Dynen, der reducerer stress og giver dig bedre søvn

Annonce

Har du svært ved at falde til ro inden sengetid? Vender og drejer du dig hele natten og forsøger at falde til ro? Vågner du konstant op og føler dig stresset og udmattet? Hvis ja, er det måske på tide at overveje en tyngdedyne. I hvert fald hvis du spørger de titusindvis af danskere, der hver dag bruger én.

Denne nye type dyne er designet til at hjælpe med at reducere stress og forbedre din søvn. Tyngdedyner vejer mellem 5 og 13 kg og er fyldt med bittesmå glasperler, der tilføjer vægt og tryk til din krop, hvilket kan være med til at forbedre din søvnkvalitet og mindske uro og stress i kroppen. Allerede nu bruger titusindvis af danskere den nye dyne. Mange beretter, at de sover bedre, føler sig mindre stresset og er sluppet af med uro i kroppen.

Hvordan virker tyngdedyner?

Udtrykket “tyngdedyner” kommer sig af, at disse dyner typisk vejer cirka 10 % af din kropsvægt. De virker ved at give et blidt, ensartet tryk over hele kroppen. Dette tryk kan hjælpe med at berolige dit nervesystem og få din krop til at slappe af.
Ifølge forskningen er dynen med til at skabe mere serotonin i kroppen ved hjælp af “Deep Pressure Stimulation”. Serotonin er også kendt som “lykkehormonet”. Dette får din krop til at slappe af og være mere rolig. Desuden vil tyngdedynen også mindske kortisolproduktionen (stresshormoner), hvilket resulterer i bedre søvn.

Dynens vægt giver også en følelse af at blive krammet, hvilket kan være en fordel for folk med angst eller dem, der har svært ved at sove alene.
I Danmark har man i årevis brugt tyngdedyner til at behandle folk med stress, angst og depression. Mange børn med ADHD bruger tyngdedyner til at hjælpe dem med at slappe af.

“Det føles som et kram.”

Hos anew sleep, en populær dansk forhandler af tyngdedyner, fortæller mange glade kunder også om positive oplevelser ved brug af en tyngdedyne. Blandt andet skriver en kunde i sin anmeldelse:

“Jeg har brugt en tyngdedyne fra anew sleep i omkring en måned nu, og jeg har aldrig sovet bedre! Det føles som et kram, når dynen ligger over mig. Jeg falder generelt bare lettere i søvn og sover bedre hele natten.” – anmeldelsen findes på Trustpilot.

Flere mennesker, der bruger tyngdedyner, fortæller, at de oplever en behagelig, omfavendende følelse fra deres tyngdedyne. Mange skriver, at det føles som at få et kram. Det er ikke så mærkeligt, da tyngdedynen fordeler vægten jævnt over hele kroppen.
En tyngdedyne gør mere end at give ro i sindet – den kan føre til bedre afslapning. Det kan være en fordel for dem med et travlt og hektisk liv, som har brug for at koble fra og slappe helt af. Hvis du ofte føler dig ængstelig eller stresset, kan en tyngdedyne være en god investering.

Læs mere om en tyngdedyne fra anew sleep

Til børn og til voksne

Det nye fænomen findes ikke bare til voksne mennesker. De findes også til de små. Børn fra alderen 3 år kan nyde fordelene af en tyngdedyne, som er med til at fremme ro og bedre nattesøvn. Tyngdedyner er nemlig populære hos både børn og voksne.

Man anbefaler at tyngdedyner bruges til børn over 3 år – men der er ingen øvre aldersgrænse. Alle kan nemlig få glæde af en tyngdedyne.

Vælg den rigtige størrelse og vægt

I forhold til dynens størrelse er det dig selv, der skal vurdere, hvad der er det rette. Det varierer alt afhængigt af præferencer og din højde. Standardstørrelsen i Danmark for dyner er 140 x 200 cm, hvorfor størstedelen af tyngdedynerne vil have denne størrelse. Men flere forhandlere som anew sleep tilbyder også en ekstra lang dyne i størrelsen 140 x 220 cm, som passer godt til personer, der er højere end 190 cm, eller som har en længere seng.

Vægten af dynen er den vigtigste faktor at overveje, når du vælger en tyngdedyne. Dette valg er vigtigt for en god oplevelse, fordi den skal passe til din kropsvægt. En god tyngdedyne skal veje mellem 8 – 12 % af din kropsvægt.

Eksempler på valg af dyne:

  • Person 1 vejer 70 kg. og bør vælge en dyne med en vægt på 7 kg.
  • Person 2 vejer 90 kg. og bør vælge en dyne med en vægt på 9 kg.
  • Person 3 vejer 80 kg. og er ikke vant til at sove med kugledyne, bør vælge en dyne med en vægt på 7 kg. (der rundes ned)
  • Person 4 vejer 80 kg. og er vant til at sove med kugledyne, bør vælge en dyne med en vægt på 9 kg. (der rundes op)

(kilde: tyngdedyne.dk)

Anbefalet forhandler af tyngdedyner: Anew Sleep

Anew Sleep er en dansk forhandler af tyngdedyner, der har designet og skabt den bedste tyngdedyne på markedet.

Materialevalg i deres premium tyngdedyne: Ella Tyngdedyne

Komforten og de isolerende egenskaber ved deres tyngdedyne kommer fra de syv lag i dynen. De to yderste dele af dynen er fremstillet af 100 % OEKO-TEX-certificeret bomuld. Polyesterfibre i de midterste lag gør dynen blød og varm. Det inderste lag består af små støjfrie glasperler (0,8 mm i diameter), som giver dynen dens vægt. De lydløse glasperler er jævnt fordelt i hele dynen.

Fordele ved at handle hos anewsleep.dk

Hos anewsleep.dk er der også gratis levering og 101 nætters søvngaranti.
Du kan altid få leveret tyngdedynen gratis og prøve den risikofrit i 101 nætter. Hvis ikke du er tilfreds med købet, kan du sende dynen retur og få dine penge igen.

Pris og website

Hos anewsleep.dk kan du købe deres Ella Tyngdedyne (voksen) til 1.299 kr. og Ella Tyngdedyne barn til 899 kr.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være