Greys fantasier

info

Fri – Fifty Shades of Grey fortalt af Christian af E L James udkom 17. August 2021. Bestil bogen lige her. Og få fingrene i hele serien her med 25% rabat. Lydbogen udkommer 3. september.

Annonce for Gyldendal

Hvem er bedre til at snakke om sex og sexfantasier end Amanda Lagoni? Derfor har vi bedt vores skønne sexolog om hendes tanker om serien Fifty Shades of Grey, der i høj grad har gjort det mere legitimt for kvinder at stå ved deres sexuelle fantasier, som ellers kan føles forbudte at have. 

Den populære Fifty Shades-serie har skubbet til kvinders fantasier verden over.

De første tre bøger fortæller historien fra Anastasia Steeles synspunkt – den unge jomfru der bliver oplært i erotikkens og sex’ens kunst. De sidste 3 bøger er skrevet fra Christian Grey’s synspunkt – den dominerende, magtfulde og komplicerede rigmand der leder efter en submissiv, han kan dominere – og finder, i Anastasia Steele, dog i en anden form end han havde forestillet sig.

Bøgerne strækker sig fra det første møde, første begær og intense forelskelse ind i et parforhold og til sidst et ægteskab.

Mellem hans penge og deres seksuelle leg er bøgerne én stor seksuel fantasi krydret med drama og et gavmildt begær. Der er en grund til, at kvinder verden over har slugt bøgerne råt. De taler ind i en dyb længsel efter seksuel overgivelse og hengivelse, til det maskuline initiativ og retning. Midt i vores kamp for ligeværd, lige muligheder og kønsbalance, er vores indre fantasier ofte stadig indstillet på polaritet. Der er seksuel energi mellem to tydelige poler – to stærke yderpunkter. I dette tilfælde mellem den dominerende mr Grey og den hengivne Ana Steele. Om du befinder dig bedst i den dominerende eller hengivende pol, er ikke så væsentligt, men disse bøger kredser om noget helt universelt og grundlæggende – seksuel energi i polariteten mellem det maskuline og det feminine.

Igennem bøgerne tapper vi ind i begge hovedpersoners seksuelle fantasier. Og i fantasien er alt tilladt!

Vi har alle fantasier. Sex-fantasier, eller erotiske fantasier. En forestilling om noget, der ville være nydelsesfuldt og tilfredsstillende. For nogen er det meget langt fra deres virkelighed og hvad de praktiserer seksuelt, for andre er fantasien meget tæt på realiteterne, eller ihvertfald kulturelt anset som en mild fantasi og let-opnåelig

I mit arbejde som parterapeut og sexolog, sker der noget interessant, når jeg spørger ind til fantasier. Mange bliver røde i hovederne, og putter sig lidt. Bliver generte og en smule ukomfortable. Når det kommer til fantasierne, så bliver det meget privat. Vi bevæger os ind på et område som mange oplever som hemmeligt og skamfuldt, som noget privat, og som mange af os ikke taler om. Jeg har en oplevelse af, at mænd taler lettere om fantasier end kvinder. Og jeg møder ofte kvinder, der siger “jeg har ikke nogen fantasier”. Men de har alligevel ofte noget sex, de længes efter f.eks nærværende sex eller én der tager initiativ, én der er maskulin på de rigtige tidspunkter, og sårbar og indfølende, når han skal det være dét… Og når jeg beder dem beskrive hvordan det specifikt kunne se ud, så begynder de at sætte konkret ord på, hvad der kunne være rart at han gjorde, og voilá – dét er en fantasi. Vi har dem alle sammen.

Erotik er alt det, der ligger udenom selve sex’en. Erotik er sansning, overtoner, undertoner, det er blikket, tanken, følelsen, den flygtige berøring….

Ordet Erotik kommer af Eros, og betyder længsel. Det erotiske ligger i længslen, lysten, bevægelsen, begæret og ikke så meget i selve handlingen.

Og det er jo lige præcis dette, som fantasier er. Det er længsel, lyst, sansning, forestillinger der åbner og tænder. Og det er, må man sige, Mr. Grey ekspert i. Erotik og sansning er en motorvej til krop og lyst.

Mange af os har dog svært ved at formulere vores fantasier for hinanden, fordi vi i bund og grund er pinlige og flove. Vi føler at det er “for meget”, eller “for mærkeligt”, og hvad nu hvis modtageren synes det er for langt ude, og ikke har lyst til at imødekomme min fantasi? Ofte gør disse bekymringer, at vi holder dem for os selv, og har vores fantasier i vores eget lukkede univers.

Når vi alligevel deler vores fantasier, kan der ske noget særligt. Fantasier afslører som oftest et underliggende behov, og en længsel, som vi har brug for at blive mødt i. Og ofte, når dette behov mødes, og længslen bliver mødt, så kan der opstå noget nyt.

Og Fifty Shades-serien gør netop dette. Delagtiggør os i fantasierne, til inspiration, lyst, kreativitet og leg.

God fornøjelse!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og