[single_post_category_name]

5 tricks til nemt at undgå madspild

Madspild koster dyrt. Både for pengepungen og for miljøet, der lider hver gang mad ender i skraldespanden og bliver til affald. Heldigvis er der mange måder, hvorpå du let kan bekæmpe madspild derhjemme. Her har vi samlet 5 simple tips, der kan hjælpe dig godt på vej.  

I Danmark smider vi hvert år 815.000 tons spiseegnet mad i skraldespanden. Det svarer i CO2e-udledning til 2.060.186 flyveture fra København til New York.

Det er et gigantisk miljøproblem, men faktisk er løsningen simpel. Du kan nemlig gøre en stor forskel ved at gøre dine vaner mere bæredygtige og ved at sørge for, at dine madvarer ikke ender sine dage i skraldespanden.

Der findes nemlig utallige måder, hvorpå du kan give dine madrester nyt liv. Det handler bare om at være kreativ og kende dine råvarers mange muligheder.

 

1. Madspildsjuice

 Har du en halv pose spinat til overs eller måske to ensomme gulerødder liggende bagerst i grøntsagsskuffen? Brug det i en juice, der er den perfekte måde til at bekæmpe madspild af frugt og grønt. Og husk endelig ikke at smide den overskydende pulp væk. Det kan bruges i noget lækkert bagværk, så du kan få maksimalt ud af dine rester.

 

2. Kend din datomærkning

Mange er ikke klar over, hvad de forskellige datomærkninger betyder. Det medfører, at vi smider meget ud, der sagtens kunne være spist. Husk at “bedst før” kun er vejledende, hvilket vil sige, at hvis varen dufter og smager fint, kan den sagtens spises. Derimod betyder “sidste anvendelsesdato”, at du kan blive syg af varen, hvis datoen er overskredet.

 

3. Giv dine krydderurter nyt liv

Ser din krydderurt eller salat lidt trist ud? Kom det i en skål med iskoldt vand, gerne med et par isterninger, og efter en halv time vil det være være sprødt og lige til at spise igen.

 

4. Frys rester ned i isterningbakker

Isterningbakker kan sagtens bruges til andet end isterninger. Brug dem for eksempel til at fryse overskydende kaffe, der kan bruges som kaffe-isterninger i stedet for isterninger i en hjemmelavet iskaffe. Har du en sjælden gang en sjat vin i overskud, kan du også fryse det ned og bruge det næste gang du laver risotto eller rødvinssovs.

 

5. Tryl citrusskræller om til rengøringsmiddel

Gem skræller fra citrusfrugter i et glas med låg, fyld glasset med eddike og luk det godt til. Lad det stå et mørkt sted i ca. to uger. Bland 1/3 af blandingen med 2/3 vand i en sprayflaske og voila: så har du et billigt og miljøvenligt rengøringsmiddel til hjemmet.

 

Kilde: Toogoodtogo

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide