Sådan sikrer du en god sommerferiesøvn hos dit lille barn

Så blev det sommer igen, men denne gang alligevel helt anderledes! Mange nybagte forældre kan i disse dage føle sig meget stresset, og det er ikke kun over varmen, men over sin egen familie. Nok er de elsket, men de forstår bare ikke livet med en baby.

Vores mødre og fædre kommer gerne med sætninger som; “kan I ikke bare komme ham/hende i barnevognen, og så tage afsted?”, “Kom vi går på stranden”, “lad os tage på en lang heldagstur i skoven” og lignende.

Husk at de gør alt i en god mening, og tænker slet ikke, at deres lækre tilbud kunne være malplaceret. De kan nemlig ikke selv huske, hvordan livet med en nyfødt var, og det kommer I heller ikke til om 20 år, når jeres børn har fået børn og I bare gerne vil ud og skabe sommerferieminder med jeres børnebørn.

Husk! Det er jer, der er forældrene, og det er jer, som kender jeres barn bedst. Det er okay at trække stikket og blive i sommerhuset, ved ferielejligheden eller der hvor I finder mest ro. Det er okay at tage tidligt hjem fra et arrangement, hvis det er det, der passer jer bedst.

Når man skal sove ude

Når man vælger at sove ude, er det rigtig vigtigt for børnenes søvn, at man bevarer de samme tidspunkter og rutiner. Dog skal det siges, at mormor, farfar eller hvem man nu har til rådighed godt kan tage over, såfremt barnet er tryg ved det.

De fleste børn nyder ferier, da det betyder mere tid med sine forældre. Men man skal huske, at for det lille barn (0-4 år) er det vigtigt, at man tager rutinerne med. Nye steder og omgivelser kan være meget for det lille barn at bearbejde, og derfor kan putningen komme til at tage meget længere tid end hjemme i vante rammer. Hvis dit barn kommer i seng kl 19 hjemme, er det en god idé, at barnet også kommer i seng kl 19 på ferien eller når I er ude – og det samme med dagslurene.

Skab omgivelser som hjemme. Medbring bamser, dyne, pude og evt. sengerand, så alt minder om og dufter som sengen hjemme. Og vær ikke bange for at bede om en ekstra seng.

God ferie derude – husk at søvnunderskud er med til at skabe unødvendige konflikter, overtræthed og pylrede børn.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være