Sirup:
250 gram rabarber
½ dl vand
125 gram sukker
evt. 1 lille teske vaniljesukker
Cocktail:
4 cl Gin (eksempelvis Skagerrak Nordic Dry Gin)
2 cl Rubarbero Aperitif (eksempelvis Aperol)
2 cl Rabarber sirup
2 cl frisk citronsaft
2-3 cm agurk
Rabarber sæsonen er over os og det samme er sommervarmen, så hvilken bedre kombi end at sippe en kold rabarbercocktail i aftensolens sidste stråler? Sammen med gin, citron og agurk har du et firkløver af ingredienser, der tilsammen skaber den perfekte smagskombination.
Sådan gør du (sirup):
Først skal siruppen laves. Skær rabarberen ud i passende små stykker. Kog rabarber og vand i omkring 15-20 minutter.
Herefter sies rabarberstykkerne fra og du tilføjer sukker. Du kan også tilsætte lidt vaniljesukker til blandingen for ekstra lækker smag.
Siruppen skal koge i yderligere 15-20 minutter. Den skal være tyknet en lille smule. Husk at siruppen tykner yderligere, når den er afkølet helt. Herefter skal siruppen hældes på en skoldet flaske.
Sådan gør du (cocktail)
Miks alle ingredienser over si henover et glas. Server.