[single_post_category_name]

9 facts, du måske ikke vidste om hår!

ANNONCE for Beauty Bear

Hvis du elsker dit hår, ved du sikkert præcist, hvordan du plejer dit hår bedst, hvad du skal spise for optimal hårvækst, og du har for længst udskiftet dine gamle håndklæder med mikrofiber-håndklæder. Men hvor meget ved du egentligt om din hårpragt? Læs med og bliv klogere.

LÆS OGSÅ: Husker du disse 3 vigtige vitaminer i din daglige rutine?

Vi taber hår HVER ENESTE dag.

Det er helt normalt at tabe op mod 150 hårstrå hver dag. Det gør vi, fordi hårstrå har sin egen cyklus. Et almindeligt hårstrå har en levetid på ca. 5 år. Men bare rolig! Så snart, du taber et hårstrå, begynder et nyt at gro fra hårsækken. I øvrigt har du et sted mellem 100.000 og 150.000 hår på hovedet – så du har nok at tage af. Men vi er ikke alle lige heldige – blondinerne har trukket det længste hårstrå og har flest hår på hovedet, og rødhårede har færrest. Er du stadig lidt nervøs for tanken om at tabe 150 hår om dagen, og om hårvæksten kan følge med, kan du med fordel give håret de bedste grundvilkår med nøje udvalgte hårvitaminer.

Alle hårsække er skabt, inden du er født

Et foster har allerede dannet alle hårsække, når moderen er i sin 2. måned af sin graviditet. I 3. måned vokser små hår ud og i 5. måned har fostret tabt sit første hår. Alt det her sker altså før ansigtstrækkene er færdigudviklede! Hvis ikke det beviser, at hår kommer i første række, så ved vi ikke, hvad gør!

Hvor lang tid bruger du på dit hår?

Den gennemsnitlige kvinde bruger faktisk 1 time og 53 minutter på at vaske, tørre og sætte sit hår, hver eneste uge. Det betyder, at når hun runder 70 år, har hun brugt over 9 måneder af sit liv på at style lokkerne. Det er alle de 9 måneder værd, selvfølgelig.

Vådt hår er SUPER elastisk

Faktisk er det så elastisk, at håret kan strækkes 30% mere end dets originale længde. Men håret er også mere skrøbeligt, når det er vådt, så pas på med at børste det våde hår, hvis du vil undgå at skade og knække dit hår. Det samme gælder, når du tørrer håret. Ikke noget med at ruske vildt med håndklædet, hvis du vil give dit hår den bedste badeoplevelse. Kram i stedet vandet ud af håret. Så undgår du nemmere at knække dine dyrebare hårstrå. Vi vil nødigt miste mere end de 150 hår om dagen!

Men vokser håret faktisk hurtigere ved jævnlig klipning?

NEJ! Lige meget hvad andre måtte påstå, har det ingen effekt på din hårvækst, hvor ofte du bliver klippet. Men ved at få studset de spaltede spidser, undgår du nemmere, at håret knækker. Vejret, derimod, påvirker hastigheden dit hår vokser i. Varmt vejr stimulerer hårvæksten, og koldt vejr hæmmer den. Så giv dit hår ekstra kærlighed om vinteren. Giv det eksempelvis en hovedbundsmassage. Det giver faktisk stærkere hår, fordi hovedbundsmassagen øger blodcirkulationen. Derved bliver dine hårrødder sundere og stærkere.

Det meste af dit hår er dødt *snøft*

Alt det hår, du kan se, er allerede dødt. Den eneste levende del af håret findes i hårsækken. Det øjeblik håret er vokset ud af hårsækken, ophører alt den biomekaniske aktivitet, og hårstrået bliver betragtet som dødt. Skønhed kommer indefra – især når det gælder hår og hårvækst. Derfor er det vigtigste led i din hårpleje de rigtige hårvitaminer, så dit hår har de bedste forudsætninger, når det vokser ud af sin hårsæk.

Har blondiner det faktisk sjovere?

I 2006 lavede en psykolog en undersøgelse med 101 børn. Undersøgelsen viste, at børn med blonde lokker oftere var mere tilbageholdne og generte. Vidste du i øvrigt, at kun 1% af verdensbefolkningen har rødt hår? Den største koncentration af rødhårede finder du i Skotland (IKKE Irland). Her er hele 13% af befolkningen naturligt rødhårede. Den mest udbredte hårfarve er sort.

Dit hår sladrer om dig!

Alt, der har været igennem dit blodomløb, kan ses i dit hår. Hvis forskere undersøger dit hår, kan de se, hvad du har spist eller drukket og hvilket miljø du har befundet dig i. Alt det kan ses i ét enkelt lille hårstrå. Det er lidt freaky. Det eneste, som ikke kan ses i dit hår, er dit køn. Mænd og kvinders hår har nemlig identisk struktur.

Sjov bonus-info:

Vidste du, at dit hår kunne hjælpe med at rense oliespild? På grund af hårets enestående evne til at absorbere olie fra vand, har menneskehår vist sig nyttigt, når der skulle renses oliespil i havet.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide