[single_post_category_name]

Syv måder at sætte grænser sjovt og kærligt for dit barn

Denne artikel er oprindeligt bragt i ChriChri Magasinet ‘The Self-care Issue’. Du kan blive abonnent her.

Du kender det sikkert alt for godt. Den opslidende kamp det kan være at få dit barn til at gøre det, du gerne vil. Og 1, 2, 3, så er der konflikt, råb og gråd – fra jer begge, og den dårlige morsamvittighed kommer buldrende. Men disse syv råd kan gøre det lidt nemmere at få sat dine grænser på en måde, som dit barn forstår og så dit barn har lyst til at samarbejde med dig om den opgave, som skal gøres. 

1) En sød bamse kan komme dig til undsætning: Bamsen siger: “Nu er jeg på besøg igen, ved du, hvad tid det er? (…) Jaa, det er børste-tænder-tid, og hvor har jeg glædet mig til at se, hvad du har fået at spise i dag.” Og for at gøre bamsen og tandbørstningen ekstra interessant, så har bamsen måske noget, den har glemt, som barnet skal hjælpe med at fortælle. Fx talrækken, hvordan forskellige ting smager, hvad dyrene i zoo siger, eller hvilke farver der findes.

2) Når der skal ryddes op, kan du lege det ind ved at lave en konkurrence: Hvem kan ramme kassen med flest tiles/klodser/biler? Hvem er hurtigst? Hvem kan finde flest gule/grønne/røde ting og lægge ind på værelset? Vær helt konkret i opgaven, og hvem der tager hvad.

3) Find på en historie, imens I skal foretage jer en bestemt handling, som dit barn ikke er motiveret til: “Jeg har lige noget, jeg gerne vil fortælle dig.” … Og så gå i gang med at fortælle “De tre bukkebruse”, et barndomsminde eller en film, du har set for nyligt.

4) Sæt en sang på, hvor I skal nå at blive færdige, inden den er slut. Gerne én med lidt hurtigt tempo, eller én I kan synge med på og danse til imens.

5) Sæt dit barn noget positivt i vente (uden det er en belønning): “Du vil gerne lege mere (…) Det er også virkelig sjovt (…) Vi skal hjem nu, men hvad vil du lege med, når vi kommer hjem?”.

6) Lad dit barn føre an: “Dukke har glemt, hvordan man sætter sig i autostolen (…) Kan du vise hende hvordan?”.

7) Forberedelsen inden kan i sig selv være tilstrækkelig, så situationen er forudsigelig for dit barn: “Du kan sætte timeren, og når uret ringer, skal vi have sko og jakke på. Dig, mig og lillesøster går så ud ad døren og sætter os i bilen, hvor vi tager vores seler på.”

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide