Den ydre solfaktor

Facts


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Solen er skøn og vi har brug for de fantastiske stråler. Når huden rammes af strålerne vil huden begynder at danne det vigtige d-vitamin. Et vitamin der er essentielt for vores immunforsvar. Jo bedre immunforsvar, jo bedre vil kroppen være til at slå inflammation ned, som kan give problematisk hud. For at danne d-vitamin skal vi have sol på de store flader på kroppen for at det rent faktisk giver noget. Det vil specielt være ryggen, maven og benene.

LÆS OGSÅ: Solbeskyttelse indefra

Når det så er sagt skal vi være meget forsigtige, da vi ofte for meget lidt sol her i norden og har derfor en fin og sart hud. Det er meget individuelt hvor meget sol vi kan tåle og man skal derfor lære huden at kende.  Jeg anbefaler altid solfaktor 30 til ansigtet, da ansigtet hele tiden får sol og bliver udsat for lidt af hvert. Ansigtet er aldrig dækket til og får sol på cykelturen, cafebesøg, shoppeturen, gå tur med huden osv. Prøv eksempelvis at se huden på resten af kroppen. Den er så fin og uden de store skavanker fordi den er beskyttet af vores tøj.

Det skal dog siges at solfilter ikke er specielt godt for huden. Nogle kan desværre opleve mere uren hud og irritation i huden ved at bruge solfilter dagligt, derfor anbefales det at bruge solfilter når du er i solen. Dagcremer med solfilter giver jeg desværre ikke meget for. Solfilter i en dagcreme fylder fysisk rigtig meget, så der er ikke plads til andre gode og aktive ingredienser, hvilket er ærgeligt. Mange bliver også snydt fordi de ikke ved at for at få den faktor som står på produktet skal du mindst bruge en portion creme på størrelse med en mandel, hvilket vi sjælendt gør.

LÆS OGSÅ: Din guide til beautyjunglen – Hvad, hvornår & hvorfor?

Brug derfor solcreme eller solhat når du er ude og vær så varsom i middagsolen. Når du skal ud at shoppe solcreme så prøv Rudolphcare sun som er fantastiske. De er meget lette og fedter overhovedet ikke. De kan klart anbefales.

Nyd foråret og tænk så lidt på mig når du bevæger dig ud i solens stråler.     

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive