[single_post_category_name]

Julekonfekt: De sødeste adventslys

1. advent og så starter julens hygge, når vi skal tænde adventslys i mørket. Du kan også snyde og i stedet servere disse søde adventslys lavet i marcipan. Vi er helt sikre på, at ingen vil beklage sig – slet ikke når de smager de lækre “lys” med karamelfyld. Mums!
Antal: 10-15 stk.
Ingredienser:
·       200 g. Odense marcipan
·       Karamelmarcipan
·       Hakket karamel fudge
·       50 g. mørk overtrækschokolade
·       Karamelspåner
·       Guld glimmerstøv
Yderligere:
·       Tandstik
·       Pensel
·       Vandbad
·       Bagepapir til afsætning
Sådan gør du: Start med at smelte din overtrækschokolade over vandbad, så den er klar til brug. Skær nu marcipanen i tynde skiver, og karamelmarcipanen ligeså (dog mindre). Start med at rulle karamelmarcipanen til en lille kugle, og gør den nu flad med fine fingerspidser. I midten placeres en smule hakket karamel fudge. Klem sammen, og rul til en oval form. En skive af den originale marcipan trilles nu også til en kugle, og fladgøres med fingerspidserne. I midten af den placeres nu karamelkuglen. Tryk den originale marcipan omkring, og rul til en aflang form. Med en af dine fingerspidser trykker du i en af enderne, hvilket bliver sit lys top.
Karamelspåner dyppes nu i guldglimmer. Fisk dem op, og børst overskydende guldglimmer fra.
Placer glimmerspånen (flammen), på toppen af dit lys.
En tandstik dyppes nu i smeltet chokolade, og små væger tegnes på et stykke bagepapir (en lille steg på et par mm).
Når vægen er tør, placeres den i flammens midte.
En tandstik dyppes nu igen i den smeltede chokolade, og der tegnes nu tal (1-4) på lyset. Pas på med ikke at komme for meget chokolade på tandstikken af gangen – så kan det være svært at styre. Gentag x 10, og så er de klar til at blive serveret.
Glædelig 1. advent!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide