[single_post_category_name]

Derfor skal du spise fuldkorn + 3 gode opskrifter

De nye kostråd anbefaler, at vi får 75 gram fuldkorn om dagen. Men hvorfor er det så vigtigt, at vores kost indeholder fuldkorn og hvordan sørger vi for at få nok?

Fuldkorn er fyldt med kostfibre, og de holder maven og tarmene i gang med at arbejde. Udover kostfibre indeholder fuldkorn også gode vitaminer og mineraler med blandt andet vitamin E, der beskytter mod skadelige frie radikaler, otte former for vitamin B, jern, zink og magnesium. Forskning viser desuden, at fuldkorn er med til at mindske risikoen for kræft.

Og det er faktisk ret nemt at opnå de 75 gram om dagen, omend det kun er 6 procent af danskerne, der rent faktisk får det gjort. I teorien kræver det kun en portion havregryn til morgenmad og to skiver rugbrød til frokost, og så er du dækket ind.

Men hvis du også kører træt i at spise en rundtenom hver dag, så kan du overveje at kigge ind i “fuldkornserstatninger” for de madvarer, som du ellers spiser som ris, mysli, nudler, pitabrød, boller, knækbrød og pasta. På den måde får du tilføjet fuldkorn til din kost, men har en større variation af madvarer til rådighed. Vi giver dig her 3 af vores gode opskrifter, hvor du får sneget fuldkorn ind i kosten.

3 gode opskrifter med fuldkorn

 

Majstortillaer med bønnefalafler og veggiesalsa

 

Gode, grove madpakke-boller

 

Græsk yoghurt med frisk frugt og hjemmelavet granola

 

 

Kilde: Fuldkornspartnerskabet

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide