[single_post_category_name]

Det skal du gøre for at komme akne til livs

Alle former for uren hud kan påvirke humøret og selvtilliden negativt. Derfor kan den “lette” løsning være at besøge lægen, som ofte udskriver hårde aknekure, der er enormt belastende for leveren og som ødelægger vores naturlige tarmflora. Den hårde kur giver også knastør hud, tørre slimhinder, hårtab – og huden kan sprække og blive enormt sensitiv og rød. Og så står vi efter min mening med et nyt problem. 

Den hårde kur er også at symptombehandle, og problemet med akne/uren hud kan derefter komme igen, hvilket er utrolig ærgerligt. Det handler om at finde årsagen til problemet, så man på den måde kan komme bekymringerne til livs i stedet for at udsætte problemet. 

LÆS OGSÅ: Den ydre solfaktor

Det er også ærgerligt, at piger får anbefalet p-piller ved uren hud/akne, da samme tilstand ofte vil komme igen, når de stopper på p-pillerne 5-10 år efter og endda ofte med voldsommere udbrud. P-piller kan for nogle piger være med til at påvirke hormonbalancen negativt, hvilket forværrer hudens tilstand.

Her kommer mine bud på, hvad du skal gøre ved uren hud/akne indefra. Husk også på, at det tager tid, og derfor kræver det tålmodighed. Men når du er i mål, kommer problemet heller ikke igen, og du har lært din hud meget bedre at kende. 

Beta-caroten, der er forstadiet til A-vitamin, er med til at dæmpe inflammationen i huden. Beta-caroten er også med til at stimulere ny frisk hud og nedsætte talgproduktionen i huden. Du kan finde beta-caroten i gulerødder, mørkegrønne grøntsager, grønne alger som spirulina. Ellers tages det med bedst effekt som kosttilskud.

Ved betændte urenheder i huden skal du have stort fokus på at få de mineraler og urter, som er med til at dæmpe betændelsestilstande i huden. Her kan nævnes gotu kola, gurkemeje, ingefær, men også zink. Zink er nemlig også med til at virke sårhelende. For den bedste effekt anbefaler jeg at tage det som kosttilskud, da vi ikke kan spise os til den mængde, der har en god effekt på huden. Følg doseringen på de kosttilskud, du vælger. Husk altid gode fedtsyrer indefra og gerne en ren omega 3.

Jeg er glad for mærkerne: Vitaviva, Solaray, Purepharma, Pukka og Biosym.

Skønhed starter indefra, og jeg hjælper dig gerne på vej.

LÆS OGSÅ: Solbeskyttelse indefra

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide