Sådan overlever du en nytårsaften i isolation

Nytårsaften betyder for de fleste af os god mad, champagne, godt selskab, fest, musik og fyrværkeri. Men så kom corona og satte en stopper for det, og mange af os er nødt til at springe ind i det nye år i isolation. Og selvom det ikke ligefrem lægger op til fest og farver, så skal det da ikke stoppe nogen for at få en god aften alligevel. Her er vores bud på, hvordan du skaber en perfekt nytårsaften i isolation. (Her skal det måske lige nævnes, at guiden går ud til dem, der har det godt og ikke ligger syge, for så er det vigtigste selvfølgelig, at man passer godt på sig selv, og sørger for at blive hurtig rask <3)

Pynt:

Dig, der tilbringer alene: Hvis du ikke lige er i humør til bordbomber og serpentiner, så lad det bare ligge i skuffen. Sørg i stedet for, at du har ryddet op og gjort rent, så du for alvor kan nyde en aften i selskab med dig selv, og hoppe ind i det nye år med god samvittighed. Bestil en smuk buket blomster, som du kan nyde synet af og tænd en masse stearinlys.

Dig, der tilbringer aftenen med en partner: Sæt en romantisk stemning med en masse stearinlys og roser.

Dig, der tilbringer aftenen med  familien: Er I mere end to mennesker, ser vi ingen grund til at gå ned på nytårspynten. Nyd at du rent faktisk har tid til at dække et pænt nytårsbord, og inddrag børnene i forberedelserne, mon ikke de vil synes, det er sjovt at være med til at puste balloner op?

Mad:

Dig, der tilbringer alene: Havde du glædet dig til hummerbisque og oksemørbrad, ser vi ingen grund til ikke at kaste sig ud i madlavningen. Havde du planer med nogen, inden du fik meldingen om, at du skulle i isolation, kan de måske lokkes til at komme forbi med lidt mad, før de selv går igang. Ellers er det bare med at kaste dig ud i kokkereringen selv. Få en god ven eller nabo til at handle varerne ind eller bestil det online. Er du ligeglad med nytårsmad, så tænk over, hvad du har allermest lyst til at spise og nyd, at der ikke er nogen til at være uenig i menuen. Er du til nachos, en halv grillkylling og trefarvet is, then be it!

Dig, der tilbringer aftenen med en partner: Bestil en masse sushi, som I kan skylle ned med en masse bobler, mens I kigger hinanden dybt i øjnene. Elsker I begge at kokkerere, kan I også bruge hele dagen på at lave lækker mad, mens I drikker kold hvidvin, hører jeres yndlingsmusik og snakker om jeres fælles drømme for det nye år.

Dig, der tilbringer aftenen med  familien: Lad jeres aften være børnenes aften. Indret køkkenet som et pizzabageri eller en pølsevogn, og lad børnene være med til madlavningen. Slut af med hjemmelavet softice med masser af forskellig krymmel, slik og chokoladesauce, og I vil give børnene en aften, de aldrig glemmer.

Selskab

Dig, der tilbringer alene: Kender du andre, der er i isolation, kan I aftale at facetime sammen i løbet af aftenen. Ellers kan man altid ty til veninderne, der altid har tid til selskab – nemlig Carrie, Charlotte, Samantha og Miranda.

Dig, der tilbringer aftenen med en partner: Nyd at I er alene. Uforstyrret. I behøver ikke andre.

Dig, der tilbringer aftenen med  familien: Skulle I have holdt nytår med et andet selskab, så aftal evt. at tælle ned til klokken tolv og hoppe ind i det nye år sammen over Facetime eller Skype.

Underholdning:

Dig, der tilbringer alene: Takket være nyere teknologi kan man nu sagtens være sammen, uden at være fysisk sammen. Savner du ægte selskab, kan du lave en aftale om at være med virtuelt, hvis de eksempelvis skal spille et brætspil eller har en quiz i løbet af aftenen. Skål i champagne med hinanden og ønsk hinanden godt nytår. Vil du blot nyde dit eget selskab, så kan du enten bruge aftenen på at påbegynde den serie, du længe har ville gå i gang med, eller du kan gense din yndlingsfilm, mens du guffer chips med dip og Ben&Jerry’s.

Dig, der tilbringer aftenen med en partner: Fokuser på, at I har en aleneaften med hinanden. Brug denne guide, som vores parterapeut Amanda Lagoni har strikket sammen til at gøre status over jeres forhold. Spil nogle frække spil, som gør aftenen ekstra hot.

Dig, der tilbringer aftenen med  familien: Planlæg en quiz, hvor alle kan være med, og lad jeres familie være omdrejningspunktet for spørgsmålene. Spørgmålene kunne bl.a. være “Hvad er morfars rigtige navn?”, “Hvem har fødselsdag den 12. september?” og “Hvad er fars livret”. Ellers er Margreteskål og tegn og gæt også sjove lege, som hele familien kan være med til at spille.

LÆS OGSÅ: De bedste råd til at fejre nytår med babyer og små børn

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være