[single_post_category_name]

Claudia Rex: min dansegnist er kommet tilbage

Efter tre sæsoner væk vender Claudia Rex tilbage til Vild Med Dans. Hun havde ellers pensioneret sig selv fra dansen. Men en ganske særlig dansepartner fik hendes dansegnist tændt igen, for her var noget helt nyt, hun som ellers garvet danser ikke havde prøvet før.

 

Du skal være med i Vild Med Dans igen – hvad fik dig til at tage danseskoene på igen?

Jeg havde lagt al dans på hylden, da Vild Med Dans (herefter forkortet til VMD) ringede om den her specielle opgave. De spurgte, om jeg ville danse med en kvindelig partner i år. Jeg skulle lige tænker over, om jeg ville lave VMD igen, men jeg kunne mærke, at det var en vigtig ting at gøre og at jeg synes, det var en virkelig spændende opgave, da jeg aldrig har danset med en pige før. Jeg synes, det er et vigtigt symbol at sende, at det er lige så normalt at danse mand og dame som to af samme køn, så det ville jeg rigtig gerne støtte.

 

Hvad giver det dig personligt at skulle være med i VMD igen? 

Min dansegnist er kommet tilbage. Men det er udelukkende på grund af Freja. Jeg har danset i så mange år og jeg har vist, hvad jeg kan, så jeg syntes ikke, at jeg havde mere at tilbyde. Men at skulle danse med Freja er helt nyt for mig og det har givet mig en kæmpe inspiration og gnist tilbage.

 

Er det anderledes at skulle danse med en kvindelig partner? 

Det er på en måde det samme, for Freja Kirk, som jeg danser med, vil gerne danse herre. Men det er en anden måde at tænke på som underviser, fordi der er en anden dynamik i dansen. Det er en ret spændende læringsproces for mig, ligesom det er nyt for mig at skulle være sammen med en anden kvinde i så mange timer. Jeg er sådan én, der altid har haft drengevenner og været en “drengepige”, så det er også ret sjovt at gå op og ned ad en anden kvinde hele tiden nu.

 

Hvad glæder du dig til ved Vild Med Dans?

Jeg glæder mig til at komme ud på gulvet med min dansepartner og vise den dynamik vi har. Jeg håber, at det bliver taget rigtig godt imod, at vi er to kvinder der skal danse sammen.

 

Hvad bør folk vide om vild med dans, som vil overraske dem?

Det er slet ikke så glamourøst, som alle tror. Det er helt fantastisk og dejligt at være med, men folks billede af, at det er ren Hollywoodglam omme bag scenen er helt forkert. Det er bare træningslokale, sure tæer og sved. Der er mange, der spørger mig “hvordan kan I se så godt ud”, men hemmeligheden er, at dagen inden står den på selvbruner og på dagen sidder vi 1,5 time i makeupstolen og får falske øjenvipper, negle og hår. Og så har vi fiskenetsstrømper på, der strammer ballerne op. Det tager virkelig lang tid at se ud, som vi gør på skærmen.

 

Nu hvor du har været væk fra dansen så længe, har du så måtte træne op igen?

Ja, jeg har trænet rigtigt meget op til, at vi er startet, fordi det er så hårdt fysisk at lave VMD. Min krop har egentlig ikke godt af, at jeg laver den her sæson og jeg ved, at jeg kommer til at få ondt, fordi min krop er slidt efter så mange år med elitesport. Men jeg synes, det er så vigtigt at støtte op om diversiteten, at jeg ikke har noget imod at skulle have ondt i et par måneder – eller hvor lang tid vi får lov til at være med.

 

Hvad tænker du på, inden du skal på gulvet?

Jeg tænker faktisk ikke så meget, fordi al min fokus er på min partner. Jeg sætter mig selv til side, fordi det vigtigste job er, at min partner er rolig, tryg og føler sig klar.

 

Hvad har været det bedste øjeblik under VMD?

Det fedeste minde, udover da jeg vandt, var, da Enrique Iglesias optrådte og jeg fik lov til at danse foran en superstjerne fra USA. Det var virkelig en fed oplevelse for mig personligt.

 

Nu ser vi jo kendte danskere, der lærer at mestre dansen, men kan alle virkelig komme til at danse godt?

Der er jo nogle, der altid har noget mere talent end andre, men jeg elsker jo det skæve, så jeg synes jo, at folk danser godt, hvis de nyder at danse. Så kan det være nok så ukorrekt, men så længe man føler det og ejer det, så synes jeg, at folk kan danse. Jeg havde engang en ven, som overhovedet ikke kunne danse, men han havde en rytme og stil, når han dansede, så jeg slet ikke kunne få øjnene fra ham. Det var meget federe end mig selv, fordi mit bare var teknisk korrekt. Sjæl i dans er alt.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide