Sådan finder du den rigtige foundation

Det kan være svært at vide, hvilken foundation der passer bedst til ens hudtone, hvis man køber foundation online (og man kaster sig ud i at prøve en, man ikke har prøvet før), og nu hvor det meste af din shopping foregår bag skærmen, er det ikke sådan lige til at teste den, inden man køber den. Men heldigvis findes der gode råd til, hvordan du finder den foundation, der matcher dig bedst – også selvom den købes online.

LÆS OGSÅ: Tæl ned til jul med disse lækre julekalendere

Find din hudtone:

Første step er at finde ud af, hvilken hudtone og undertone, du har. For ja, der er en forskel. Hudtone er den farve, du ser på ydersiden af din hud (oftest beskrevet som lys, medium, tan, mørk eller meget mørk), undertonen refererer til gengæld til den farve, der er under dit yderste hudlag (varm, kold og neutral).

En varm undertone har ofte et gult eller orange skær, og du kan kende det ved, at dine blodårer på indersiden af håndleddet ser grønne ud, eller hvis du har let ved at blive solbrændt (og ikke rød). Kan du genkende dig selv her, skal du kigge efter foundations med ordene “golden”, “olive”, “tan” eller “chestnut” under farvebeskrivelsen.

Modsat har en kold undertone mere pink eller blå skær i huden, hvilket du kan kende ved, at dine blodårer fremstår blå og du let bliver forbrændt i solen. Hvis dette scenarie virker bekendt, skal du gå efter farver som “peach”, “porcelain”, “cocoa” eller “rose”.

Har du til gengæld en kombination af de to ovenstående, altså både kolde og varme undertoner, så skal du gå efter farver som “nude”, “buff”, “ivory” eller “walnut”.

Kend din hudtype:

Da du ikke kan mærke konsistensen af en foundation, når du onlineshopper, er det vigtigt, at du holder øje med beskrivelsen af produktet, som kan give dig et praj om, hvilken hudtype den bedst passer til. Foundations kommer i mange forskellige varianter – fra cremer og flydende form til pudder og sticks – og hvad der virker til tør hud, virker højst sandsynligt ikke ligeså godt for olieret hud.

Hudtyper kommer generelt i tre variationer: tør, olieret og kombineret. Har du tør hud er det en idé at gå efter dem, der er flydende, cremede eller de såkaldte air-cushions, derimod skal du holde dig fra dem, der indeholder ord som “matte” og “powder”. Kig desuden efter ord som “moisturizing”, “hydrating”, og “easy to blend”, hvis du døjer med ujævn og meget tør hud.

Oplever du derimod det modsatte – at din hud har tendens til at skinne, skal du gå efter en foundation, der er oliefri. Ord som “absorbing”, “staying power”, “oil-free” og “shine-free” er dine go-to’s, hvor du til gengæld skal holde dig fra beskrivelser som “glowy”, “dewy”, “moisturizing”. og “hydrating”.

Har du kombineret hud, har du lidt flere valgmuligheder. Her er det en ide at gå efter ord som “easy coverage”, “effortless”, “seamless” og “universal”.

Hvor meget skal den dække?

Har du svært ved at finde ud af, hvor meget din nye foundation skal dække? Vil du gerne have et fuldstændig “fejlfrit” (i mangel af bedre ord) udseende, skal du gå efter en full-coverage foundation, som indeholder en masse pigment. Disse kommer ofte i sticks, pudder eller creme-form og er især gode, hvis du vil dække hyperpigmentering, bumser eller ujævnheder.

En medium-coverage foundation vil derimod vise en smule hud, efter du har påført den, og den vil oftest komme i flydende form. Denne er god til dig, der har lidt ujævnheder, du gerne vil dække, men som samtidig gerne vil have, at din naturlige hudtone skinner igennem.

Light-coverage som kun lige gør, at din hudtone ser mere ensartet ud, hvis du har fregner vil disse skinne igennem her, og det er helt klart det bedste valg, hvis du gerne vil have en foundation, hvor din hud kan ånde. Ender du alligevel med at vælge en foundation, som du synes er lige “heavy” nok, så kan du altid tilføje lidt dagcreme eller serum i den, så den bliver lidt mere gennemsigtig.

Vores foundation-favoritter:

Full coverage: 

The Body Shop Matte Clay Clarifying Foundation, 125 kr. KØB HER

En ultralet foundation, som indeholder rensende tea tree olie og efterlader en fuld dækning, som lader huden ånde. Den er desuden vand og svedresistent.

God til dig, der: Døjer med uren og fedtet hud

Medium coverage:

Clarins Skin Illusion, 339,95 kr. KØB HER

En naturlig, let foundation, som giver en “nøgen-hud”-effekt til alle hudtoner. Udvisker uregelmæssigheder og giver en strålende teint. Består af pigmenter og nærende oiler i en let ikke-fedtende konsistens.

God til dig, der: Egentlig ikke bryder dig om at have foundation på, fordi du får en lukket fornemmelse (gør du ikke med denne – promise)

Light coverage:

Glossier Perfecting Skin Tint, 200 kr. KØB HER

En ultralet formel, som kun lige gør, at din hud får en ensartet finish. Minimerer dine pores udseende og indeholder glycerin, som er med til at fugte huden.

God til dig, der: døjer med tør hud og gerne vil have, at din hud ser velfugtet og ensartet ud

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være