Guide: Sådan plejer du bedst dine bryn under lockdown

At vores yndlings-saloner har været nødsaget til at holde lukket pga. Corona-krisen, har skønhedsmæssige konsekvenser for mange af os. Måske er det dit hår, der trænger til en klipning, dine negle, der trænger til en genopfyldning eller dine bryn, der trænger til pleje. Det er first-world-problems, we know! Men ikke desto mindre bliver man mindet om det, hver gang man kigger sig i spejlet. Selvom vi ikke kan sørge for, at salonerne åbner, før regeringen siger ok for det, så kan vi sørge for det næstbedste; vi har nemlig spurgt brynkongen Kenny Anker, hvordan du bedst ordner dine bryn selv, uden at ende som tilbage i 2004, hvor de fleste af os rendte rundt med overplukkede streger over øjnene. 

LÆS OGSÅ: Beauty favoritter: De bedste solcremer til ansigtet

– Hvordan plejer man bedst sine bryn her i lockdown?

Det gør man ved at undgå for varme og lange bade, at smøre cremer og olier på sine øjenbryn – og at man generelt ikke piller for meget ved dem. Og én af de luksusting, man kan gøre for at forkæle sig selv, for ikke at forglemme sine bryn, er, at bruge serum. Det gælder alle – også dem, der har mange brynhår, for vi er lige i årstiden, hvor mange brynhår afstødes og mange vil derfor opleve færre brynhår, end de plejer, eller huller i øjenbrynene.  

– Hvad er dit bedste råd, til hvis man gerne selv vil farve sine bryn?
Det er sjældent, at jeg anbefaler, at man farver sine øjenbryn derhjemme selv, da der er stor forskel på hjemme- og professionelle farveprodukter, og desværre er der ikke så mange muligheder med hjemmefarve, hvorfor de ofte ender med at blive for mørke. Samtidig kan jeg sagtens forstå, hvis man enormt gerne vil have farve på sine bryn, når man sidder derhjemme. De to bedste råd er 1) at købe en lysere farve, end det resultat man gerne vil ende med. For man kan altid farve dem igen – hellere at de bliver lidt for lyse, end for mørke. 2) Hvis man ikke er så modig, at man tør at begive sig ud i hjemmefarvningen, kan man altid købe en farvet bryn-gel, som vil give den samme effekt. Bryn-gel, der har en smule farve i, farver nemlig hårene, så det blot ligner, at man har farvet sine øjenbryn. Her vil jeg anbefale Glambrow, der ikke giver klumper og fås i meget naturtro farver.

– Hvad er dit bedste råd til, hvad man skal gøre, hvis man gerne selv vil vokse sine bryn?
At lade være med det. Ha ha! Voksning er til professionel brug, og det kræver faktisk mere viden, end man tror at kunne vokse. Bliver det ikke gjort korrekt, kan man risikere at lave brandsår, vokse for meget af brynet m.m. Voks er heller ikke produktet, man skal benytte sig af, hvis man ønsker en form på sine bryn. Jeg vil altid anbefale at tage en god pincet, da man kan fange små lyse hår og kun tage et hår ad gangen, så man ikke ender med at fjerne for meget af sine øjenbryn.

– Hvad skal man være opmærksom på, hvis man gerne vil plukke sine bryn?
For at plukke sine øjenbryn derhjemme, kræver det 3 produkter.
1) En god og skarp pincet
2) en gennemsigtig bryn-gel, der kan holde brynene på plads, mens man plukker
3) godt lys, som er essentielt for at kunne se, hvilke hår man fjerner.

Et godt tip kan være, at man tegner sine øjenbryn op med makeup, inden man går i gang, så har man lavet en skabelon for sig selv, og kommer derved ikke til at tage for meget af sine bryn, når man begynder at plukke dem.

– Hvad er det værste man kan gøre ved sine bryn her i lockdown?
De to værste ting, man kan gøre er at farve brynene for mørke, da vi ikke har mulighed for at lysne dem med en pænt resultat, når lockdown er slut, eller at man plukker for meget af sine bryn af. Til gengæld kan man benytte lockdown-perioden til at øve sig i et lægge en flot bryn makeup, for det er én af de ting, som jeg dagligt hører, at mange har svært ved, og som kræver øvelse. Og nu er tiden til at øve sig!

– Hvilke bryn-pleje produkter vil du anbefale, hvis ens bryn trænger til en detox?
Hvis ens bryn trænger til ekstra pleje, vil jeg benytte en Condtioning (enten fra M2 Beauté eller Apotcare), der blødgør både bryn- og vippehår. Den vil samtidig være med til at give hårene mere fleksibilitet, glans og de vil generelt se meget sundere ud, end de gjorde inden lockdown. Resultater kan man opnå på meget få uger.

SHOP PRODUKTERNE HER

Pincet fra Tweezerman // Spejl med lys fra BaByliss // Bryn-gel fra Kenny Anker // Bryn-conditioner fra M2 Beauté

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og