Sådan laver du flæskesteg med sprød svær

Dette indhold er sponsoreret.

Flæskesteg er en meget populær spise i Danmark. Både til hverdag og fest, men i særdeleshed når danskerne fejrer juleaften. Når man laver flæskesteg efter en travl arbejdsdag, gør det ikke så meget, hvis der er dele af sværen, der ikke er blevet helt sprødt, men juleaften skal flæskestegen bare være helt perfekt. Der er rigtig mange, der har problemer med at lave en lækker flæskesteg, hvor kødet er saftigt, og sværen er sprød. Men det er faktisk ikke specielt kompliceret, hvis du ved, hvordan du skal bære dig ad. Der er adskillige måder at tilberede flæskestegen på, og nogle foretrækker at lave den på grillen, hvorimod andre foretrækker at lave den i ovnen. Det er naturligvis op til den enkelte at tilberede flæskestegen som de har lyst til, men hvis du vil være sikker på at servere en saftig flæskesteg med de lækreste sprøde svær, så skal du bare følge fremgangsmåden i denne artikel.

Langtidsstegt flæskesteg

Der er som sagt mange forskellige måder, hvorpå du kan tilberede din flæskesteg, men personligt foretrækker jeg en langtidsstegt flæskesteg, der bliver tilberedt i ovn. Der er ikke noget bedre, end når duften af flæskesteg breder sig i hjemmet juledag, mens stegen passer sig selv. Men inden du lader stegen passe sig selv i ovnen, er det vigtigt, at du tjekker stegen og særligt sværen igennem. Hvis du ikke husker dette, er der en stor sandsynlighed for, at sværen ikke bliver sprød.

Saftig flæskesteg med sprøde svær – hver gang

Det er afgørende, at du tjekker, at sværen på din flæskesteg er ridset omhyggeligt. Ofte vil din slagter havde ridset stegen, men det er sjældent, at det er blevet gjort tilstrækkeligt. Derfor bør du selv tjekke sværen efter, og ridse den grundigt. Hvis du vil være sikker på at få sprøde svær, er det vigtigt at være omhyggelig, når du ridser sværene. De skal være ridset helt ned til kødet, men du må endelig ikke ridse ned i kødet, da det vil få kødsaften til at trænge op i sværen og gøre dem bløde. Når sværene er ridset godt, skal du drysse rigeligt med salt henover sværene og gnide salten ind mellem sværene.  Når du har ridset sværen omhyggeligt lægger du flæskestegen i et ildfast fad, og tilføjer en halv liter kogende vand. Herfra er det blot at tilberede din steg som du plejer, da du nu har givet den de bedste forudsætning for sprød svær.

Forskellige udskæringer af flæskesteg

Når du skal købe din flæskesteg, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken udskæring du køber. Nakkekammen er en udskæring fra grisens nakke, hvor der er en god marmorering af fedt, som egner sig rigtig godt til langtidsstegning, og du undgår med stor sandsynlighed en tør steg, hvis du køber denne udskæring. Derudover er der ribbenstegen, som er den udskæring, der indeholder mest fedt. Det er en meget populær udskæring blandt danskerne, men der er nogle der synes, at udskæringen indeholder for meget fedt. Den mest populære udskæring er svinekammen. Du får en høj kødmængde, men du skal være opmærksom på, at den ikke får for meget, da den hurtigt kan gå hen og blive tør.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være