[single_post_category_name]

Sådan vælger du den bedste ansigtscreme til din hudtype

Dette indhold er sponsoreret

Ansigtscremen er måske den vigtigste del af vores hudplejerutine. En god ansigtscreme skal beskytte vores hud mod urenheder, holde den hydreret ved at give fugt samt styrke og pleje huden. Dog kan en ansigtscreme også sagtens have flere forskellige funktioner såsom at indeholde solfaktor og vitaminer eller have anti-age funktioner. Det kan derfor være svært at finde den helt rette ansigtscreme for dig og din hudtype, når der er så mange valgmuligheder. Derfor har vi lavet en miniguide til dig, hvor du kan få hjælp til, hvordan du vælger den bedste ansigtscreme til din hud.

Til den tørre hud

Hvis du døjer med tør hud, er det ofte fordi din hud mangler fugt i form af vand, olie eller begge dele. Det opstår især i vintermånederne, hvor huden udsættes for en stor mængde kold luft. Hvis du er usikker på, om du rent faktisk døjer med tør hud, kan du kende det ved, at din hud føles stram, den kan begynde at klø og i nogle tilfælde skalle. Når du har tør hud og skal vælge mellem de mange forskellige ansigtscremer, bør du gå efter en fed creme, der absorberes hurtigt i huden. Det kan eksempelvis være ansigtscremer, der indeholder macadamia- eller abrikoskerneolie, da de er rige på A- og E-vitamin og genopbygger hudens naturlige fugtbalance.

Til den aldrende hud

Med alderen mister vores hud desværre en del af sin elasticitet og spændstighed, og derfor opstår de små linjer i huden, vi kender som rynker. Der findes heldigvis produkter, der kan forebygge og bekæmpe dannelsen af rynker, og det er altid en god idé at starte i god tid, selvom du måske ikke har synlige rynker endnu. Det er faktisk klogt at begynde med antirynkecreme allerede i 20’erne. I den forbindelse bør du vælge en ansigtscreme, der indeholder det aktive vitamin B12, som er yderst effektiv til bekæmpelse af rynker. Vitaminet er nemlig med til at vække vores kollagenfibre til live. Du kan også vælge en creme, der indeholder et anti-age serum, som arbejder i de nederste hudlag for at forøge produktionen af kollagen i huden.

Til den sensitive hud

Sensitiv hud kaldes også sart hud. Det er en hudtype, som er tynd, hvilket viser sig i, at eksempelvis blodkar ligger tæt på overfladen af huden. Derfor udsættes en sensitiv hud også lettere for rødme, irritation, tørhed og inflammation, fordi den reagerer kraftigt på både varme og kolde temperaturer. Det vil sige, at den nemmere bliver solskoldet om sommeren, og der opstår tørhed hurtigere om vinteren. Hvis du har sensitiv hud, bør du derfor gå efter en ansigtscreme, der indeholder solfaktor. Du skal også sørge for at vælge en ansigtscreme, der er meget mild og allergivenlig, og den skal ikke indeholde parfume, parabener eller andre problematiske stoffer. Det er også altid en fordel, når en creme er fremstillet uden brug af animalske ingredienser, så den er vegansk.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide