Fashion&Beauty

Find den rigtige foundation

Formålet med at bruge en foundation er at skabe illusionen om perfekt hud. Huden skal se naturlig, lækker og fejlfri ud, så for at finde den rette foundation skal du lede efter den der giver det smukkeste resultat på din hud.

Men det kan for mange være lidt af en udfordring at finde den rigtige foundation med alle de muligheder, der findes på markedet. For er det nyeste nye altid det bedste, hvilken konsistens er bedst, hvor meget dækning har jeg brug for osv?

Kend din hudtype 

Første skridt på vejen mod at finde den rette foundation er at kende din hudtype – er den tør, kombineret, fedtet osv? For når du ved dette er det også nemmere at sætte ord på, hvad din foundation skal gøre for din hud. Skal den tilføre mere fugt, skal den gøre huden mat og sørge for den ikke skinner i løbet af dagen osv?

Derudover skal du også gøre op med dig selv, hvor meget dækning du ønsker – skal den bare dække ganske let, vil du gerne have lidt mere dækning, eller vil du have fuld dækning?

Foundationtype

Foundations findes i mange forskellige varianter, og en del af processen med at finde den rigtige er også at finde ud af, hvilken konsistens der passer bedst til både din hudtype og din måde at bruge makeup på. 

En mousse foundation er nem at arbejde med og påføre huden, og den er rigtig god til dig, der ikke tidligere har brugt foundation, da den kun dækker ganske let, og bare sørger for at gøre huden mere ensartet.

En flydende foundation er den mere klassiske type foundation, den er ofte forholdsvis nem at bruge og giver let til medium dækning. Flydende foundations findes i flere forskellige udgaver – nogle der er tilpasset bestemte hudtyper, og nogle som er mere allround, så sørg for at finde en der passer til din hudtype.  En flydende foundation med ekstra fugt vil oftest være den optimale løsning til dig med tør hud.

En kompakt foundation dækker forholdsvis godt og vil oftest have et mere mat look, og den er derfor god, hvis du har tendens til fedtet hud.

En mineral foundation kommer oftest i form af mineralpudder, der dækker relativt godt, og den er ligeledes god, hvis du har tendens til fedtet hud, men knap så god, hvis din hud er tør, da mineralpudderen kan fremhæve de tørre områder i ansigtet.

Foundationfarve

Når du så er kommet så langt, at du har fundet ud af, hvilken type foundation, du ønsker, så skal du finde den farve der passer bedst til din hud.

Det nytter ikke noget at teste på hverken håndflade eller håndled, da de ikke har samme farve som dit ansigt. Det rigtige sted at teste er nederst på kinden ned mod kæben, og når du tester skal farven med det samme smelte naturligt ind med din egen hudfarve – man må ikke kunne se en farveforskel, da den rette farve så at sige skal være ”usynlig” på huden. 

Hjælp og vejledning

Hvis det er første gang du skal købe en foundation, eller du bare gerne vil have noget andet, end det du har i forvejen kan det være en rigtig god ide at få vejledning af en ekspedient, der har forstand på hudpleje og makeup.
Hos Elizabeth Arden i Magasin og Salling kan du få rigtig god og grundig vejledning, samtidig med at de her har en såkaldt foundation scanner, der både måler din hudtype med fugtighedsniveau osv. og også måler din hudfarve, og på baggrund af det kommer med forslag til, hvilken Elizabeth Arden foundation der passer bedst til lige præcis din hud.

 

Kan indeholde affiliate links.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *