[single_post_category_name]

Sådan vælger du den rigtige flyverdragt til dit barn

Vinteren og dermed kulden nærmer sig, og det er snart på tide at få styr på minis vintergarderobe, hvor især flyverdragten er most important. Men hvad er det nu lige, at man skal kigge efter, når man shopper flyverdragter til sit barn? For selvom den skal være nogenlunde tålelig for øjet at kigge på, så er dens vigtigste funktion jo at holde dit kæreste eje tørt og varmt. Vi giver dig her en tjekliste til alt det, flyverdragten skal kunne – og så kommer vi også med 5 bud på flyverdragter.

♦ Vælg en  dragt med god plads i, så barnet har en pæn mængde bevægelsesfrihed – samt justeringsmuligheder, så pasformen tilpasses det enkelte barn. Men lad være med at købe flyverdragten en størrelse for stor med tanke på at barnet skal kunne passe dragten i længere tid, da det i stedet vil begrænse barnets bevægelsesfrihed.

♦ Der må meget gerne være reflekser på dragten, der øger synligheden i mørke

♦ Gå efter en vand- og vindtæt model med tapede sømme ved syningerne. Et vandsøjletryk kan gå op til 10.000 millimeter, men det er rigeligt med et vandsøjletryk på 3.000-4.000.

♦ Tjek, at flyverdragten kan tåle kulde ned til mindst 15 minusgrader, så du er sikret, at dit barn ikke kommer til at fryse på årets koldeste dage.

♦ Der skal gerne være monteret en holdbar gummistrop ved buksekanten. Det gør, at dragten sidder bedre fast, så barnet forhåbentlig undgår at så sne og slud i dragten ved buksekanten.

♦ Der må gerne være ekstra forstærkning på knæ og sæde, hvilket giver øget slidstyrke samt forbedret kulde- og vandbeskyttelse når barnet sidder ned på den kolde jord og leger.

♦ Foret skal være glat, så flyverdragten er så nem at tage på som muligt

♦ Dobbelt lynlås til de mindste kan gøre det lettere at få flyverdragten på børnene, mens en enkelt lynlås passer fint til de lidt større børn.

♦ Tjek, at dragten kan tåle tørreskab og/eller en tur i tørretumbleren ved lav varme, så den kan tørres i institutionens varmeskab

♦ Vask altid en flyverdragt, inden dit barn skal bruge den første gang. Husk altid at vende vrangen ud ved vask, så slider en eventuel overfladebehandling mindre mod tromlen og undgå skyllemiddel, da det kan nedsætte stoffets vandtæthed. Husk også, at flyverdragten ikke har godt af at blive vasket for ofte.

 

 

 

 

Kilde: babysam.dk

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide