[single_post_category_name]

Spirit Icons: Når forretning og privatliv smelter sammen

Spirit icons

Hvordan navigerer man i livet som både forretnings- og livspartnere? Det ved Tim og Daniel, der står bag smykkevirksomheden Spirit Icons om nogen. Med hver deres erfaring i smykke- og ur branchen stiftede de i 2013 brandet, og siden har de ikke set sig tilbage. Her fortæller de om deres erfaring med, når forretning og privatliv smelter sammen.

Hvad fik jer til at starte Spirit Icons sammen?
Vi var generelt trætte af at arbejde for andre brands. Samtidig havde vi lysten til at være kreative. 

Hvad har været jeres mål med Spirit Icons?
At skabe en smykkevirksomhed, der er world wide. Hvor vi kan glæde en masse kvinder til at pynte sig smukt og lækkert til fornuftige priser og med en lækker kvalitet. Vi ønsker at kunne leve et godt liv ved at gøre andre glade 

Hvilke overvejelser gjorde I jer, inden I gik fra blot at være et par, til at være et par, der havde virksomhed sammen?
Vi har ikke kendt til andet, så for os er det normalen, og det krævede ingen overvejelser. Det var helt naturligt, at det skulle gå sådan. Ingen af os egner sig til at være ansat, vi er to meget selvstændige sjæle, som elsker, at der sker noget, og ikke er bange for at prøve noget nyt.
Vi er kollegaer på jobbet og kærester hjemme, det er vigtigt for os at vi kan lægge rollerne fra os, når vi når hjemmet.

Spirit icons

Hvordan deler I rollerne op imellem jer?
Daniel varetager alt med vores lager, indkøb og design-styring. Alt design og udvikling i smykker, display, marketing etc. foretager vi sammen. Tim varetager økonomi og har derudover en rolle i alle andre arbejdsområder i firmaet.   

Hvordan undgår I, at det kommer til at handle om arbejde, når I har fri?
Det gør vi ikke. Firma og fri flyder meget sammen, det handler ofte om job og design. Kommer man i tanke om et nyt design eller en ide, så bliver det hurtigt streget ned på det stykke skrivebart, som ligger lige for, ellers kommer vi til at glemme det, og det ville ikke være så godt.
Vi kan også beslutte ikke at snakke firma, men det er ikke belastende for os, idet det udgør en stor del af  os. 

Hvad er det bedste ved at drive forretning sammen med sin mand?
Forståelsen for at jobbet fylder meget. Vi jagter drømmen sammen. Vi er på en fælles rejse. Det er dejligt, når det lykkes at nå de mål, man har sat sammen. 

Spirit icons

Hvad har været den største udfordring undervejs?
Vi begyndte vores rejse sammen under finanskrisen, det var en hård tid og vi måtte til tider betale dyre lærepenge, men det har gjort os stærke og lært os utrolig mange ting.
Lige som alt kørte fantastisk, kom corona-krisen og pludselig skulle vi forholde os til en helt ny virkelighed, som kommer til at vare mange år efterfulgt af en krig, som på mange måder påvirker vores branche. Det skaber udfordringer, men det lærer os også at navigere i svære tider. 

På det personlige plan har vi det generelt meget svært ved at ”sælge” os selv, vi er ikke meget for at træde ud i rampelyset. Vi elsker at designe og producere flot, lækkert design og kvalitet, men har svært ved at række ud og fortælle, at det faktisk er os, som designer og står bag alt. Vi holder af at leve mere tilbagetrukket.  

Hvad er jeres råd til andre, der drømmer om at blive selvstændig sammen med en, de står nær?
Acceptér hinandens ”skævheder”, de bliver kun større under pres, og når man er sammen 24/7.
Det gælder om at lære at støtte og hjælpe hinanden og være hinandens bedste venner. Husk kærligheden og respekten til hinanden, det er vigtigt, at firmaet ikke opsluger det vigtigste i livet.  
Få afstemt hinandens ansvarsområder, på den måde kan man aflaste sin partner, ligeledes er der områder. man selv bliver fritaget for. 

Del din tvivl, bekymring eller observation, det kan være du ”ser” noget, som din partner ikke har set, eller din partner kan gøre dine bekymringer grundløse. Ofte er der ikke hold i de værste bekymringer. 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide