[single_post_category_name]

Min jul: Sofie Schwartz

Jul, jul, jul alle steder – men selvom de fleste af os ved, hvad jul er, så er der så mange forskellige måder at fejre julen på og forskellige syn på, hvad jul er. Vi har derfor taget en snak med en række influencere, om deres forhold til julen og traditioner. I dag skal du læse om Sofie Schwartz’s liiidt stramme forhold til juletraditioner, og hvordan Sofie Schwartz er begyndt at blive rigtig glad for, når nissen flytter ind. Pssst. husk at du kan se mere til Sofie Schwartz på Instagram under navnet @sofieschwartz.

Hvordan fejrer du jul?

Jeg kommer fra en meget klassisk og traditionsrig jul, hvor alting skal være, som det plejer med kirkegang, julemiddag, tænding af levende lys på juletræet, alle vælger en sang (og der er nogle sange, der bare SKAL synges), alle ser hver enkelt pakke blive åbnet, juleknas og kaffe sidst på aftenen og så ellers tørne ind og gå til køjs. Første juledag med langsom morgen med leg og kig på gaver, kirkegang og evt. en lille gåtur i det fri.

Det har lidt medført at jeg både som stor teen og nu voksen, overhovedet ikke gider dén type jul. Som stor teen sad jeg juleaften og ventede på at kunne tage i byen med ALLE mine venner, for byturen juleaften er bare noget af det bedste! Jeg har selv en svigerfamilie, hvor tingene kører en del mere loose. Kan huske første gang jeg holdte jul med dem, der begyndte et par stykker at spise julemiddag, inden alle havde sat sig (hvilket i min familie er TOTAL no go – man vil blive call’et og bedt om at vente på alle har sat sig), og få gik om træet mens der var karoke på tv’et med julesange og tekster. Alle åbnede bare gaver på samme tid og så blev der serveret drinks og vi gik i seng med en lille plimmelim på. Det var den mest befriende juleaften, jeg har prøvet, fordi det var SÅ meget modsat det, jeg selv kommer fra. Jeg selv fejrer jul for børnenes skyld og for familien – personligt drømmer jeg hvert år om at tage en flyver til Thailand den 15. December og så først komme hjem den 15. Januar.

Hvad er dit bedste juleminde?

Uha.. da jeg jo ikke er den store juleelsker, så er det måske ikke sådan klassisk. Men lige i starten, da Rasmus og jeg begyndte at gå sammen hjem efter byen, og vi vitterlig kun havde kontakt fredag og lørdag nat, når vi begge var godt lakerede, der fik jeg en sms midt på dagen den 24. December 2009, hvor han ønskede mig glædelig jul. Jeg husker tydeligt at sidde i bilen med hele min familie og se sms’en tikke ind og bare mærke det der sus i maven – for jeg ville SÅ gerne mere med ham end bare fulde-bollevenner.

Men særligt husker jeg også den juleaften, hvor vi havde rejst i Thailand i 2 måneder og alle troede vi først kom hjem den 28. December – der tog vi røven på alle den 24. December, hvor vi landede i lufthavnen kl 16 og tog ud og overraskede vores familier – de ansigtsudtryk og glæde da vi pludselig stod der, var virkelig noget helt særligt.

 

Hvad er din yndlings tradition?

Jeg elsker julefrokost med arbejdspladsen – det er bare årets fest, hvor INGEN skal tidligt hjem og alle fester igennem! Nu hvor jeg er blevet selvstændig, er det virkelig noget, jeg savner.

Vi har en tradition i min familie, som jeg godt kan lide, hvor vi 1. Søndag i advent allesammen henter mine forældres juletræ og så laver min mor hjemmelavet æbleskiver – de er så mega gode.

Jeg husker også som barn, der stod min mor altid ekstra tidligt op 13. December, så blev vi vækket til morgenhygge med stearinlys og svensk luciaoptog på de svenske kanaler – det husker jeg som virkelig hyggeligt og magisk.

Og nu hvor Hugo synes, at jul er mega fedt, så er jeg begyndt at holde meget af 1. December, hvor nissen flytter ind og vi natten til den 1. december sætter nissedør op og nissesok osv. Jeg tror, at jeg godt kan lide alt nisseriet, fordi da jeg var barn, der var Nissen ikke en ting – der var julehjerter, juleengle og lys – så måske der er en lille juleåbning for mig dér, hvis jeg bare fortsætter med fuldt Nisseprogram.

 

Hvornår går du i gang med at jule?

Den 1. December flytter nissen ind og så pynter jeg op, så når Hugo og Hector vågner, så oplever de den der julemagi “wauuuw” når de står op og alt er forvandlet.

 

Hvad er uundværligt i julen for dig?

Julemusik – det hjælper virkelig på at komme i stemning. Last Christmas med Wham – den sang kan jeg høre igen og igen. Men selvfølgelig også Britney Spears “My Only Wish” og Ariana Grande “Santa Tell Me” – ja bare jule-popmusik generelt! Og så synes jeg i øvrigt at Burhan G virkelig er ved at komme på jule-popmusik-banen, både Tinka-sangen med også hans take på Nissebanden er lækkert.

 

Hvordan ser dit juleoutfit og julemakeup ud?

Hvis jeg skal til julefrokost, så får den fuld æde med glitter og vild makeup og gode dansesko. Hvis det er julehygge med familien, er det mere stille og roligt med en hyggestrik og måske en nissehue.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide