5 gode grunde til at læse romantiske spændingsromaner

Annonce for Gyldendal

En mand efterforsker sin kones brutale mord, og en smuk kvinde med en mørk fortid kommer til byen. En ung journalist hvirvles ind i en teenagers mystiske død, som en charmerende efterforsker desperat forsøger at holde hende væk fra. I de romantiske spændingsromaner er tempoet højt og temperaturen brandvarm.

 

Hvad er en romantisk spændingsroman?

De sidste år har romantiske spændingsromaner for alvor steget i popularitet. I de bøger møder mysterier, kriminalgåder og action, romantiske og sexede kærlighedshistorier.

Blandt de romantiske spændingsromaner kan du finde garvede eksperter som Nora Roberts, hvis rørende og uforudsigelige romaner som mordgåden WHISKEY BEACH eller thrilleren EN SIKKER HAVN går rent ind. Hver gang.

 

Men der er også nyere stemmer på scenen såsom svenske Christoffer Holst, der i sin serie om journalisten Cilla Storm, kombinerer romcom med svensk krimi, når det er allerbedst. Kast dig over SØDE, RØDE SOMMERDRØMME og BLÅ, BLÅ EFTERÅRSBØLGER, og glæd dig til afsluttende bind i serien KOLDE, HVIDE VINTERNÆTTER, som udkommer 19. november.

Er du mere til action og fart over feltet, kan du også finde det blandt de romantiske spændingsromaner. Karen Robards’ serie om mestertyven Bianca St. Ives, der i NOMADE 44 og LIV ELLER DØD involveres i svindelnumre, storstilede kup og en meget mystisk forsvinden …

Der er alt i alt mange gode grunde til at læse romantiske spændingsromaner. Her får du fem af dem:

1. Du får to ting på én gang

Det siger måske sig selv, men romantiske spændingsromaner giver læseren en blanding af spænding og romantik. Og vi er vilde med det! Det er en kombination, der er perfekt, når man ikke er i humør til noget alt for lyserødt, men stadig gerne vil rødme lidt, mens man underholdes af spænding og et lille gys.

 

2. Der er noget til enhver smag

Fordelingen mellem romantik og spænding varierer fra forfatterskab til forfatterskab, så der er noget for enhver smag. Hos Nora Roberts er de romantiske historier for eksempel mest i centrum, mens Christoffer Holst fokuserer på mysteriet og lader kærlighedshistorien komme snigende i baggrunden. Selv dronningen af den historiske romance, Lisa Kleypas, har med sin BOW STREET-serie kastet sig ud i romantiske spændingsromaner: Her i 1800-tallets London! Alle tre bind i serien kan læses uafhængigt.

3. Der er virkelig noget på spil

I romantiske spændingsromaner er det hele lige lidt mere alvorligt: Det er ikke kun et spørgsmål om at leve lykkeligt til sine dages ende, men bare at overleve dagen i første omgang. De romantiske spændingsromaner dækker hele det følelsesmæssige spektrum og tager læseren med på en rejse fra forelskelse, glæde, venskab til frygt, sorg og traume. Vi er opslugt fra start til slut!

4. Der er stærke kvinder ved roret

En af de ting, vi elsker allermest ved romantiske spændingsromaner, er det væld af stærke personligheder, vi møder på siderne. Især er vi vilde med de superseje heltinder, som virkelig tager plottet i egen hånd. Fra Lisa Kleypas’ Sophia Sydney, der i LADY SOPHIAS ELSKER vil gøre alt for at hævne sin brors død, til Nora Roberts’ Abra, der i WHISKEY BEACH lever sit liv til det fuldeste og ikke lader nogen fortælle hende, hvem hun skal være. Heltinderne i de romantiske spændingsromaner er vildt seje.

5. Det er den perfekte virkelighedsflugt

Nogle gange har du bare brug for at begrave sig i en god bog. Måske har ugen været lang eller ferien for kort, eller måske er det bare alt for lang tid siden, du rigtig lod sig forsvinde ind i et andet univers. I de situationer er den romantiske spændingsroman vores ven. Vi kan nyde mysteriet og ind i mellem også gyset fra en god krimi eller thriller, fint pakket ind i en varm og god kærlighedshistorie.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være