Havets Juveler: Oplev smykkekreationer med det smukkeste fra havet

Er du til smukke smykker og havets magi er udstillingen ‘Havets Juveler’ noget, du ikke må gå glip af. 

LÆS OGSÅ: Tag på eksklusiv Staycation i Danmark

Den 12. juni åbner akvarie-oplevelsescentret Fjord&Bælt dørene til denne særudstilling, der har dyrebare unika smykkekreationer fra nogle af vores absolut yndlings-smykkefirmaer på programmet. Udstillingen er arrangeret og kurateret af smykkeskribent, Nina Hald, i samarbejde med Fjord&Bælt.

I alt er 40 håndplukkede danske guldsmede og smykkedesignere hver især blevet bedt om at udforme en kreation med en af havets tre juveler: perler, koral eller rav.

De storslåede værker rækker fra diademer til relieffer og vatpinde i guld og perler, og alle fungerer de som forskellige abstraktioner over hav-temaet.

Kurator, Nina Hald fortæller: “Unikaværker af denne støbning ses sjældent i butikkerne, så her er der virkelig mulighed for at beundre noget af det bedste, som vores danske (kunst-)håndværkere kan præstere. Der er både smykker, der vil kunne bruges til hverdag og fest, men så sandelig også smykker, der næsten er umulige at bære,” ler Nina Hald.

Udstillingen er en opfølger på ”Naturens Juveler”, som blev vist på museet Naturama i Svendborg sidste år. Med den udstilling satte Naturama publikumsrekord for år 2019, med mere end 100.000 gæster på et år.

Værkerne tager afsæt i alt fra lystfiskeri over myten om Atlantis til de miljøforandringer og plastforureningen, som verdenshavene lider under.

Blandt de udvalgte deltagere er blandt andre Rebekka Notkin, Bodil Binner, Josephine Bergsøe, Ninna York, Kgl. Hofjuvelerer P. Hertz, Mads Heindorf Jewellery, Dulong Fine Jewellery, Malene Helweg-Larsen og Nanna Schou.

Udstillingen kan opleves på Fjord&Bælt fra den 12. juni 2020 og året ud. Du kan læse mere her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og