Bløde og søde snemandsboller til julebordet

Ingredienser
Det skal du bruge til ca. 15 stk:
•50 g. gær
•5 dl. lunken vand
•2 æg
•2 spsk. Sukker
•1 spsk. Vaniljesukker
•1 tsk. Salt
•1 tsk. stødt kardemomme
•80 g. Smeltet smør
•550 g. hvedemel
Yderligere: 
• Rosiner
• Cashewnødder
Disse søde snemandsboller er perfekte at servere første juledag til morgenbordet, mens snakken går om aftenens hyggelige strabadser og der er tid til at kigge ordentligt på alle gaverne. Server dem med rigeligt tandsmør on the side, og det her bliver en juleklassiker store og små vil efterspørge år efter år.
Rør gær og det lunkne vand sammen. Tilsæt herefter æg, sukker, vaniljesukker, salt, kardemomme, og det smeltede smør, og rør ingredienserne sammen. Tilsæt nu mel lidt af gangen (Dejen skal være smidig, så hellere være lidt forsigtig med melet, så bollerne ikke bliver tørre).
Ælt gerne dejen i maskine, og ellers med hænderne til dejen er glat og fortsat smidig. Kom dejen i en skål, og stil den til hævning et lunt sted med et viskestykke over, i ca. 40 min.
Når dejen er hævet færdig formes 15 boller. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve under viskestykke i ca. 30 min. Når bollerne er hævet færdig laves snemændenes ansigt. Øjne og mund laves af rosiner og næse af cashewnød.
Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 10-15 min og så er der søde snemandsboller til julens morgenbord
Velbekomme!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet