gryden ved at røre rundt og skrabe bunden. Lad det reducere ved svag varme i cirka 2 minutter.

Tilsæt fløden, og lad den simre på svag varme. Rør indimellem. Tilsæt salt og peber efter smag og eventuelt 1-2 spiseskefulde sukker. Kom en stor skefuld smør i, og rør godt rundt.

Kog din pasta, til den er al dente, og tilsæt ½-1 dl pastavand til saucen. Hæld vandet fra pastaen, og rør derefter pastaen sammen med saucen. Tilsæt nu saften fra en halv forkullet citron og cirka ¾ af din parmesan. Rør det hele godt sammen, indtil osten er smeltet og har skabt en cremet sauce, der dækker hele retten. Smag til med salt og peber.

Server din Rigati alla Gin med parmesan, frisk basilikum og olivenolie på toppen.

Opskrift på G&T

SÅDAN GØR DU

Del citronen, og grill halvdelene med skæresiderne nedad på en varm, tør pande. Lad dem stege, indtil skæresiden er mørk, forkullet og karamelliseret. Sæt dem herefter til side.

Hæld nu din gin i et glas. Kom en ske i glasset, og hæld tonicvand i langs skeen. Det gør man, for at holde på kulsyren. Fjern skeen, når du er færdig.

Skær nu den forkullede del af citronen af, og gem den til pynt. Klem resten af den ​​halve citron ned i glasset, og tilsæt nu godt med is.

Slå par basilikumblade behersket ned i dine håndflader for at frigøre aromaerne. Kom dem i cocktailen, og rør rundt.

Pynt til sidst med mere basilikum og den forkullede citronskive.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være