De bedste julefilm til din juleferie!

Love Actually

Vidste du at Hugh Grant synes det var det værste, at indspille den nu legendariske dansescene. Han danser til Jump (For My Love) af Pointer Sisters, og selvom det på film var en helt fantastisk scene, har Hugh Grant siden hen fortalt, at det var helt forfærdeligt at skulle indspille scenen, fordi det var kl 7 om morgenen i helt og aldeles ædru tilstand 😉  Vi elsker dog den scene, og resten af filmen! Confession time: vi ser den altså ikke kun til jul!

Fars Fede Juleferie

Vi elsker Chevy Chase, og i Fars Fede Juleferie elsker vi at se hvordan han ihærdigt forsøger at skabe den bedste julestemning som muligt for sin familie. Men selvfølgelig går alting galt undervejs!

Alene Hjemme

Alene Hjemme er en must watch i julen! Vi undrer os altså stadig over, hvor dumme de to skurke er! Vidste I i øvrigt godt, at den legendariske sætning Kevin siger til skurkene: “You guys give up, or are you thirsty for more?” ikke stod i manuskriptet, men var ren og skær freestyling fra den kun 10-årige Macaulay Culkin? No wonder at rollen blev skrevet decideret til ham!

Tror Du På Julemanden

Hvad gør man når man ved et uheld får Julemanden til at forulykke? Ja man overtager da hans “job”! Tror Du På Julemanden er og bliver en juleklassiker, som vi er nødt til at se hvert år!

The Holiday

Kan der opstå andet end romantik, når man krydser Atlanten og der ved et tilfælde dumper en spændende fremmed mand uventet forbi? Bare spørg Cameron Diaz og Kate Winslet!

The Nightmare before Christmas

Mange tror det var Tim Burton der instruerede The Nightmare before Christmas, men han producerede, fandt på historien og designede karakterenes udseende og så gav han ellers instruktør-opgaven videre til sin Disney-kollega Henry Selick. Inspirationen til The Nightmare before Christmas kom fra Tim Burtons hjemby, Burbank i Californien, hvor man aldrig mærker sæsonen skifte – udover når de store shopping malls går amok med julepynt og juledekorationer! Især Halloween og Jul er højtider der leder op til smuk udsmykning i butikkerne, og det er netop det clash mellem de to højtider som Tim Burtin lod sig inspirere af.

Mickey Mouse: Once Upon a Christmas

Filmen har simpelthen 20 års jubilæum i år! SÅ vildt jo! Men altså vi andre er da ikke blevet 20 år ældre, vel Derudover er det Kelsey Grammer, som du nok husker bedst fra Frasier-serien, der lægger stemme til hele fortællingen.

The Miracle on 34th Street

Denne julefilm er en all time klassiker, hvis man er til de helt gamle film. Denne var faktisk en af de første film, der blev farvelagt senere hen i 1985, og det var op til stor debat og kritik, hvorvidt den skulle forblive i sort/hvid. Derudover er der stadig tale om, at Natalie Wood, der spillede den 8 årige Susan rent faktisk troede på, at Edmund Gween, som spillede Kris Kringle, var den rigtige julemand.

A Christmas Romance

En vaskeægte romantisk julekomedie, med Olivia Newton-John i hovedrollen som den nylige enke, der mister sit arbejde lige op til jul. Det kan da kun gå galt, eller kan det?

How The Grinch Stole Christmas

En fun fact om Grinchen er, at den faktisk oprigtigt ikke skulle have været grøn! Den var sort/hvid i starten og ved et tilfælde, blev en af instruktørerne eftersigende inspireret til at ændre Grinchens farve efter at have lejet en bil i den gyselige grønne farve. Kan I forestille jer Jim Carrey i et sort/hvidt kostume?!

