Kan man blive afhængig af at flirte?

Jakob Olrik er netop aktuel med sin nye foredragsturné med det populære show ‘Den eneste ene’, hvor han gæster 14 danske byer. Hop ind på sitet og se hvornår han er i din by, eller tæt på dig lige her. Vi har også en rabatkode på 20% til dig, til billetter til Jakobs foredrag! Koden er: CHRICHRI

 

Jeg har altid været fortaler for, at vi danskere, skal spille mere op til hinanden og være mere passionerede. Men at flirte kan åbenbart også blive for meget. Især for kvinder, kan det faktisk blive en handling, der er ødelæggende fremfor opbyggende.
Det blev jeg mindet om for et stykke tid siden, da min veninde Anja, en smuk PR kvinde med stor succes, opsøgte mig.
Hun fortalte at hun var gået i behandling for en afhængighed, som havde taget styringen over hendes ellers, så succesrige liv. Jeg forestillede mig, at Anja havde kigget for dybt i hvidvinsflasken og andre katastrofetanker, men det viste sig at min veninde var påbegyndt et intensivt psykologforløb, for at holde op med at flirte!

Når jeg viderebringer hendes fortælling, er det fordi vi begge mente, at andre kunne have glæde af at høre den.

 

Jeg har tit oplevet, at Anja har flirtet med mig. Også selvom vi er gamle venner og indforståede med, at vi aldrig skal være et par. Hun er typen der rører meget ved en, når man taler med hende, og fniser lidt for meget af de (dårlige) vittigheder. Alt sammen behageligt og noget, jeg har set som en indbygget del af hendes i øvrigt charmerende og lattermilde personlighed.
Nu viste det sig, at Anja efter sin skilsmisse var begyndt at opleve sin egen flirtende attitude som en besættelse. Hver gang en mand med en vis udstråling dukkede op, skreg alle hendes instinkter på, at hun skulle flirte og få ham til at eftertragte sig. ”Og det er selv om, jeg ser mig selv som feminist, og ellers på ingen måde er afhængig af mænd,” påpegede hun.

 

Denne lyst til at opnå mænds sultne blikke og jage deres opmærksomhed, havde nu destrueret tre ægteskaber. Hver gang Anja blev frustreret over sine ægtemænd, og de faldt ned fra deres trone, hævnede hun sig ved at lægge an på andre. En gang havde hun indledt en affære med naboen, bare for at se sin mand blegne, da hun fortalte ham det. I det hele taget vekslede hun heftigt mellem at være lydig og oprørsk, og det sled på hendes forhold og havde givet hende et stort selvhad. Hun var aldrig tilfreds, slappede aldrig af og kæmpede konstant med en lyst til at jage nyt kød.

 

Læs også: Er du tro?

 

Ikke så overraskende, havde Anja i terapien opdaget, at hendes problemer til dels handlede om et kompliceret forhold til sin far. Han havde været forretningsmand, der ofte var væk på lange salgsrejser. Når han kom hjem, kæmpede hun med sine søskende og sin mor om hans opmærksomhed og fik den lettest ved at danse og synge, møde op smukt klædt eller få høje karakterer i skolen. Hendes følelser og tanker, fandt han ikke interessant.”Som voksen er jeg altid gået efter mænd, jeg kan sætte op på samme piedestal som min far. Problemet er bare, at de sjældent kan leve op til mine forventninger i længden, og så får jeg lyst til at straffe dem ved at flirte og finde mit “bekræftelsesdrug” andre steder.”

 

På opfordring fra psykologen, trænede hun nu sin evne til at være til stede uden at flirte. De første uger fandt hun det umuligt, men var ved at øve sig, blevet i stand til at skrue ned for sine attituder. Det gjorde, at hun nu mærkede sig selv mere, samtidig var hun dog også kommet til at føle sig magtesløs og ensom og ville gerne have min hjælp til at finde et nyt ståsted på kærlighedens marked.
Mange aftener talte vi om, hvordan hun skulle lære at tage ansvar for sit eget velbefindende. Jeg fik hende til at lave en liste over sine fremtidsdrømme, og hvad der gjorde hende glad. Hver dag skulle hun gøre en lille ting, som fik hende til at føle sig godt tilpas, og intet havde med jagten på bekræftelse at gøre. Hun begyndte at gå til yoga, meldte sig ind i en litteraturklub og tog sig mere tid til veninderne.

 

Siden har Anja fået mod på at date igen, og vi har løbende talt om, hvordan hun kan pejle sig ind på anderledes mandetyper end tidligere. Det finder hun svært. Det står indprentet i hende, at hun som det første bliver opmærksom på mænd, hun kan se op til, og som dyrker hende som en gudinde. Men hun er så småt begyndt at få øje på, at mænd kan være dejlige, også selv om de ikke sluger hende med blikket.

 

Anjas historie viser, at vi aldrig må lade flirten styre os, vi skal selv sidde i styrehuset – og huske at tillade os stunder, hvor vi ikke spejler os i andre, men bare er os selv. Sådanne små ændringer i vores adfærd, kan rent faktisk medføre en stor forbedring af vores livskvalitet.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være