Din mavefornemmelse vil guide dig gennem forælderskabet

Nu skal du snart føde, og I skal snart være forældre. Jubiii. Og tillykke. Som oftest tænker vi som par, at det kun er den fødende, som bør/skal vide noget om fødsel, amning, flaske, babysøvn osv., men jeg lægger i dette skriv op til at medmor, medfar, far eller en anden signifikant voksen i den lille nye babys liv til at læse med. Velkommen.

Som gravid tilegner man sig en intuition/mavefornemmelse, som vil guide dig gennem de fleste spørgsmål, uden du behøver at søge et svar. Og for de fleste medforældre kommer det stille og roligt efter fødslen.

At blive forældre er nyt, anderledes, livsbekræftende og hårdt. I skal pludselig tage passe på en anden end jer selv. Mavefornemmelse, instinkter og intuition vil guide jer.

Søvn er en by i Rusland og Island og Zimbabwe. Og der er det, trods det, at nogle baby’er faktisk sover op til 17 timer i døgnet.

Ofte er realiteten, at hvis ikke man sidder med den lille i armene, så ligger eller sidder man og ser på den lille, der sover.

Man må som forældre høre på råd fra alle mulige sider, nogen gange er det råd, som man selv har søgt, men andre gange er det råd, man virkelig ikke på nogen måde har søgt som “Hænger hun ikke på jer hele tiden?”, “Skal I ikke bruge jeres nye fine barnevogn, i stedet for at sidde der?”, “Prøv om du kan få ham op i den her vikle, det vil gøre din dag meget nemmere”, “Lad nu barnet ligge og sove i fred”, “I burde komme lidt ud” eller “Tør i virkelig at lade barnet ligge mellem jer om natten”

Man kan næsten få det dårligt over ikke at prøve eller lytte, for de ved jo sikkert noget, som du ikke gør endnu.

Alle råd kommer gerne i en god mening, men helt ærligt, så er det jer som forældre, som kender jeres barn og jeres grænser. Stol på jeres mavefornemmelse. Lær at sige pyt, vi gør det på vores måde, for på vores måde virker det.

Og skulle I være i tvivl, så kontakt fagfolk, da de kommer med et nuanceret billede, og ikke et som er farvet af egen historie og hvad der virkede for dem.

Når man skal have et barn, skal der forberedes meget, men kan vi egentlig forberede os nok? Eller for meget? Her er svaret et rungende JA og NEJ – for alt skal nok være anderledes end hvad du/I forventede.

Dog skal I vide, at den første tid kan være magisk, flyvende, hård, anderledes og dit syn på din partner vil måske ændre sig. – og det er om noget, helt normalt.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være