Bossen og Bumsen

Husker I Gus Fring fra Breaking Bad? Well, han optræder som Eddie Murphys cellekammerat i denne film. Derudover var Dan Aykroyd og Eddie Murphy til stor distraktion for Wall Streets børsfolk, da crewet skulle optage i dagtimerne mens børsen var åben. De var faktisk årsag til at handler for milliarder af Dollars stod stille, og filmholdet besluttede at udskyde optagelserne til weekenden, hvor de ikke kunne forstyrre børsmæglerne. Potentielt set en meget omkostningsfuld film at lave…

Polarexpressen

Polarexpressen er en skøn fortælling om en lille dreng, der tvivler på Julemandens eksistens. Derfor hopper han på det mystiske tog mod nord. I filmen lægger Tom Hanks stemme til hele 7 karakterer!

The Elf

Hvem elsker ikke Will Ferrell? Han er den skønneste skuespiller, uanset hvilken film han spiller med i! Ihvertfald hvis du spørger os! Men faktisk var Jim Carrey castet til at spille The Elf. Spændende hvordan filmen så havde udspillet sig. Det svarer jo næsten til at skulle vælge mellem pizza og pommes frites (want them both)…

Skønheden og Udyret: Den fortryllede Jul

I denne julefilm får vi serveret vores all time favourite Disney-klassiker bare krydret med lidt kanel, kardemomme og nelliker, så vi rigtig kan komme i julestemning. I historien bryder Udyret sig ikke om julen, da han blev forhekset i den ellers dejlige højtid. Belle og resten af slottet gør alt hvad de kan for at ændre Udyrets mening.

Klaus

Klaus er den nyeste film på vores juleliste, men den er med fordi den fortæller en herlig historie om uforudsete venskaber pakket ind i et virkelig flot stykke animationsarbejde. Hvis du skal se den med børnene, kan du glæde dig til at høre vores lady boss, Christiane, lægge stemme til karakteren Alva.

The Family Stone

En familie som alle andre, med problemer, sygdom og intriger. Men i sidste ende også fyldt med kærlighed. Måske det er fordi filmen er så relatérbar, at vi kan se den igen og igen. Og med Sarah Jessica Parker, Diane Keaton, Dermot Mulroney og Rachel McAdams på rollelisten er vi faktisk nødt til snart at se den igen…

Four Christmases

Synes I julen kan være hård, når man både skal besøge sin egen og mandens familie… Hvad så hvis ens egne og hans forældre er skilt? Så er der pludselig fire familier der skal ønskes glædelig  jul – det kan da vist kun ende i julepanik! I Four Christmases ser vi hvordan Reese Witherspoon og Vince Vaughn håndterer deres jul!

Surviving Christmas

En lidt anderledes historie, end vi er vant til – den unge Drew føler sig alene og vil hjem til sin hjemby for at fejre jul. Hans familie bor dog ikke i hans barndomshjem længere, og hvad gær man så? Man betaler da barndomshjemmets nye beboere for, at man må få lov at holde jul med dem….!?

Bridget Jones Diary 1

Måske det faktisk ikke er en decideret julefilm, men meget af handlingen foregår hen over jul og nytår, hvorfor den er nødt til at komme med på vores liste! Vi griber en hver undskyldning for at se René Zellwegger, Colin Firth og Hugh Grant på skærmen. Gid de lavede en nr 4, 5, 6 og 7!

Bridget Jones Diary 2

Heldigvis lavede de en 2’er af Bridget Jones, og den sætter os ligeså meget i julestemning som 1’eren gør! Merry Christmas Bridget!

The Muppets Christmas Carol

Gode gamle Michael Cane.. Er der andre, der også har denne som ultimativ favorit fra barndommen?

A Christmas Carol

Selvom The Muppets version af A Christmas Carol er skøn, så er der også noget helt særligt over de oprindelige udgivelser. Filmatiseringen af Charles Dickens Et Juleeventyr skete faktisk første gang i 1901! Sidenhen har der været et utal af versioner i både biografen og på teatrene, men dem vi husker bedst er nok Mickey Mouses version fra 1983, Clive Donners bud i 1984 og 2009-udgaven med Jim Carey i hovedrollen som den nærige Ebenezer Scrooge. Måske der er mulighed for at holde film-maraton en af juledagene

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være