[single_post_category_name]

LoveMade gør op med sukkerfyldte klemmeposer til børn

Silvia Wulff arbejdede i TV/Film branchen, inden hun startede LoveMade. Da Hun blev mor og købte babymad i supermarkederne, blev hun meget forundret over, hvor ringe kvaliteten var. Hun synes, det virkede mærkeligt, at hun skulle give det til sit barn, når hun ikke selv ville spise det. Men syntes samtidig, at det burde være muligt for forældre at vælge et let måltid til, som alternativ til det hjemmelavede – uden at skulle gå på kompromis med samvittigheden. Derfor stoppede Silvia sin karriere i film branchen og stiftede LoveMade sammen med kokketeamet Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk, med en vision og ønsket om at udvikle babymad, som forældre kan stå inde for. Nu er de klar med klemmeposer, som gør op med det høje sukkerindhold, der ellers dominerer de fleste af produkterne på markedet. Du kan følge LoveMade på instagramprofilen @lovemade_babymad.

 

Hvorfor har det været vigtigt for dig at lave babymad uden så meget sukker i? 

Fordi jeg ikke synes, at markedets klemmeposer/mellemmåltider til børn er sunde nok. I dag er der oftest ikke tilsat sukker i babymad, men det høje indhold af frugt i babymarkedets bedst sælgende produktkategori, grød og smoothies i klemmeposer, resulterer alligevel i et meget højt indhold af naturligt forekommende sukker. Disse produkter, som ofte sælges og markedsføres som babymad, bliver af Fødevarestyrelsen sammenlignet med saft og sodavand. Jeg synes, der skal mere fokus på mellemmåltiderne til børn, for produkterne lever simpelthen ikke op til anbefalingerne og den tid vi lever i. WHO har konstateret at sukkerindholdet er for højt og Sundhedsstyrelsen opfordrer direkte til at begrænse køb af de færdiglavede smoothies, grundet det høje sukker indhold. Vi ønsker at skabe et mere næringsrigt alternativ, for vi ved, at forældre har fokus på, at barnet skal have god næring.

 

Hvorfor er det et problem med så meget naturligt frugtsukker i produkter til babyer/børn? 

Små børn har behov for utrolig meget energi og mange næringsstoffer, særligt i det første leveår, fordi deres krop og hjerne gennemgår en enorm udvikling og vækst. Det stiller høje krav til næringsindholdet i alle barnets måltider og ikke mindst mellemmåltiderne. For mange søde sager nedsætter muligheden for at få nok vitaminer og mineraler og andre stoffer, som findes i mad. Det er også vigtigt, at barnet introduceres for andre smage end sødt, og lærer at spise sundt og varieret fra start. Meget af det man kan købe til de små, smager lige så sødt som syltetøj, og det bidrager ikke positivt til barnets udvikling. Så vi ønsker også at introducere en ny smagsprofil, som er mindre sød og mere naturlig i smagen, og hvor man kan smage forskellige råvarer.

 

Hvilke baner har du skulle tænke i for at få sukkerindholdet ned, som jo ofte kommer fra frugt? 

Primært handler det om mindre frugt og flere næringsrige ingredienser. Så vi har udviklet opskrifter, som både indeholder grøntsager, gryn, quinoa og som ikke kun er baseret på frugt. Vi har i teamet med både producent, kokke og klinisk diætist, arbejdet omhyggeligt med at finde en balance, så både næringsindhold og smag fungerer optimalt.

 

Hvordan har I grebet det an i forhold til at få smagen til at blive “babygodkendt”, nu hvor I blander frugt og grøntsager? 

Selvfølgelig har vi testet dem af på en gruppe babyer undervejs i udviklingsprocessen. Men først og fremmest udvikler vi produkter, som vi – som forældre og producent – selv kan stå inde for og ønsker at give vores egne børn. Hvis vi skulle helgardere os, så ville vi lave dem lige så søde, som alt andet på markedet. Men det handler om, at vi skal tage ansvar for at introducere mad til vores børn, og lære dem de gode madvaner. Det er jo os forældre, som vælger til vores børn og vi er ansvarlige for at danne og udvikle vores børns smagsløg og smagspræferencer.

 

Hvad håber du, at dit nye babymad vil føre til? 

Jeg håber, at vi kan være med til redefinere smoothie-konceptet til babyer, og at der bliver sat fokus på kategorien. Vi ønsker at sætte spørgsmålstegn ved, om det er acceptabelt, at frugtmos bliver kaldt for og markedsført som ”babymad” eller ”sunde mellemmåltider”. Vi håber, at der kommer nogle flere næringsmæssige krav til os producenter, så at vi kan være med til at tage et ansvar. Indtil der kommer nye retningslinjer, ja så sætter vi vores egne kriterier og krav, så vi som lille producent kan stå inde for vores produkter og være med til at forbedre kategorien, hvilket jo er det som er vores overordnede mål.

 

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide