Solbeskyttelse indefra

Facts


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Foråret er på vej og solens stråler varmer så småt. Det er skønt og solens stråler er enormt vigtige for os, men de kan også være enormt ødelæggende for huden hvis vi ikke passer på. Derfor er det vigtig at vide hvad man skal gøre og hvad man absolut ikke skal gøre. Du kan nemlig styrke huden indefra og gøre den klar til hudens stråler.

Det første du skal satse på er antioxidanter. Det er dem jeg skriver ret ofte om, fordi jo flere ”soldater” vi har i kroppen, jo stærkere vil huden være. Det kunne være skønne granatæbler, hindbær, blåbær eller den nemme måde er acaipulver du kan blande i smoothies. Det er et koncentreret pulver som er sprængfyldt med antioxidanter.

LÆS OGSÅ: Din guide til beautyjunglen – Hvad, hvornår & hvorfor?

Pas rigtig godt på din fordøjelse. Hvis den er sensitiv og irriteret vil huden også være det. Udeluk alle fødevare du ikke tåler. Ofte er det gluten, sukker og komælk. Giv fordøjelsen gode fibre fra chiafrø eller knuste hørfrø sammen med vigtige mælkesyrebakterier. Du vil opleve at rødmen og sensitivitet mindskes. Hvis affaldsstofferne ophobes pga. eksempelvis forstoppelse vil kroppen prøve at komme af med affaldsstofferne via huden. Det kan give meget sensitiv og problematisk hud.  

LÆS OGSÅ: Den ydre solfaktor

Beta-karoten er også noget du skal satse på. Det vil blive omdannet til a-vitamin som er enormt styrkende og gør huden meget modstandsdygtigt overfor UV-stråler. Det findes specielt i gulerødder, havtorn og bladgrønne grøntsager. Det er vigtigt at spise nødder eller andet fedtstof til får at optage beta-karoten da det er fedtopløseligt.  

Der er to produkter som jeg er blevet ret vild med for at holde huden stærk, sund og til at holde solskader væk. De er fra Vitaviva og hedder 3 in 1 Beauty Booster sammen med Juice Complex. De indeholder en god cocktail som er med til at styrke huden og gøre den mere modstandsdygtig samtidig med at den giver masser af de indre ”soldater”.

Du skal have respekt for solen for lige så skøn og uundværlig den er ligeså skadelig kan den være for huden. Husk at beskytte dig med solfaktor når du opholder dig i solen. Du kan læse om mine favoritter lige her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og