[single_post_category_name]

Sådan passer du på din hud under graviditeten

REKLAME FOR CLARINS

Stort tillykke! Du har fundet ud af, at du er gravid og kan nok ikke vente til, der er gået 9 måneder, og du står med et lille mirakel i armene. Du bruger sikkert det meste af din tid på at researche alt fra, hvad du må spise til hvilke autostole, der er de bedste, og du bruger timevis på at finde inspiration til indretning af det kommende børneværelse. Men husker du også at passe på dig selv?

LÆS OGSÅ: Produkterne til den bedste sommerkulør!

En graviditet kan få din krop til at opføre sig helt anderledes, end den plejer. Hormonelle forandringer kan gøre, at din hud pludselig er mere sensitiv, og det er helt normalt, at man oplever, at den føles tør eller klør mere, end den plejer. Den kan også pludselig være mere følsom overfor solen, og du oplever måske, at du har fået ekstra pigmentering og mørke pletter, der hvor huden har været udsat for sol. Men sørger du for at pleje og beskytte huden ordentligt, kan det i høj grad afhjælpe dine gener.

En graviditet fører uundgåeligt ekstra kilo med sig, som strækker lidt ekstra i huden, hvilket sammen med større hormonelle forandringer kan resultere i strækmærker. Strækmærker er ganske naturlige og mange mennesker har dem – både mænd og kvinder. Mange har også oplevet at få strækmærker allerede i teenageårene, hvor man er vokset så hurtigt, at huden ikke har kunne “følge med”. Men det gode er, at strækmærker til en vis grad kan forebygges – og de allerede eksisterende strækmærker kan plejes, så de bliver mindre synlige og fremtrædende.

Sådan forebygger og/eller behandler du strækmærker:

… På fugtig hud: Brug den ikoniske Clarins Tonic Treatment Oil, når du er i bad, for at forebygge fremkomsten af strækmærker. Olien består af 100% rene planteekstrakter, som fugter huden og er med til at forbedre hudens elasticitet. Smør din krop ind i olien efter badet, mens huden stadig er fugtig, lad den sidde et par minutter, inden du skyller efter med køligt vand for en ekstra opfriskende virkning. Et voilá – en dejlig blød og næret hud.

… På tør hud:

Clarins har for nylig lanceret Body Partner – Stretch Mark Expert, som er målrettet strækmærker. Den arbejder på hele fire dimensioner på samme tid – nemlig længde, bredde, dybde og farve. Clarins har gennem mange år udviklet en sand ekspertise i kvinders hudpleje og set nærmere på den virkning, stræk har på huden. Det har resulteret i en helt ny og opdateret udgave af Body Partner, hvor dens formel er beriget med de seneste opdagelser i forhold til de primære planteingredienser. Cremen indeholder det eksklusive PhytoStretchComplex, som er en kombination af ekstrakt fra økologisk, grøn banan og Centella Asiatica for at øge dens effekt. Disse effektive planteingredienser er med til at forbedre din huds elasticitet og fasthed, og forebygger dermed forekomsten af strækmærker samtidig med, at de arbejder målrettet på at reducere udseendet af allerede eksisterende mærker. Cremen har den lækreste lette konsistens, som gør, at du sagtens kan hoppe i tøjet lige efter, du har smurt dig ind. Med cremen får du desuden en guide til, hvordan du masserer den ind i huden, for at få det bedst mulige resultat.

Husk solfaktor!

En anden ændring i huden, som mange gravide og nybagte mødre vil opleve i forbindelse med graviditeten, er hyperpigmentering, hvilket på godt dansk også kaldes pigmentpletter. Hyperpigmentering sker pga. de hormonelle forandringer, der følger med en graviditet. Derfor er det ekstra vigtigt at passe godt på huden under graviditeten. Du beskytter den bedst muligt ved ikke at opholde dig i direkte sol og ved at anvende en høj solfaktor – året rundt, men særligt om sommeren. UV+ Day Screen Multi-Protection SPF 50 er en 100% mineralsk solbeskyttelse, der beskytter mod solens skadelige virkninger. Den er nem at bruge sammen med en almindelig dagcreme, da den har en ultralet konsistens, og den lille flaske fylder ikke mere, end at du kan have den med i håndtasken.

Sådan tilføjer du ”That pregnancy glow”

Kan du alligevel ikke overskue tanken om at gå gennem sommeren uden den mindste kulør, kan du overveje at skabe en smuk, gylden glød ved hjælp af selvbruner. Golden Glow Booster er en selvbruner i dråbeform, som du nemt kan blande med din almindelige hudpleje. Den findes både i en version til ansigt og til krop. Tilsæt et par dråber til din sædvanlige hudpleje og byg din farve op over et par dage.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Nicoline

    Jeg vil virkelig gerne se billeder der viser resultater, ved brug af denne creme.. Fordi strækmærker er noget man er genetisk disponeret for..

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide