Opskrift på sommerlige muffins

Ingredienser

Det skal du bruge (bund):

200 g. marcipan

200 g. smør

180 g. sukker

4 æg

100 g. mel

2 tsk. Bagepulver

Skallen fra 1 tsk. økologisk citronskal

Det skal du bruge (Topping):

500 ml. piskefløde

80 g. flormelis

1 pakke flødeost

Blå og rød frugtfarve

Yderligere:

Rød, hvid, gul fondant

Blomsterudstikkere

Jordbær

Muffin-forme

Hvis solskin havde en smag, ville det være af disse lækre muffins, der straks bringer vores tanker hen på sommer, når vi sætter tænderne i dem – og når vi kigger på dem! Skal du have en smag af sommer, så prøv opskriften på disse lækre muffins. 


Sådan gør du:

Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med smør og sukker. Tilsæt nu et æg af gangen og pisk mellem hvert æg. Sigt mel og bagepulver i, og pisk endnu en gang. Til sidst tilsættes revet citronskal, som vendes i dejen.

Kom dejen i i muffin-forme, og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min. Hold øje med dem undervejs. Når kagerne er færdige, køles den helt af inden du arbejder videre med den.

Imens kagerne køer af laves pynten. Start med at rulle den røde fondant ud på et bord drysset med lidt formelis. Skær nu små firkanter, som skal blive til flag ca. 4x 2.5 cm.

Nu laves det hvide i flaget. Rul nu hvid fondant ud, og skær strimler først den lange (ca. 4×0.5 cm / 2.5×0.5 cm.)

Til slut laves blomsterne/ margueritterne. Af den hvide fondant udstikkes nu fine blomster med en blomsterudstikker. Lav ekstra detalje i blomsten ved at skære et lille snit, på hvert blomsterblad. Af den gule fondant rulles en lille gul kugle, og placeres i midten af margueritten, med et lille tryk.

Som den sidste del af pynten halveres jordbær nu på langs.

Nu skal toppingen laves. Pisk fløden til flødeskum. Kom flødeosten i og pisk igen. Vend nu flormelis i toppingen. Til slut kommes farven i. Kom først en smule blå og lidt rød i. Hellere for lidt end for meget. Forsøg dig forsigtigt frem, indtil du rammer den ønskede lyseblå farve.

Kom toppingen i en sprøjtepose, og sprøjt det på dine afkølede kager. Oven på toppingen placeres flag, marguerit og et halvt jordbær. Gentag på alle kagerne, og så er der serveret.

 Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og