[single_post_category_name]

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold

Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet og hverdagslivet som så mange andre, og oplever også at tid kan være en mangelvare i børnefamilien. Derfor har Amanda (og for det meste hendes mand Mads Marcus), besluttet at tage på en getaway ét døgn hver måned, rundt om i Danmark. Og her på chrichri.dk kan du følge med, til inspiration til getaways, til parforholdet og til venskabet. Denne måned har Amanda taget veninden Jasmin Gabay med på en aktiv getaway.

Jeg er absolut elendig til at give gaver. Det er ikke lige frem mit kærlighedssprog, og jeg glemmer det simpelthen. Hvor andre gør sig virkelig umage med at finde det helt rigtige, gennemtænkte og flot indpakkede, er jeg mere sådan én “i-sidste-øjeblik”-typen. Og det var jeg også til min veninde Jasmin Gabay’s fødselsdag for 3 år siden. Så jeg købte en bog om danske vandreruter i den nærmeste boghandel, og gav hende et gavekort på en vandretur med mig. Det har jeg gjort med andre veninder, og det er altid et hit. At vandre sammen er så dejlig en måde at være sammen på. Der er masser af tid til samtale og god tid til stilhed. Og så oplever man sammen. Bevæger sig sammen, sanser sammen.

Et travlt arbejds-og familieliv for os begge resulterede i at der gik 3 år før vi kom afsted sammen. Så jeg syntes hun skulle have den fulde forkælelses-tur. Og det fik hun!

Jeg allierede mig med Rødvig Kro og Badehotel, som ligger ved Stevns Klint – et af mine yndlingssteder i DK, og hos badehotellet véd jeg, at der er forkælelsesgaranti! Så uanset vejr og vandring, vidste jeg at det ville ende med forkælelse.

Vores vandrerute
Vi startede mandag formiddag, ved Stevns fyr hvor bilen blev parkeret. Her går vandreruten “Stevns klint trampesti”.

Fra fyret gik vi korte 2 km, til Højerup og kirke. Vi besøgte den smukke kirke, og Traktørstedet Højeruplund, som ligger lige ved klinten, midt på vandreruten. Jeg havde inviteret på frokost, så vi startede ud med det store danske frokostbord med sild og snaps og alt hvad hjertet begærer. SÅ er man ligesom i gang!!! Stor anbefaling her fra!

Fra Højerup Kirke vandrede vi 10 km af Trampestien til Rødvig. Jeg har vandret meget på Stevns Klint med en masse kvinder i min anden virksomhed “Womens Hiking Club”, så jeg kender området rigtig godt, og tog Jasmin med ned under klinten, til en lille øl-pause, hvorefter vi klatrede op af klinten i et reb. Der blev grint, svedt og snakket.

Tid til afslapning
Da vi nåede frem til Rødvig Kro og Badehotel, blev vi taget godt imod med kaffe og den lækreste kage! Og Jasmin, som jo blev nr 2 i sin sæson af Bagedysten og derfor er en hård kagedommer, var svært begejstret! Det siger ikke så lidt…

Herefter sprang vi i badekåberne og hoppede i havet. Det var fantastisk! Og det blev ikke mindre fantastisk af det efterfølgende glas rødvin under dynerne…

Efter 12 km vandring, klatring og badning, var det skønt at gøre os lækre og bevæge os ned i Badehotellets smukke restaurant med udsigt til klinten, og nyde de lækreste retter og vine. Vi blev top forkælet! Efter forkælelse udover det sædvanlige, hoppede vi i vores badekåber, for at tage et midnatsdyp… helt kække og berusede. Da vi kom ned for enden af badebroen i mørket turde vi ikke. Men hey, så var vi da kommet ud af tøjet…

Næste morgen stod på endnu et havdyp efterfulgt af den dejligste morgenmad.

Jeg forstår godt, at Rødvig kro og Badehotel vandt årets badehotel ’22. Det er hyggeligt, æstetisk, maden er uovertruffen og service er i top. Og så er beliggenheden perfekt!

På 2. dagen havde vi fantastisk vandrevejr! Sol og vind. Vi vandrede under den smukke klint og måtte klatre flere steder for at undgå tidevandet. Det var sjovt, udfordrende og vanvittigt smukt. Og en virkelig dejlig oplevelse at have sammen med en god veninde.

Vi endte tilbage ved Stevns fyr og sluttede med verdens vildeste smørrebrød hos Mad og Ro – en lille restaurant ved fyret, der også er et besøg værd.

Vandring, natur, forkælelse, havbade, lækker mad, vin og virkelig god tid….

Den perfekte veninde-getaway!!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide