[single_post_category_name]

3 bøger der er bedre end Netflix

Reklame for Gyldendal

Med Netflix-serien Bridgerton har den historiske romance fået en skub i ryggen. Det mener den amerikanske romance-forfatter Tessa Dare, som har skrevet omtrent 20 bøger inden for genren. Kærlighed, sex og parforhold er universelt tiltalende temaer, mener hun.

Alligevel hænger der tunge fordomme over romance-genren. Tessa Dare kalder det for »sexisme« og uddyber i et interview med CNN, at fordommene har at gøre med, at langt de fleste romance-romaner bliver skrevet af kvinder.

»Samfundet ser alt, som er produceret af kvinder for kvinder, som mindre værd, og der har altid været en antagelse af, at romance er useriøst, dårligt skrevet og appellerer meget lidt til mænd,« forklarer Tessa Dare. »Bridgertons succes beviser, at alle de antagelser er forkerte.«

Selv begyndte den amerikanske forfatter Tessa Dare at skrive historiske romance i form af Jane Austen-fanfiction. Nu er læserne vilde med hende og hendes originale historiske romancer, og i 2021 udkommer serien LUNEFULDE LØFTER på dansk. Her løfter vi lidt af sløret for, hvad du kan glæde dig til.

Tessa Dare skriver sine karakterer, så man ikke kan andet end at elske dem

Lige præcis hovedpersoner, som man falder pladask for, er en af Tessa Dares største ekspertiser, og det er der gode grunde til. Skabelsen og udviklingen af karaktererne fylder nemlig meget, når hun skriver.

»Udvendige kvaliteter som social status eller velstand kan skille dem ad, men hvad der låser dem sammen, er nødt til at være en delikat blanding af deres personlige historier, deres overbevisninger og attituder, deres frygt, deres svagheder, deres personlige skævheder,« fortæller Tessa Dare til websitet Culturess.

»Det lyder måske en smule corny, men en forfatter – i hvert fald i mit tilfælde – lærer virkelig sine karakterer at kende, mens hun skriver dem. Mens helten og heltinden lærer hinanden at kende, lærer jeg dem også at kende.«

 

ET FORFØRENDE TILBUD – netop udkommet

Hvis du var en af de mange, der lige netop lappede Netflix-hittet Bridgerton i dig, er Tessa Dare klart en forfatter, du skal kende. I ET FORFØRENDE TILBUD, som er første bog i serien LUNEFULDE LØFTER, og der er virkeligt lagt op til spænding, intriger og brandvarme hjerter.

Her møder vi Hertugen af Asbury, som har ét mål for øje: Han skal have en arving. Problemet er bare, at han ikke har en kvinde i sit liv – i hvert fald ikke før den unge syerske Emma Gladstone pludseligt dukker op.

»Jeg overdriver ikke engang lidt. Denne bog var et lille stykke romance-himmel. Den var alt, hvad jeg elsker ved stor romantik; stor skam, humor, dampende kemi og to hovedpersoner, som du ikke kan lade være med at falde pladask for,« skriver læseren Lana på Goodreads.

 

EN UIMODSTÅELIG UDFORDRING – udkommer 10. juni

EN UIMODSTÅELIG UDFODRING er andet selvstændige bind i serien LUNEFLDE LØFTER. Her er vores hovedperson kvinden Alexandra Mountbatten, der vil lære et par unge, forældreløse piger at blive en rigtig lady. Problemet er dog ikke pigerne, men deres plejefar Chase Reynaud, hertugens arving. Han magter nemlig ikke at give børnene et trygt og stabilt hjem. Men da Alexandra pludselig bliver en del af hans liv, og der opstår helt uventede følelser, begynder hans hjerte at bløde op.

»Et lunefuldt og snurrende opfindsomt mesterværk … Dare ruller læsere ind og holder dem fast med sin karakteristiske blanding af sprudlende karakterer, livlig dialog, sprudlende humor og knoglesmeltende sensualitet,« skriver en anmelder fra Booklist.

 

ET FRISTENDE VÆDDEMÅL – udkommer 17. juni

ET FRISTENDE VÆDDEMÅL er tredje selvstændige bind i LUNEFULDE LØFTER-serien. Pennys hjerte banker for dyr, og derfor kæmper hun får at redde flest mulig forsømte kræ, som hun så tager til sig. Men en dag beordrer hendes nye, attraktive nabo Gabriel Duke hende til at skille sig af med dem, giver hun til gengæld ham en udfordring: Han må sørge for at finde et kærligt hjem til alle de forskellige dyr. Men efterhånden indser Penny, at hendes næste redningsaktion ikke involverer et dyr – men en mand.

»Autentiske karakterer, humor, dyb følelse og ekko af traumer er primære elementer i denne sagkyndige roman. Denne medrivende romantik er måske Dares bedste til dato,« skriver en anmelder fra Publisher’s Weekly.

Kort sagt: Glæde dig til Tessa Dares serie LUNEFULDE LØFTER – den er bedre end Netflix!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide