Disse feelgood-bøger må du ikke gå glip af

Gyldendal

Annonce for Gyldendal

Vi er mange, der drømmer om mere fordybelse i hverdagen. Heldigvis findes der stakkevis af vidunderlige bøger, der venter på at blive læst – men hvor skal man begynde?
Vi har udvalgt fem af de allerbedste feelgood-romaner, så du kan sætte dig til rette i en blød stol og lade dig rive med af en stor fortælling og livsbekræftende med masser af hjertevarme.

gyldendal
feel-good bøger gyldendal

 Et spring ud i livet
HVORDAN MAN BYGGER EN ENHJØRNINGEFARM af Julie Clausen

Da Emily var barn, havde hun forestillet sig, at hun skulle være enhjørningetæmmer. Men som de fleste finder ud af, ser voksenlivet sjældent helt så glamourøst ud, som det gør i et barns fantasi. Da hendes farfar dør, finder Emily et romanmanuskript, og en forfatterdrøm bliver vakt til live. Mens hun begynder at skrive, flytter hun ind i farfarens gamle landsted, påbegynder et renoveringsprojekt og får hjælp af en lokal og rimelig lækker tømrer, der hedder Oliver.

Det er danske Julie Clausen, som har skrevet denne sjove, livsbekræftende og romantiske fortælling om at turde springe på hovedet ud i livet – uden at vide, hvor man lander.

Bare en enkelt nat
VILD I VARMEN af L. Sherman

Hvorfor skulle hun møde ham netop nu? Felicias karriere kører på skinner, og hun er blevet udvalgt til et internationalt talentprogram, som lover store eventyr uden for Danmarks grænser. Og så er det nu, hun møder Claes, som både er uimodståeligt sød og dybt charmerende, mens han forsøger at få livet til at hænge sammen som alenefar til to.

Når du åbner et bind i L. Shermans Forført i Aarhus-serie, kommer du til at forelske dig i den søde musik, der opstår, når modsætninger mødes. Bogen er andet bind i serien og kan læses fritstående. (Men vi synes selvfølgelig, du skal gøre dig selv den tjeneste at læse alle L. Shermans vidunderlige bøger).

Stort drama i en lille amerikansk by
KÆRLIGHEDENS SKYGGER af Diane Chamberlain

Vi befinder os i Round Hill, North Carolina, i 1965. Ellie gør alt, hvad hendes familie forventer af hende. Hun tager den rigtige uddannelse og har forlovet sig med en mand med et godt og stabilt job. Men da Ellie bliver en del af borgerrettighedsbevægelsen og forelsker sig i en af de andre frivillige, er det bestemt ikke efter familiens ønske. Vi spoler tiden frem til 2010. Her er Kayla og hendes mand ved at skabe et liv sammen i Round Hill. Men da Kaylas mand omkommer i en ulykke, og en mystisk kvinde opsøger hende med en advarsel, begynder det at gå op for Kayla, at der er noget helt galt i den lille by.

Denne roman er en stor fortælling om to kvinder, der mødes på tværs af tid. Du kan roligt give dig hen til forfatteren Diane Chamberlain, for hun er en feelgood-legende, som har befundet sig på stribevis af bestsellerlister og tager læserne med storm verden over.

Mika og de små løgne
EN CHANCE MERE af Emiko Jean

Mika Suzuki modtager et opkald fra sin datter, Penny, som hun bortadopterede i sin ungdom og ikke har haft kontakt til siden. Nu er Pennys adoptivmor død, og den unge kvinde ønsker at genskabe et bånd til sit biologiske ophav. Men alt i Mikas liv er kaos: hendes forhold er forlist, hun er lige blevet fyret fra sit arbejde, og hun er generelt bare en skuffelse for sine traditionsbundne japanske forældre. Derfor begynder hun at pynte på sandheden over for sin genfundne datter. En lille løgn leder til den næste, og mens Mika tegner et falsk billede af sig selv, bliver det sværere og sværere for hende at se, hvordan løgnen kan leve sammen med den familie, hun altid har drømt om.

Denne roman er en smuk og charmerende fortælling med masser af humor og varme, skrevet af bestseller-forfattern Emiko Jean. Den kan du godt glæde dig til.

På tværs af generationer
ARVINGERNES DRØMME af Mary Ellen Taylor

Gravid og i dyb sorg efter hendes forlovedes død står Megan midt i en omfattende restaurering af en gammel jagthytte. Grunden, som jagthytten ligger på, tilhørte Megans tipoldefar, men det er i opsynsmandens hytte, at hun en dag finder en stak spændende, gamle breve. Gennem brevene kommer hun tæt på en ung kvinde, som hundrede år forinden også havde store drømme for sit liv. De viser sig også at gemme på hemmeligheder, og Megan lader sig opsluge af kvindens skæbne – og glemmer for en stund, at hun selv har hemmeligheder at skjule.

Den amerikanske forfatter Mary Ellen Taylor bliver ved med at overraske os med sine smukke og fængslende fortællinger om relaterbare kvindeskæbner. Denne roman går lige i hjertet.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive