- 200 g. Odense Marcipan
- 100 g. nougat
- 10 stk. mørk Peter Beier chokolade
- 1 pose mandelflager (ristede)
- Æggeruller fra Odense Marcipan
- 100 g. mørk chokolade
- Vandbad
Hvem siger, at konfekt er forbeholdt julens søde tid? De her små, søde grankogler er perfekte til efteråret, når vinden rusker udenfor. Sæt dig godt til rette i sofaen med en varm kop te og de søde grankogler. Men vær forsigtig, for den ene tager den anden 😉
Sådan gør du:
Kom overtrækschokoladen i et vandbad, og rør til al chokoladen er smeltet. Lad chokoladen stå i det varme vand, til du er helt klar til at dyppe dine grankogler.
Skær nu marcipanen i skriver, og nougat i små tern. I hver skive placeres et lille stykke nougat, samt et stykke chokolade. Herefter klemmes marcipanen rundt om nougat og chokolade, til en lille kugle. Kom kuglen i æggerulleren og rul.
Når du har rullet færdig, er du klar til at pynte med mandelflager. Start nedefra og op, med forsigtigt at sætte en mandelflage på af gangen – mandelflagerne skal vende opad. Dette gøres ved forsigtigt at skubbe en mandelflage ned i marcipanen.
Når du har gjort dette hele vejen op, er din grankogle klar til at blive dyppet i chokolade. Dyp bunden af din kogle i den smeltede chokolade, og kom den over på et stykke bagepapir. Gentag x 10, og så er dine kogler klar til servering.