Sådan slipper du for at stå i køkkenet som nybagt forælder!

Hello fresh

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Du sidder med dit nyfødte barn i armene og er på én og samme tid ubeskriveligt lykkelig og træt efter omvæltningen. Det sidste, du har lyst til, er at løsrive dig fra din lille nye familie for at skulle tænke kreativt og kokkerere mad i køkkenet. Vi giver her 3 gode råd til, hvordan du kan slippe for madlavningen de første par uger af barselsorloven, så du kan bruge mere tid på at fokusere på dit barn og at finde dig til rette i den nye tilværelse.madplan

Med rådene kan du samtidig sikre, at din kost består af sunde og gode råvarer. Sund mad er helt afgørende for dit energi niveau som nybagt forælder, og særligt for den nybagte mor hvis krop skal komme sig efter ni måneders graviditet og en fødsel.

Hello Fresh
Hello Fresh. Måltidskasser

1. Lav mad til fryseren

Er du typen, der godt kan lide at planlægge og få noget for hånden, så kan du bruge ventetiden inden fødslen på at lave masser af mad til fryseren. Her kan du med fordel lave nemme retter som lasagne, chili con carne og tærte, som du nemt kan tø op til aftensmad. Hvis du har plads i fryseren, kan du også lave pølsehorn, pizzasnegle og diverse former for kage, som du kan tage op, når du er snacksulten, eller til når der kommer barselsgæster.
Med mad til fryseren gør du dig selv en kæmpestor tjeneste. Og det behøver ikke være særlig omfattende at forberede. Gider du ikke stå i køkkenet i flere dage for at fylde fryseren, så kan du i stedet bare lave dobbelt eller triple portioner af aftensmaden og fryse halvdelen ned.

2. Få familie og venner til at komme med aftensmad

I gamle dage var det kotyme, at familie og venner hjalp til, hvor de kunne, når nogle var blevet nybagte forældre. Det kunne eksempelvis være med oprydning, rengøring, madlavning eller noget helt fjerde. I dag er folk overladt mere til dig selv, hvilket er en skam. Det kan altså gøre en stor forskel for dig og dit overskud med blot små gerninger fra dine nærmeste. Og i virkeligheden skal vi slet ikke være så bange for at bede om hjælp, for størstedelen af menneskerne i dit liv ønsker at hjælpe, hvis de kan.
Så grib telefonen, og spørg folk, om de har lyst til at komme med aftensmad til en eller to dage. Sørg også for at lave en plan, så du kan få fyldt ugen ud. Du kan alternativt spørge din mor eller bedste ven, om de har lyst til at lave en plan samt aftaler for dig. Det absolut bedste ved løsningen er, at folk kan komme på barselsbesøg og se din lille nye guldklump, samtidig med at de afleverer maden eller spiser med.

3. Bestil Hellofresh-måltidskasser

Når du og din partner er kommet jer over fødslen, og måltiderne, du har frosset ned og fået leveret, er spist, kan du investere i måltidskasser. På den måde kan du få gang i simpel madlavning igen uden at skulle bekymre dig om indkøbslister og lange køer i supermarkedet. Hellofresh er Danmarks foretrukne leverandører af måltidskasser, og her kan du finde mange forskellige typer opskrifter. Du kan sammensætte dine måltidskasser, alt efter om du er vegetar, flexitar, allergisk eller altspisende.
Planlæg din ugentlige Hellofresh-menu ved at vælge dine foretrukne overskrifter. Når du får leveret din Hellofresh-måltidskasse med størstedelen af ingredienserne, skal du blot følge dagens opskrift og nyde et spændende og lækkert måltid. Det er nemt, sjovt og ikke mindst lærerigt.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive