[single_post_category_name]

Mine sommerferieplaner: Sofie Lindquist

Sommeren er over os og det samme er sommerferien. Vi har taget en snak med forskellige kendte, danske kvinder om, hvad de skal bruge deres sommerferie på i år. Her kan du læse om Sofie Lindquists planer for sommeren. Følg Sofie på instagram @hello_sofie


Hvad er dine sommerferieplaner i år?
Både sidste år og i år er sommerferien kommet lidt bag på os for at være ærlig. Det har været nogle mærkelige år med corona-restriktioner, så vi har bare taget det en dag ad gangen, fordi det har været så usikkert, hvad der har været muligt. Men nu er vi lige oppe over og vores 3 ugers sommerferie er så tiltrængt. Vi tager et par dage i Legoland og når nu vi er på de kanter, så besøger vi også WOW-park, som ligger lige ved siden af. Bagefter kører vi til vores sommerhus på Langeland. Det ligger lige ud til vandet, så hvis vejret er godt, kan vi snildt bruge en uge her. Og så kommer vores venner og besøger os i nogle af dagene, så vi også får lidt stimulans fra andre voksne 😉 Vi har ikke nogle planer for resten af ferien. Vi tager en dag ad gangen og besøger legepladser, havne, skaterramper og museer i området, og så sparer vi lidt op til en udlandsrejse til vinter.

 

Hvem skal du tilbringe din sommerferie med?
Mads arbejder i perioder meget, så vi skal primært bare nyde, at vi er sammen alle fire. Ugen inden børnenes ferie tager Mads og jeg en overnatning på Marienlyst Strandhotel med et vennepar. Vi skal spise god mad og drikke en masse drinks i poolen, og så burde vi være klar til en lang sommerferie med ungerne. Alle med børn ved jo, at det til tider ikke kan karakteriseres som ferie, når man har to små børn. Især ikke klokken 5:07 om morgenen foran Ramasjang.

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg glæder mig til at drikke kold hvidvin sammen med Mads og vores venner i sommerhuset, mens ungerne kan lege i haven foran os. Jeg glæder mig til at finde skaller og vandmænd i det lave, klare vand ved Spodsbjerg Strand med drengene. Jeg glæder mig til fleksibiliteten i vores ferie, hvor vi kan beslutte os fra dag til dag. Den fleksibilitet er en luksus i en hverdag med hente-bringe, madpakker, indkøb, pendling, deadlines og møder. Og så glæder jeg mig til at være sammen med Mads – ikke kun i ydertimerne. Måske vi får drengene passet i nogle timer et par dage, så vi kan slentre rundt i København med en kaffe i hånden, som før vi fik børn.

Hvis alle muligheder var åbne, hvordan ville du gerne tilbringe din sommerferie?
Efterhånden er de fleste muligheder jo åbne, men Danmark er et dejligt sted at holde sommerferie med børn, og måske vi ikke ville have gjort det anderledes uanset verdenens (eller økonomiens) tilstand. Det er rart med vores base herhjemme i Nordsjælland, hvor vi har vand og skov lige rundt om hjørnet. Jeg ville måske ønske, at vi var ude i lidt bedre tid og havde planlagt en tur til en af de danske øer. Jeg vil så gerne se mere af vores smukke land og bruge nogle dage på Samsø, Bornholm, Ærø, Anholt eller Læsø. Men der er mange andre, der har haft samme tanke som os og mulighederne for overnatning er efterhånden begrænsede. Vi har besluttet, at vi i stedet vil gemme pengene til en tur sydpå, når Danmark begynder at blive kold og grå igen.

 

Hvad er dit bedste råd til at holde sommerferie med børn?
Skru ned for forventningerne. Det kan I måske læse her, at vi har gjort. Vi mærker stemningen dag for dag og vil ikke stresse eller presse udflugter ind, hvis drengene er trætte eller ikke er i humør. Man kan hurtigt skabe en lidt stresset stemning: “Nu skal vi sgu hygge os, så I har bare at nyde det og være glade”. Vi ved, at nogle dage er bedre end andre, og det er okay. Vi skal huske at give vores børn lov til at være frustrerede, skuffede, vrede og få nedsmeltninger – de forsvinder jo ikke bare, fordi det er ferie. Vi behøver ikke være sammen og grine hele tiden. Og så er mit råd at huske alenetiden også. En løbetur til mig her og der, og en cykeltur til Mads. Det er vigtigt for vores familie at huske tiden for os selv, for at kunne være noget for andre i resten af døgnets timer.

 

Hvilke tre ting er uundværlige for dig denne sommer?
Hver morgen er jeg begyndt at bruge La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50 i ansigtet i stedet for dagcreme. Den er lige så fugtgivende og lækker som en dagcreme og jeg husker SPF’en fra morgenstunden.

Jeg har endelig fundet mig et par sandaler, som er så rare og bløde at have på og som ikke ser alt for klodsede og fodformede ud. Synes faktisk det er virkelig svært at finde pæne sandaler, som man kan holde ud at gå i. Nogle år har jeg bare holdt mig til sneakers! Det er disse fra Woden.

For at være helt ærlig, så har jeg meget få ting i mit liv, som jeg ikke kan undvære – udover min familie, min søvn, is og lidt solskin på næsen. Det er det eneste, jeg har brug for denne sommer.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide