[single_post_category_name]

Hårekspertens bedste råd mod hårtab

ANNONCE FOR NICEHAIR.DK

Hårtab er sjældent en fornøjelse. Men hvad kommer det af, og hvordan bekæmper man det? Stine Höppner er international hårekspert for Wella, og arbejder dagligt med at hjælpe og guide folk i forhold til deres eventuelle hårproblematikker. Vi har her taget en snak med Stine om, hvorfor man taber håret, og hvordan man skaber de bedste forudsætninger for et sundt og velplejet hår.

LÆS OGSÅ: Hårstylistens bedste råd: Sådan vælger du den rigtige styler til dit hår

Hvorfor taber man håret?

Et hår har en cyklus. Et hårstrå på hovedet har ca. en levetid på 7 år. Et hår gror ca. 1 cm om måneden. Vækstfasen – også kaldet den anagene fase – er længst og varer omkring 6½ år. Herefter går håret over i en hvilefase, hvor hårmusklen holder håret fast, men det gror altså ikke mere. Til sidst falder håret af, da et nyt hår er skabt nede i hårsækken. Idet det vokser frem, skyder det nye hårstrå det gamle hårstrå ud. Det er en naturlig proces og gudskelov foregår denne udskiftning med en jævn fordeling, så vi ikke opdager det. Et naturligt hårtab er ca. 100 hår om dagen. Når vi oplever et øget hårtab, er disse faser ikke som beskrevet før. Vækstfasen er kortere, og/eller håret falder af før tid, og når det nye hår ikke vokser frem, før det er ”bestilt” til, oplever vi hårtabet. Oplever man dette, er der særligt ét produkt fra Nioxin, som jeg vil anbefale – Nioxin Anti-Hairloss Treatment. Det er en leave-in behandling, der med sine fantastiske egenskaber gør håret tykkere fra første dag, samtidig med, at den reducerer hårtab på 8 uger. Dette skyldes at håret øger sin fæstning til hovedbunden, og dermed mindsker chancerne for, at det falder af.

Den lette formel består af en kombination af koffein, laurinsyre, niaciamid og sandalore, som tilsammen gør håret stærkere, og minimerer risikoen for, at håret knækker, når du børster det.

Hvilke årsager kan der være til, at man lider af hårtab

Stress, forkert kost/livsstil, chok, hormonforandringer, som f.eks. graviditet/endt amning, medicin, uhensigtsmæssige hårprodukter, som f.eks. resulterer i, at hovedbundens funktioner påvirkes negativt.

Kan man gøre noget for at forhindre hårtab?

Sørg for at spise en varieret sund kost, så du får dine vitaminer naturligt.

Hvad kan man gøre, hvis man har oplevet hårtab?

Hvis og når man oplever hårtab, kan man afhjælpe hårtabsperioden med egnede produkter fra Nioxin. Nioxin er en produktserie, som udmærker sig ved at have over 30 år på bagen, og er udelukkende udviklet til hårtab og de udfordringer, det skaber. Nioxin er det bedst sælgende brand inden for udtyndende hår i USA. Oprindeligt skabt af Eva Graham i USA, der selv led af hårtab efter en graviditet. Nioxin er unikt, fordi brandet har en hudplejetilgang og ikke bare en hårplejetilgang.

Lider du af hårtab skal du først og fremmest finde ud af, hvilket kit der passer til dig. Der er skabt 6 forskellige kits, hvor der er en kombination af produkter i. Et sådan kit består af 3 produkter. Derudover kan du med fordel supplere med et eller flere af specialprodukterne. Start med Nioxins Hairbooster, som er en intensiv parabenefri leave-in hovedbundsbehandling, der modvirker hårtab ved at danne et beskyttende lag. Hårkuren tilfører masser af fugt og pleje til hovedbunden, samt opretter en barriere, der beskytter skællaget. Boosteren er beriget med et vitaminkompleks, der plejer håret og booster dets fylde.

Som en nem og meget effektiv add on anbefaler jeg desuden Density Night Rescue. Behandling påføres om aftenen, hvor den i løbet af natten får lov at arbejde under din krops naturlige regenereringsproces. Her bekæmper den oxidativ stress, som er kendt for at medføre hårtab, og leverer samtidig et hav af stærke antioxidanter som koffein, biotin, ingefærekstrakt og E-vitamin. Denne kraftfulde blanding hjælper med at neutralisere angreb fra frie radikaler, hvilket er med til at sikre en sundere vedligeholdelse af hovedbunden. Påfør 2-4 dråber i hovedbunden om aftenen. Masseres godt ind for en jævn fordeling. Skal IKKE skylles ud. Nemt ikk’? 😉

Hvilke produkter skal man gå efter, hvis man har oplevet hårtab efter graviditet?

Lad mig først lige komme med lidt facts omkring det hårtab, man oplever efter en graviditet. Ens hormonbalance ændrer sig, så snart man bliver gravid. Fordi vores hormonproduktion ændres, vil de fleste opleve, at de ikke taber den mængde hår, som de plejer, når de er gravide og ammer. Desuden ved vi, at hvert hårstrå svulmer en smule op, så følelsen af mere hår er altså ikke en myte, men derimod en kombination af begge dele. Efter endt amning normaliseres hormonbalancen igen. Det betyder, at alle de hårstrå, som vi ikke har tabt (men som vi normalt ville have tabt løbende) nu falder af. Det kan føles voldsomt, og derfor taler man om et hårtab. Desuden trækker hvert hårstrå sig også sammen til den ”normale” diameter, og det supporter også den følelse af, at man får tyndere hår.

Vi anbefaler Diaboost og det trial kit, der passer til håret, som den bedste støtte undervejs.

Hvad oplever du, er den største fejltagelse, folk gør, når det kommer til at “behandle” deres hårtab?

Den største fejltagelse er nok, når man falder for et eller andet quick fix. Et hårtab kan ikke behandles med en mirakelkur. Da hårtabet ofte er et resultat forsaget af flere ting, tager det tid at komme tilbage til det sunde og stærke hår igen… Og så er noget så naturligt som søvn ikke noget, man skal kimse ad.

Må man stadig farve sit hår, hvis man lider af hårtab og tyndt hår?

Ja, det må man. Så længe man benytter sig af en professional kvalitetsfarve, som har en opdateret ingrediensliste. Der findes mange muligheder i Wellas sortiment inden for hårfarve. I dag indeholder vores forskellige farvefamilier alle nogle helt fantastiske teknologier, som alle tager hver deres fokus. Sammen med en professional frisør kan man sagtens finde en egnet farveløsning, mens man er i en hårtabsperiode, og/eller har en fint tyndt hår. Fortsæt med at anvende et Nioxin trial kit, men skift over til nummer 3-6, hvis du før farve anvendte kit 1 eller 2. Derudover anbefaler jeg Deep Repair Mask, som et plejende supplement til længderne.

Nioxin Hair Repair Mask er en dybdevirkende hårmaske, der med sin effektive DensiProject-teknologi, er med til at styrke håret, forhindre eventuelle skader samt reducere knækkede hårstrå. Den reparerende hårbehandling beskytter desuden dit hår mod hårtab, og plejer tørt og farvet hår i dybden, uden at tynge det. Når du har ladet denne professionelle hårmaske arbejde i dit hår i 3-5 minutter, vil du efterfølgende opleve, at det føles velplejet, blødt og utrolig let at style

Hvilke produkter skal man gå efter, hvis man gerne vil blive ved med at style sit hår, efter man har lidt af hårtab og man generelt har tyndt hår nu?    

Igen tager jeg fat i Nioxin med deres Diaboost-serie. Den er fantastisk idet den tager sig af flere ting. Nioxin 3D Intensive Diaboost er en intens hovedbundsbooster, der har til formål at få håret til at se væsentligt tykkere og mere fyldigt ud. Denne booster er både designet og testet til at kunne øge tykkelsen på hvert enkelt hårstrå, og er med en HTX teknologi, der tilfører både hår og hovedbund den rette mængde pleje. Nogle af de ingredienser denne er beriget med, består blandt andet af koffein, panthenol og niacinamide, der straks efterlader dig med et synligt tykkere hår, og du vil allerede efter første anvendelse kunne se en forskel. En sikker vinder mod tyndt og fladt hår. Hvis ikke du allerede har opdaget stylingserien fra Nioxin, så er det på høje tid. Må jeg bare fremhæve én klar favorit, er det seriens tørshampoo, Instant Fullness Dry Cleanser. Denne tørshampoo absorberer den overskydende fedt, så dit hår igen kan styles og ser rent og nyvasket ud. Den tilfører derfor også en let struktur og efterlader håret voluminøst, så det straks ser kraftigere ud, og er lige til at style.

Trin 3 i alle kits vil ligeledes ved føntørring give en let fortykkende effekt.

Køb produkterne her:

Nioxin Anti-Hairloss Serum, Køb her

Nioxin Trial Kit, Køb her

Nioxin Hair Booster, Køb her 

Nioxin Night Density Rescue, Køb her

Nioxin 3D Intensive Diaboost, Køb her

Nioxin 3D Intensive Deep Protect Density Mask, Køb her

 

Nioxin Instant Fullness Dry Cleanser, Køb her

 

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide