Det skal du bruge (dej)
600 g. Koldt smør
300 g. Sukket
1 spsk. vaniljepaste
3 æg
Ca. 850 g. Hvedemel
Det skal du bruge (skum):
750 ml. piskefløde
4 plader husblas
500 g. frosne røde bær (jordbær, hindbær, ribs osv.)
150 -200 g. flormelis
Yderligere:
Hindbær
Guld støv
Skovsyrer
Macarons
Spiselige blomster (violer)
S for sommer og S for den sødeste sommerkage, som smager af netop sommer med sine solmodne bær i en luftig skum mod den sprøde bund.
Sådan gør du: start med at smuldre det kolde smør og mel sammen (så det ligner revet ost). Tilsæt nu vaniljepaste, sukker og æg. Ælt dejen til den er jævn og glat.
Del dejen i to lige store stykker, og kom stykkerne i hver deres plastikpose. Kom dejen på køl i en time/ til den skal bruges.
Når din mørdej har været på køl, er den klar til at blive rullet ud. Drys et bord med lidt mel, og rul så dejen ud.
Ved hjælp fra en skabelon (kan evt. printes), skæres nu et ‘s’ ud med en skarp kniv. Kom forsigtigt dit ‘s’ på en bageplade, beklædt med bagepapir. Gentag x2.
Bag bundene i ovnene ved 200 grader i ca. 15-20 min. Når dine bunde er bagt færdig, køles de helt af inden du arbejder videre med dem.
Imens laves bærskummen.
Kom husblassen i koldt vand og lad det stå i 10 min. Kom nu dine røde bær i en gryde, og kog dem op til de er helt bløde. Når bærrene er kog op skal du nu si saften i en skål. Lad saften køle af til den er fingervarm. Imens piskes flødeskummen helt stiv. Vend nu flormelis heri.
Når din saft er fingervarm, vrides husblas og røres i. Kom nu en spsk. Flødeskum ned i saften og rør. Vend nu alt saften i flødeskummen. Lad det stå på køl i ca. 30 min
Når bundene er kølet af, og skummet sat sig, er kagen klar til at blive samlet.
Start med en bund nederst. Kom herefter et lag bærskum (påføres evt. med sprøjtepose med rund tyl).
Kom en bund ovenpå første lag bærskum.
Lav endnu et lag med bærskum og pynt med macarons, skovsyrer, guld støv, og hindbær.
Velbekomme!