Sara Ejersbo: Om kontorflirt, #Metoo og kærlighed

Info

 

  • Hvis sandheden skal frem er dansk romance om en stærk kvinde, som må sande, at lige præcis sit hjerte kan man ikke altid kontrollere.
  • Hvis sandheden skal frem udkommer d. 20. april.

Annonce for Gyldendal

Hvordan skriver man om kontorflirt i en #metoo-tid, og hvorfor er det egentlig, at vi ikke kan få nok af at læse romance-bøger? Vi har fået en snak med forfatter Sara Ejersbo.


Lige præcis hjertet kan man ikke kontrollere. Det er det, som hovedpersonen Rebecca må indse i den nye danske romance Hvis sandheden skal frem.

Rebecca kommer tilbage til København efter flere år i udlandet og er sikker på, at hun endelig er kommet sig over den fyr, der knuste hendes hjerte, inden hun rejste. Men da hun støder ind i ham igen, bliver det svært at holde følelserne under kontrol.

Hvis sandheden skal frem handler om at turde kaste sig ud i kærligheden, selv om man er blevet såret før,” siger forfatter Sara Ejersbo, der har udgivet flere børne- om ungdomsbøger, men debuterer i romance-genren med Hvis sandheden skal frem.

En del af bogen foregår på et kontor, og Sara Ejersbo har absolut gjort sig tanker om, hvordan hun ville skrive om en kontorflirt.

”Historien er skruet sådan sammen, at fyren er chef for et firma, som han risikerer at miste, og hun er den eneste, der kan redde det. Derfor er der en god magtbalance imellem dem. Jeg gjorde det sådan, at jeg først skrev historien uden at skele til, om den kunne opfattes på en forkert måde. Derefter læste jeg det igennem med særligt fokus på magtbalancen og rettede lidt til, men faktisk syntes jeg, det allerede føltes ret harmonisk,” siger Sara Ejersbo, der synes, det er noget sludder, at flere stemmer har luftet bekymringer om, at #metoo har slået al flirt på arbejdspladsen ihjel.

”Det er altså ikke flirt, hvis kun den ene part er interesseret, så det er skam ikke flirten, vi har taget livet af – bare overgreb, sexchikane og ubehageligt pres. I den her bog er der masser af spænding og følelser og tiltrækning mellem vores to hovedpersoner, men det behøver jo ikke udmønte sig i hverken upassende kommentarer eller gramseri.”

Sara Ejersbo er nyforelsket i romance-genren og er i fuld gang med at skrive på sin næste bog. For hun mener, at der stadig er en masse historier, der skal fortælles.

”Romance er opløftende og livsbekræftende og handler om noget, som de fleste drømmer om, nemlig at finde den eneste ene. Og så er der jo sket utrolig meget de senere år, så der er virkelig behov for endnu mere ny romance, som afspejler, hvordan kvinder og mænd er i dag, og hvilke forventninger vi har til kærligheden og parforholdet.”

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og