5 måder at spare (en masse) tid i køkkenet

Annonce for JÖRР

Det er ikke fordi, vi hader at stå i køkkenet – overhovedet ikke! Men på de travle hverdage hvor tiden er knap, kan vi godt blive liiiidt trætte af at bruge så lang tid på madlavningen om aftenen og tiden om morgenen med madpakkesmøring og tilberedning af morgenmaden. Derfor har vi fundet 5 lette genveje til at skrue tidsforbruget i køkkenet ned, så hverdagen glider lidt nemmere – og hurtigere.

 

1. Lav morgenmaden klar om aftenen

Morgenmaden er, som de kloge hoveder siger, dagens vigtigste måltid, og derfor er dette tip helt perfekt. For med en overnight oat i køleskabet, kan du tage din morgenmad med dig on the go uden at skulle bruge tid på at tilberede den om morgenen!

Ingredienser: 

(1 person)

Et lille sylteglas med tætsluttende låg

1/2 økologisk banan

1 dl økologisk havregryn

1 dl økologisk JÖRÐ havredrik

1 spiseske chiafrø

1 tsk. økologisk vaniljesukker

Eventuelt lidt honning til at søde

Sådan gør du:

Miks alle tingene sammen i glasset og stil på køl om aftenen. Spæd eventuelt grøden op næste morgen med lidt mere havredrik, hvis grøden føles for tør, og top med bananskiver og blåbær (og skal du være rigtig fræk så lidt hakket chokolade)

 

2. Frys bollerne ned

Madpakken. Det evige helvede. Men hvis du bager en ordentlig omgang madpakkeboller og fryser ned, har du altid nybagte, lækre boller lige ved hånden, som blot skal smøres med dit yndlingspålæg.

Ingredienser (18 mellemstore boller): 

5 dl. lunkent vand

5 dl. JÖRÐ havredrik

2 spsk salt

2 spsk honning

15 g gær

400 hvedemel

700 fuldkornshvede el. spelt

2 dl havregryn

Sådan gør du: 

Rør gær og salt og honning ud i vandet. Tilføj resten af ingredienserne og rør, indtil dejen er smidig og sej i konsistensen. Dejen skal have en konsistens som tyk havregrød. Lad dejen hæve tildækket under et fugtigt viskestykke natten over. Form til boller og bag ved 225 grader i ca. 25 minutter

 

3. One Pot Pasta: smid det hele i en gryde

Hvilken nemmere måde at lave aftensmad findes der, end at smide alle ingredienserne i en stor gryde, lade tiden gøre sit arbejde mens du har frie hænder til andre ting og voila – aftensmaden er serveret.

Ingredienser (til 4 personer):

500 g kyllingefilet

500 g spaghetti

2 fed hvidløg

1 stk løg i små tern

1 revet squash

2 dåser hakkede tomater

1 god håndfuld friskhakket basilikum

1 lille dåse tomatpuré, 140 g

8 dl vand

2 dl JÖRÐ havredrik

200 g mascarpone

salt og friskkværnet peber

Tilbehør

friskrevet parmesan til toppen

basilikumsblade

Sådan gør du:

Snit kyllingefilet i tern af 2 x 2 cm. For at kyllingen får og bidrager til mere smag, svitses kyllingen kort af i et par minutter i en varm gryde med olie – det skal ikke tilberede færdigt. Sæt kyllingen til side. I en stor gryde putter du alle ingredienser – undtagen mascarpone. Kog det hele kort op og lad det efterfølgende simre i 10-15 minutter til pastaen er færdigkogt. Når der er 5 minutter tilbage, tilsættes kyllingen. Tilsæt mascarpone lige før servering, så retten bliver dejlig cremet. Smag til med salt og friskkværnet peber.

 

4. Lav dobbelt op på aftensmaden og hav en ekstra portion til fryseren

Når du nu alligevel skal lave aftensmad, hvorfor så ikke bare lave dobbelt så megte, så du får en portion tilovers, der kan fryses og tages op på en travl dag, hvor tiden er knap og pengepungen ikke er til takeout? Masser af mad er frysevenligt og vi giver dig her opskriften på høns i asparges. Så skal du bare have en pakke tarteletter i skabet og så kan der serveres aftensmad på ingen tid.

Ingredienser:

35 smør

2 spsk mel

5 dl hønsefond

2-300 g asparges

350 g tilberedt og plukket kyllingekød

Salt og peber

1 dl JÖRÐ havredrik til at give en cremet afrunding

Sådan gør du:

Smelt smørret i en tykbundet gryde og kom melet ved. Rør godt rundt og lad det stege en smule af. Kom hønsefonden på lidt af gangen og derefter havredrikken for at give en cremethed til sovsen. Konsistensen skal være tykkere end når du laver sovs, da væsken fra asparges tynder det en smule. Tilsæt kyllingekød og asparges og varm godt igennem. Smag til mad salt og peber.

 

5. Lav dobbelt op på aftensmaden og hav til to dage

I stedet for at smide den ekstra portion aftensmad i fryseren kan du også blot putte den i køleskabet, og så har du let aftensmaden til dagen efter, der blot skal varmes. Easy peasy.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være